۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۴ : ۲۲
وی افزود: دومین بایسته زندگی مهدوی «حرکتهای مؤمنانه و متدینانه» است. مقام معظم رهبری میفرمایند: من طرفدار حرکتهای مؤمنانه، متدینانه و طرفدار جوانی هستم که با انگیزه دینی در میدان سیاست، علم و اقتصاد وارد میشود، جوانی که شعارش ارزشهای دینی است برای یک موجود مقدس و محبوب است، البته من همه جوانان را دوست دارم اما جوانانی که ارزشهای دینی برای آنها مهم است در چشم من خیلی عزیزترند.
دریس «درک حضور» را سومین بایسته زندگی مهدوی بیان کرد و ابراز داشت: درک حضور به این معناست که در همه حالات زندگی فردی و اجتماعی و در تمام عرصههای حیات خود را در محضر امام و حجت خدا ببینی و لحظهای از نگاه پر از مهر و محبت و عاطفه و مهربانی حضرتش غافل نشوی، آیا عملکرد ما شبیه کسانی است که خود را دائماً در محضر امام زمان خود میبیند هست؟ آیا اگر خود را در محضر امام عصر(عج) مییافتیم درس خواندن ما، حجاب ما، عفت و حیای ما، کار ما، گفتار واندیشههای ما و عملکرد ما اینگونه میبود که الآن هست؟!
وی ادامه داد: درک حضور باعث تقویت حالت مراقبت مستمر در انسان شده و تهذیب و تزکیه را در پی خواهد داشت، با این وجود بایسته چهارم زندگی مهدوی این است که «اهل خیر و اهل آخرت» باشیم. قرآن میفرماید: «تِلْکَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِینَ لَا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ»(قصص 83) اگر بخواهیم از اهل آخرت باشیم، باید از عجب، تکبر، خودپسندی و در نهایت فساد و آلودگی فاصله بگیریم تا به صفات و ویژگیهای اهل آخرت نزدیکتر شویم و بدانیم که عاقبت از آن پرهیزگاران است.
مدیر طرح و برنامه بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) اهل آخرت را بنا به حدیث معراج اهل خیر دانست و در تشریح ویژگیهای آنان گفت: اهل آخرت، اهل تلاش و جدیت، اهل حیا و عفت و پاکدامنی بوده، خوابشان کم، قلبشان خاشع، از نفس خود حساب کشیده و اهل مراقبت هستند، مردم از دست آنان در آسایش و امنیت بوده و چشمان آنان گریان هست.
وی بایسته پنجم برای زندگی مهدوی را «متخلق به اهل ایمان و عمل صالح» برشمرد و افزود: در قرآن 62 آیه داریم که ایمان و عمل صالح را در کنار هم آورده و این تأکید نشان از اهمیت ایمان راسخ (باورهای عمیق) و عمل صالح است، عمل صالح عبارت است از هر عملی که انسان را یک گام به قرب الهی نزدیک گرداند و او را در مسیر کمال موفق بدارد، هر عملی که موجب رضایت خدا و خشم شیطان باشد را عمل صالح گویند که البته بدون داشتن ایمان توفیق عمل صالح امکان پذیر نیست.
دریس «تربیت بر مبنای فرهنگ جهاد و مقاومت» را بایسته ششم خواند و اظهار داشت: در حال حاضر تنها فرهنگ مقاومت، پایداری، جهاد و شهادت است که میتواند ما را در مقابل استکبار جهانی و صهیونیزم جهانی نگه دارد و باعث پیروزی و غلبه جریان حق بر جریان باطل شود، آنچه که باعث تقویت جبهه حق میشود داشتن روحیه جهاد، شهادت و پایداری در مقابل جریان زیادهخواهیهای جریان استکبار جهانی است. داشتن روحیه خستگی ناپذیر و تلاش و جدیت شبانهروزی از آثار و برکات فرهنگ مقاومت است.
وی «اهل رضا بودن و اهل شکر بودن» را آخرین بایسته زندگی مهدوی بیان کرد و یادآور شد: قرآن میفرماید: «و قلیل من عبادی الشکور» اهل رضایتمندی و اهل شکرگزاری بسیار عده کمی هستند، بنابراین در زندگی مهدوی انسان باید سطح رضایتمندی خود و شکرگزاری را به شکل واقعی در اعلی درجات قرار دهد و در بندگی خدا بهترین نمرهها را دریافت کند، زیرا زندگی مهدوی یعنی بندگی خدا، یعنی زندگی مؤمنانه و در یک کلام زندگی مورد پسند حضرت حجت(عج).
مدیر طرح و برنامه بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) بیان داشت: اگر بتوانیم طوری زندگی کنیم که اهداف و اندیشهها، باورها، گفتار و کردارها مورد رضایت خدا و حضرت صاحب الزمان(عج) بوده باشد، امید آنکه با مراقبت ویژه از اخلاق و کردار خود و با توکل به خدا و توسل به ذوات مقدسه از آسیبها و فتنههای این دوره در امان باشیم. چرا که تنها راه نجات از فتنههای این دوره متخلق شدن به اخلاق الهی و کسب رضایت و خشنودی امام زمان(عج) است.
منبع:فارس