۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۴ : ۲۰
عقیق: چه بهتر اکنون که در آغازین روزهای سال به سر میبریم و فعالیتهای کاری را آغاز کردهایم طبق سفارش اسلام برای زندگی خود برنامهریزی داشته باشیم. در عصر ارتباطات و پیشرفتهای شگرف برای کسب علم و دانش و رشد فکری و اجتماعی و معنوی و هر کاری، انسان نیاز به برنامه ریزی و تنظیم اوقات دارد، اسلام به عنوان کاملترین دین الهی که برای بشریت آمده بر مسئله برنامه ریزی تأکید و پافشاری نموده است.
فراموش نکنیم که برنامهریزی باعث میشود کارها سریعتر انجام شود و فشار و استرسها کاهش یابد در رابطه با برنامهریزی و اهمیت آن در اسلام به تعدادی از احادیث دینی اشاره میکنیم:
حضرت علی(ع) فرمودند: سزاوار است مؤمن را سه زمان باشد: زمانی که در آن با پروردگارش راز و نیاز کند، و زمانی که هزینههای زندگی را تأمین کند، و زمانی را به خوشیهای حلال و زیبا، اختصاص دهد.
مولای متقیان علی (ع) در واپسین لحظات عمر خود این گونه وصیت کرد: شما را به تقوای الهی و نظم و برنامهریزی در کارها سفارش میکنم.
امام صادق(ع) نیز میفرمایند: در حکمت آل داوود، چنین آمده است، سزاوار است مسلمان خردمند زمانی را به اعمال میان خود و خداوند اختصاص دهد و زمانی را با خوشیهای حلال سپری کند که این زمان، کمک به آن دو وقت خواهد بود.
رسول خدا(ص) فرمود: بر عمر و زمان حریصتر باش تا نسبت به درهم و دینار.
و در جایی دیگر حضرت علی(ع) فرمودهاند: هر سرمایهای را انسان از دست دهد قابل جبران است جز سرمایه عمر و زمان که قابل جبران نیست.
پی نوشت ها:
نهج البلاغه، محمد دشتی، حکمت390، ص724
کافی، کلینی، بیروت، دارصعب و دارالتعادف، 1401ق، ج5، ص87، ح1
منتخب، ص371، مکارم الاخلاق، ج2، ص364ح2661
منبع:ایسنا