پایگاه اطلاع رسانی هیات‌ها و محافل مذهبی
۱۳:۴۳

۱۴۰۴/۰۲/۱۶

تصویب آئین‌نامه صیانت از ستایشگری؛ برگزاری انتخابات کانون مداحان کشور

مسئول مرکز ستایشگری گفت: با تشکیل کمیته‌ای و تشکیل جلسات با نهادهای نظارتی آئین‌نامه‌ صیانت از ستایشگری تدوین شده و نهایی و اجرا می‌شود.
کد خبر : ۱۳۳۱۸۱

عقیق: نشست خبری ششمین دوره انتخابات کانون مداحان کشور عصر امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه با حضور حجت الاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی برگزار شد.

باباخانی در خصوص برگزاری انتخابات کانون‌های مداحان گفت: جریان مداحی کشور جریان زنده‌ای است و مجموعه ۹۰ هزار نفره مداحان در سامانه سازمان تبلیغات این مسئولیت بزرگی را بر دوش متولیان می‌گذارد که خدمت بزرگ‌تر و بهتری را داشته باشند.

برگزاری انتخابات کانون مداحان در ۴۰۰ شهرستان

وی افزود: بیش از ۱۲ سال است که اتفاق مناسبی رقم خورده و فضای صنفی در حوزه مداحان با عنوان کانون مداحان کشور شکل گرفته است و در نزدیک به ۴۰۰ شهرستان این انتخابات برگزار می‌شود.

باباخانی تصریح: کرد تا روز ۱۸ اردیبهشت مداحان در شهرستان‌ها فرصت کاندیداتوری دارند و روز ۲۱ اردیبهشت مجمع مداحان مستمر هر شهرستان تشکیل جلسه داده و به کاندیداها رأی می‌دهند در هر شهرستان بین ۶ تا ۹ نفر هیئت رئیسه مشخص می‌شوند. فردای انتخابات نیز نایب رئیس و رئیس مشخص خواهند شد.

رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های مذهبی با بیان اینکه مردم از فرصت هیئت‌ها برای تأمین نیازهای معنوی و فرهنگی خود استفاده می‌کنند افزود: دوره‌های قبل انتخابات با استقبال خوبی مواجه بود و سعی کردیم در این دوره ضمن بهره بردن از هویت پیرغلامان و بزرگان جوانان و نوجوانان را نیز به گونه‌ای فعال‌تر ببینیم.‌

شورای مداحان به صورت مستقل عمل‌می‌کند

باباخانی در خصوص شورای مداحان بانوان نیز بیان کرد: شورای مداحان بانوان مستقل عمل می‌کند چون اگر ذیل این کانون بود آنطور که باید دیده نمی‌شد و اساساً نمی‌توانست نمایندگی کند. این تفکیک باعث شد شورای عالی مداحان کارهای خوبی را رقم بزند و بیش از ۱۰ هزار مداح و مسئول هیئت بانوان شناسایی کند. همچنان که انتخابات برگزار می‌کنند و شورای مستقلی دارند.

رئیس سازمان‌هیئت‌ها و تشکل‌های دینی همچنین در خصوص تشکیل مجمع مهنا (هیئت نوجوانان) گفت: مرکز تشکل یار نخل را ایجاد و بیش از ۱۵۰ بسته آموزشی هیئت نوجوان را تولید کردیم حتی راهبر به استان‌ها برای هیئت‌های ویژه نوجوان می‌فرستیم و اردوی آموزشی نوجوانان را در مشهد داشتیم که از دل این کار تربیت مداح نوجوان را خواهیم داشت.

حسین هوشیار مسئول مرکز ستایشگری سازمان هیئت و تشکل دینی نیز بیان کرد: در نزدیک به ۴۰۰ شهرستان تمهیدات انتخابات انجام شده و مداحان مستمر مشخص شده و از بین آنان کاندیداهایی که اعضای کانون مداحان می‌شوند در حال ثبت نام هستند.

