۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۴۹ : ۱۳
عقیق: روز اول تیر ۱۳۶۰ هجری شمسی، سازمان تبلیغات اسلامی به فرمان حضرت امام خمینی تأسیس شد. این نهاد با هدف اعتلای فرهنگ پر بار اسلامی و تبلور حیات معنوی و تبیین و ترویج شاخصهای اعتقادی فعال گردید. همچنین این روز به عنوان روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی نامگذاری شده است. از آنجایی که پایههای اولیه در کشور ما بر اساس اعتقادات مذهبی و باورهای دینی بنا نهاده شده، بنابراین باید دین و مذهب در رأس توجه بوده و در راستای حفظ و اشاعه آن فعالیتهای لازم و مناسب صورت گیرد.
به همین مناسبت حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی پیامی صادر کرد. متن این پیام به شرح زیر است:
اقتضای نهضت توحیدی انقلاب اسلامی صف بندی میان دو جبههی حق و باطل است و لاجرم دشمنیها و تقابلهایی را برمی انگیزد به ویژه در دورانی که حربهی سرسلسله ی دشمنی یعنی ابلیس و اعوان قسم خورده اش قلب مضامین دینی بی تفاوت سازی مردم نسبت به دین نشر انحرافات و ترویج زشتی هاست؛ پیش برد نهضت نشر خوبیها به مثابهی قیام مجاهدانه بر تک تک ما مفروض است. هر چند سازمان تبلیغات اسلامی از ارکان ترویج و توسعهی فرهنگ دینی در کشور است اما پرواضح است که همه باید در امر تبلیغ، اسلام مشارکت داشته باشیم تبلیغ وظیفهای حکومتی و یا متعین در یک صنف و قشر خاص یا یک نهاد سازمانی و دولتی نیست و همه ی آحاد مؤمنین به قدر تعلق و بهره مندی از معارف دینی در این امر خطیر سهیم بوده و هستند.
البته تعمیق تفقه و تفکر برای فهم باطن و حقیقت معارف اصیل و کاربردی اسلام ناب محمدی (ص) و همچنین ارتقای دستگاه محاسباتی معاد باور و در یک کلام رشد عقلانیت دینی وظیفهی هر مؤمن دلسوزی ست که در اصل هر آنکه دل و جان و ذهن خود را به خدا سپرده باشد؛ با گفتار، کردار ظاهر و باطنش مبلغ دین خواهد بود بدون شک توقع میرود که در مسئلهی، تبلیغ به عمق و غنای بیشتری برسیم و صد البته هم واقفیم که آنچه امروز در ساحتِ تبلیغ میگذرد از آن غنا و ژرفای اصیل اسلامی فاصله دارد اما بخشهای تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی در عرصههای مختلف تبلیغ و ترویج اسلام ناب محمدی (ص) با دو رسالت اصلی «تبیین و عرضهی فکر و فرهنگ و معارف اسلامی با توجه به نیازهای روز و با نوآوری در ادبیات و روشها» و «رصد و مقابلهی هوشمندانه با تهاجمات فکری و فرهنگی و تبلیغی و رسانهای دشمنان دین و انقلاب و کشور فعال و مشغول به خدمت رسانی مخلصانه هستند.
تلاش داریم این سازمان در عین خدمت رسانی و پشتوانه بودن برای حرکتهای خودجوش مردمی برآمده از روح و جانهای پاک به جایگاه اصلی خود یعنی تبدیل شدن به نهاد راهبری و پشتیبانی جریان مردمی تبلیغ اسلامی نزدیک تر شود چه آنکه حرکتهای مؤمنانه و مجاهدانه ای که در مدار افق گشایی ولی جامعه و مبتنی بر اندیشهها، بیانات و انتظارات امامین انقلاب اسلامی باشد را پشتیبانی و حمایت نموده و خواهیم نمود.
همه ی ما خادمان نهضت تبیین اسلام ناب کمر همت بسته ایم که با درک اقتضائات اجتماعی تبلیغ و فهم این نکته که فطرت انسان به طور طبیعی در پی حرف تازه و نو میگردد در این بازار متنوع و متکثر فکری و ذائقه ای به زبان روز از معارف حقه دین مبین خود سخن بگوییم و با پیوند زدن حلقههای زنجیره تولیدات فرهنگی و همچنین با محوریت قراردادن مسئلهی جهاد تبیین در همه برنامه ریزی ها و خروجیها) ضمن توجه به توسعه مخاطب آن حقیقت روشن را با همه ملاحظات و دقتهای بسیاری که برای خود تعریف و تعیین نمودیم بازنمایی و روایت پردازی نمائیم.
همدلی بر پایه مشترکات بین فعالان و موثرین سپهر فرهنگی انقلاب اسلامی را از مهمترین الزامات طی این طریق میدانیم و معتقدیم که مصلح خود باید صالح باشد. لذا علی رغم همه مجاهدتهای بی وقفه و مخلصانه ی دوستان همکاران و عزیزان همراه در ساحت تبلیغ با اشراف بر کاستیها پذیرای نقدها نظرات و پیشنهادات همه مسئولین و هموطنان مؤمن و شریف خود هستیم.
با سپاس خاضعانه از ساحت مقدس پروردگار و با تضرع و خشوع سر بر سجده شکر میگذارم که توفیق خدمت به مردمی شریف را به واسطهی امر ولی حکیم و فرزانه مان بر دوش ما نهاد و ضمن طلب شرح صدر توفیق هدایت اعطای فرقان و معرفت اختیار در این مسیر سخت و مقدس به عنوان کمترین خادم نهضت تبیین اسلام ناب از همه ی آنهایی که در این سالها در این وادی مقدس عمر خود را مصروف داشته و دارند کمال تشکر و خاکساری را به عمل می آورم.
محمد قمی
خادم نهضت تبلیغ اسلام ناب