۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۴ : ۰۴
عقیق: عبدالله توکلیان به مناسبت ششم ذیالقعده روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) اظهار کرد: وجود مقدس امامزادگان، همچون ستارگانی در جای جای ایران اسلامی محور اجتماع شیعیان محسوب میشود.
توکلیان با بیان اینکه ورود این امامزادگان به ایران به دستور حضرت علی ابن موسیالرضا (ع) صورت گرفته است، افزود: حضرت احمد ابن موسی (ع) نیز یکی از این امامزادگان واجبالتعظیم است که روز ششم ذیالقعده مقام وی را در کشور گرامی میداریم.
وی ادامه داد: احمد ابن موسی (ع)، برادر امام هشتم است که بعد از شهادت پدر بزرگوارش مردم به وی رجوع و با این امامزاده بیعت کردند.
خادم افتخاری درگاه حضرت احمد ابن موسی(ع) یادآور شد: این امامزاده که در ایران به شاهچراغ ملقب است بیعت مردم را جمع کرد و پس از ایراد خطبه، آنها را به تبعیت از امام هشتم فراخواند.
توکلیان اضافه کرد: افرادی که با وی عهد بستند نیز در نخستین امتحان، تبعیت از ولی امر خود را لازم دانستند و با تشرف به حضور امام رضا (ع) بیعتی ماندگار انجام دادند؛ بیعتی که شکلگیری آن بیانگر امانتداری شاهچراغ در صیانت از حریم ولایت است.
وی با تأکید بر اینکه ولایت خرقهای از سوی خداوند متعال است که بر تن کردن آن نیاز به اهلیت دارد، تصریح کرد: در واقع شاهچراغ با درک این مطلب زمینه ولایت امام هشتم و سعادت مردم در سایه پیروی از آن حضرت را فراهم ساخت.
خادم افتخاری درگاه حضرت احمد ابن موسی (ع) اضافه کرد: ایجاد وحدت در بین مسلمانان بعد دیگری از عملکرد ماندگار حضرت شاهچراغ را نشان میدهد که تحسین امام هشتم را برانگیخت.
توکلیان تحسین و رضایت امام (ع) از عملکرد آدمی را مسئله مهمی دانست که شاهچراغ به این درجه نایل شده بود.
وی ادامه داد: حضرت رضا (ع) در حضور مردمی که برای بیعت به محضر ایشان شرفیاب شدند دعای ویژهای در حق شاهچراغ کرد تا خداوند او را به واسطه ضایع نکردن حق امامت در دنیا و آخرت محفوظ بدارد.
خادم افتخاری درگاه حضرت احمد ابن موسی (ع) بیان کرد: در مدت امامت حضرت علی ابن موسیالرضا (ع) دو کاروان به منظور ترویج مذهب تشیع وارد ایران شدند که یکی از آنها کاروان حضرت معصومه (س) با 22 نفر از سادات بود و از راه غرب و مسیر قصر شیرین وارد ایران شد.
توکلیان تصریح کرد: دیگری کاروانی 8 هزار نفره از امامزادگان را شامل میشد که حضرت احمد ابن موسی (ع) سرپرستی آن را بر عهده داشت و از راه جنوبغرب یعنی شلمچه به ایران وارد شد و تا نزدیکی شیراز پیش آمد.
وی اضافه کرد: عزیمت کاروان یاد شده، دو سال پس از رحلت حضرت فاطمه معصومه (س) و همزمان با کنترل شدید دوران امام هشتم در دربار مأمون عباسی بود.
خادم افتخاری درگاه حضرت احمد ابن موسی (ع) جمعیت زیاد سادات این کاروان را عامل ایجاد هراس در دل حاکم شیراز دانست و خاطرنشان کرد: از همین رو «قتلغ خان»، حاکم شیراز برای منصرف کردن کاروانیان از ورود به شهر شایعه شهادت امام رضا (ع) را پخش کرد اما حضرت با تدبیری عالمانه سادات را پراکنده کرد و گروه گروه از راههای مختلف به سوی مرو بازگرداند.
توکلیان اظهار کرد: حضرت شاهچراغ پس از نجات سلسله سادات با سربازان قتلغ خان درگیر شد و در مکان ضریح فعلی به شهادت رسید که امروز پیکر مطهر وی در شیراز محور اجتماع مؤمنان و تجلیگاه توحید است.
وی یادآور شد: ابوالفضل امام رضا (ع) و سیدالاساداتالاعاظم که کنایه از نوری بزرگ در میان امامزادگان واجبالتعظیم است، از القاب حضرت احمد ابن موسی (ع) محسوب میشود.
گفتنی است، از آنجا که روایات زیادی در خصوص سال تولد حضرت شاهچراغ وجود دارد، شورای فرهنگ عمومی یکی از ایام دهه کرامت بین تولد امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) یعنی ششم ذیقعده را به نام احمد بن موسی (ع) در تقویم ثبت کرده است.
منبع:فارس
211008