وی با اشاره به تدوین اساسنامه این دوره و اعمال تغییراتی در اساسنامه قبلی گفت: امروز مهمترین و اثرگذارترین تشکل مردم نهاد هیئت است. ریشه‌های این تشکل از آنجا که ریشه در مذهب دارد حساسیت‌های خاص خود را دارد، از این رو با ورود حاکمیتی و تمهید و پیش بینی تشکیلاتی و با رصد می‌توان جلوی آسیب‌ها را گرفت. به همین جهت است که کانون مداحان پاسخگویی به نیاز هیئت‌ها و تسریع امور پیشبرد اهداف هیئت‌های مذهبی است.

هوشیار گفت: وظایفی پیش بینی شد که با برگزاری انتخابات امیدواریم در اساسنامه این دوره سعی شد تجربه گذشته دیده شود و با صاحبنظران مشورت کنیم بالاخره ۹۰ هزار مداح اگر بخواهند ساختار صنفی داشته باشند نیازمند ساختار هستند چرا که ما حتی در روستاها مداحان فعالی داریم. همینطور تغییرات مختصری هم نسبت به آینده داشتیم.

شیخی قائم مقام مرکز ستایشگری نیز بیان کرد: درخواست داریم عزیزان در همه استان‌ها و شهرستان‌ها با نگاه امروزی و ساده‌تر به این آئین نامه توجه کنند تا نتایج انتخابات کانون‌های مداحان کشور خروجی‌ای با مجموعه جوان و چابک‌تر داشته باشد. این کانون‌ها لازم است فعال‌تر و در میدان تر از گذشته حرکت کنند.

مداحان ۲۵ تا ۶۰ ساله امکان کاندیداتوری انتخابات کانون مداحان را دارند

وی افزود: همه تلاش به این سمت بوده که پیشکسوتان و صاحب منصبان در جایگاه واقعی قرار گیرند و فضای لازم به جوانان داده شود. یکی از موضوعات سن افراد برای کاندید شدن در انتخابات کانون‌ها است که سن ۲۵ تا ۶۰ را در نظر گرفتیم تا هم تجربه کار و هم انرژی فعالیت در مسیر را داشته باشند.

در هر شهرستان مداحان مستمر، مداحان شاخص و مؤثر مشخص می‌شوند اگر قابلیت داشته باشد شورای عالی ستایشگری تشکیل می‌شود.

آئین نامه صیانت از ستایشگری تنظیم شده است

هوشیار در ادامه این نشست با اشاره به موضوع صیانت از ستایشگری و آئین نامه مصوب آن اظهار داشت: سازمان هیئت و تشکل‌های دینی بنا دارد تا نقش حاکمیتی در حوزه ستایشگری ایفا کند. یک نظارت عالی و دستگاهی در بحث ستایشگری جای خالی‌اش دیده می‌شد و سیستم نظارتی نسبت به عملکرد ستایشگران و پاسخگو بودن به برخی آسیب‌ها و انحرافات مطرح نبود. کمیته‌ای تشکیل شده جلساتی را با نهادهای نظارتی داشتیم و آئین‌ها تدوین و تقریباً نهایی شده که اجرایی خواهد شد. به عنوان دستگاه عالی نظارت نسبت به آسیب‌ها در خصوص شیوه خواندن و عدم نگهداشت میراث معنوی و هر آنچه در حوزه ستایشگری نیاز به صیانت دارد در کمیته صیانت از ستایشگری پیگیری خواهد شد.

وی در خصوص تربیت نسل جدید مداحان تصریح کرد: ۳۲۰ مرکز آموزشی داریم که معتقدیم با پیشگیری و آموزش درست می‌توانیم از انحرافات بعدی جلوگیری کنیم. در بحث تخلفات نزدیک به ۲۴ تخلف را با مصادیق ریز احصاء کردیم با محوریت تذکر و امر به معروف، نهایتاً در صورت استمرار و افاقه نکردن معرفی به مجامع قضائی و ممنوع المنبر شدن داریم.

وی با اعلام این خبر که کمیته صیانت از ستایشگری کار خود را آغاز کرده افزود: از زمان اعلام‌این خبر به نسبت آثارش را دیدیم. حفظ سنت‌ها و میراث گذشتگان از رسالت‌های ماست که با نگاه به حفظ سنت‌ها دغدغه این را داریم با هرگونه انحراف مبارزه کنیم.


گزارش خطا

ارسال نظر
  • پربازدیدها
  • تازه ها