کد خبر : ۱۳۱۶۰۰
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳

موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از الگوی طبیبانه تبلیغ است

کتاب «خطابت به مثابه طبابت» با عنوان فرعی «الگوی طبیبانه از تبلیغ دینی با نگاهی به سلوک شیخ حسین انصاریان» به قلم ایمان عباس‌نژاد در انتشارات نگاه معاصر به چاپ رسیده است.

عقیق:  کتاب «خطابت به مثابه طبابت» با عنوان فرعی «الگوی طبیبانه از تبلیغ دینی با نگاهی به سلوک شیخ حسین انصاریان» به قلم ایمان عباس‌نژاد در انتشارات نگاه معاصر به چاپ رسیده است.

این کتاب می‌کوشد نظریه‌ای از تبلیغ امر دینی را معرفی کند که در آن خطیب یا مبلّغ به مثابه طبیب در نظر گرفته می‌شود.

این نظریه در سنت اسلامی سابقه داشته ولی امروزه کمتر به آن توجه می‌شود. طبیب دانستن پیامبران، در تعلیم و تربیت دینی اقتضائاتی دارد که رعایت آن‌ها وضع فعلی تعلیم و تربیت دینی را به‌کلی متفاوت می‌کند. این کتاب می‌کوشد برخی از این اقتضائات را شرح دهد. شیخ حسین انصاریان شخصیتی است که نوع خاصی از تبلیغ دینی را در پیش گرفته و با توفیقات و موفقیت‌هایی همراه بوده است.

به نظر نویسنده، موفقیت شیخ حسین انصاریان به دلیل پیروی از همین الگوی طبیبانه از تبلیغ دینی بوده است. لذا در هر بخش نمونه‌هایی از سلوک شیخ حسین انصاریان آمده است تا هم مشخص شود چنین الگویی قابل اجراست و هم علاقه‌مندان شیخ حسین انصاریان بیشتر و بهتر با ابعاد شخصیتی او آشنا شوند.

هر کس که به نوعی با تعلیم و تربیت دینی سروکار دارد مخاطب این کتاب است؛ پدر و مادری که می‌خواهند فرزندشان تربیت دینی و اخلاقی مناسبی داشته باشد، معلمانی که با چگونگی تربیت دینی بین شاگردانشان مواجه هستند می‌توانند از الگوی مطرح‌شده در این کتاب بهره گیرند. اما مهم‌تر از همه، شایسته است روحانیان و شاغلین در این صنف به چنین الگویی توجه کنند و از خصیصه‌ها و محاسن یک عمر تجربۀ تبلیغی شیخ حسین انصاریان بهره گیرند.

خطیب به مثابه طبیب، بیماران نیازمند طبیب‌اند، نه تندرستان، با توکل زانوی اشتر ببند، حمیت دین را نشان دیگری است، برخیز تا طریق تکلف رها کنیم، که از منکر ایمن‌ترم تا مرید، خدانگری انسان‌نگری است، بگو دعایت چیست تا بگویم کیستی از جمله سرفصل‌های این کتاب است.

 

منبع:مهر


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین