۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۹ : ۰۶
حجتالاسلام والمسلمین مجتبی کلباسی، مدیر مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم در خصوص اینکه افراد چگونه میتوانند خود را برای سفر به سرزمین وحی آماده کنند، گفت: همانطور که در منابع قرآن و احادیث آمده است، «حج» سفری الیالله و به سوی خداست، لذا اگر ما بخواهیم به این سفر برویم، یک مقصدی دارد که آن مقصد هم، مقصد بسیار بزرگی است.
وی عنوان کرد: خدا بر تمام اسرار واقف است و مبدأ و منتهای ما به شمار میرود، بنابراین هر قدر تلاش کنیم که مقدمات معنوی این سفر را بیشتر فراهم کنیم، بهره بیشتری از آن خواهیم برد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز، آمادگی فکری و روحی را یکی از مقدمات معنوی سفر حج دانست و اظهار داشت: انسان باید این سفر معنوی را سفر بستن بار و بنه همراهشدن با خدا بداند، چرا که این موضوع نهایتاً اتفاق خواهد افتاد و هر انسانی به دیار باقی خواهد شتافت؛ «إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعونَ» بنابراین اگر انسان به اختیار خودش این مسیر را برود بهتر است از این رو لازم است توجه کند اساس آمادگی روحی و معنوی در این سفر بزرگ چیست.
وی با بیان اینکه گام دوم، آمادگیهای عملی است، گفت: از جمله مقدمات عملی سفر حج این است که انسان با مالی سفر کند که به حلال بودن آن اطمینان دارد. همچنین سعی کند اگر بندگان خدا به حق، از او ناراضی هستند رضایت آنها را جلب کند، حقوق خویشان و همسایگان را نیز بپردازد لذا مجموع این عوامل در کنار توجه به فلسفه اعمال حج کمک میکند تا انسان بتواند از این سفر معنوی بهره کافی را ببرد.
* در سفر حج، صاحبخانه مهم است و تفاوتی نمیکند که میهمان چه کسی است
حجتالاسلام کلباسی در پاسخ به این سؤال که کارگزاران چگونه میتوانند یک سفر و خوب و به یادماندنی را برای زائر سرزمین وحی رقم بزنند، تصریح کرد: اگر یک شخصیت مهمی در نظر بگیریم مثلا اگر بگویند رئیسجمهور و یا مقامی بالاتر، میهمان شماست و شما وظیفه داشته باشید که از آن میهمان پذیرایی کنید، چه کار میکنید؟ طبیعتا به استقبال او رفته، سعی میکنید بهترین و راحتترین امکانات را برای او فراهم میکنید، اگر چیزی موجب مکدر شدن خاطر او میشود آن را برطرف کرده و چیزی برایش کم نمیگذارید.
وی ادامه داد: هر اندازه که درجه و اهمیت میهمان بالاتر باشد از جایگاه ویژهای برخوردار است حال در این مراسم معنوی، انسان میهمان و خداوند متعال میزبان است که بیانگر وجه تمایز این میهمانی نسبت به سایر مراسمها است. در روایات آمده است که حاجی و عمرهگذار میهمان خدا هستند اینک با این میهمان چگونه باید رفتار شود؟!
قائم مقام ستاد اقامه نماز اظهار داشت: وقتی انسان توجه داشته باشد که زائر سرزمین وحی، میهمان خداست خود، را موظف میکند تا هر کاری که از دست او بر میآید و میتواند در آسایش، آرامش و بهبود سفر و استفاده او از این فرصت استثنایی دخیل است را انجام دهد از این رو دیگر در این راه نه تنها اظهار ناراحتی و خستگی نمیکند بلکه شور و شعف داشته و تحمل خود را بالاتر میبرد.
وی خاطرنشان کرد: در سفر حج، صاحبخانه مهم است و تفاوتی نمیکند که میهمان چه کسی است؛ با سواد، بیسواد، فقیر، غنی، پیر، جوان، سفید و سیاه! در واقع کارگزار حج به خاطر عظمت صاحبخانه تمام این موارد را تحمل میکند و به طور کلی باید چنین روحیهای در کارگزار حج پدیدار باشد. در غیر این صورت اگر صرفا به عنوان یک شغل و یا حرفهای و یا سفری مانند سایر سفرها به آن بنگرد مسئله، بسیار متفاوت خواهد بود.
حجتالاسلام کلباسی در پایان گفت: در سفر حج علاوه بر سایر سفرها نیازمند دقت، توجه، اصالت معنویت، انجام صحیح اعمال و ... مطرح است و کارگزار حج باید توجه داشته باشد که مقامی بالاتر، مقتدرتر و آگاهتر از صاحبخانه، یعنی خداوند متعال در این سفر وجود ندارد از این رو لازم است جانب او را به لحاظ میهمان رعایت کند.
منبع: فارس
کد خبرنگار:212113