۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۲۰ : ۰۱
عقیق: حجت الاسلام حاج علیاکبری رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در آئین اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگی هنری ستادهای برگزاری نماز جمعه کشور که با عنوان قلب شهر در مجتمع فرهنگی آموزشی آدینه تهران برگزار شد، با تبریک ایام دهه کرامت و ماه ذیالقعده از شرکت کنندگان در این جلسه باصفا و نورانی تقدیر و تشکر کرد.
وی گفت: این جلسه بسیار مهمی است و اهمیت آن به خاطر نماز و نماز جمعه است. جایگاه نماز و در بین نمازها، نماز جمعه جایگاه منحصر به فردی دارد و از نگاه خدای متعال اقامه نماز و برگزاری نماز مخصوصاً نمازهای جمعی که مظهر آنها نماز جمعه است از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. خوش به حال کسی که در نماز جماعت و جمعه شرکت میکند و فیض میبرد. نماز فرادا نماز معذورین است. اصل نماز به جماعت و نماز جمعه است.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه خدای متعال انتظار دارد سیمای جامعه مؤمن با بندگی او شناخته شود، اظهار کرد: کسانی که در نماز جمعه و جماعت شرکت میکنند این امر الهی را محقق میکنند که این سعاد و خوشبختی بزرگی است. مخصوصاً کسانی که مقید به حضور منظم هستند و در همه نمازها شرکت میکنند و حضور به هم میرسانند.
حجت الاسلام حاج علیاکبری گفت: شخصیتهای برجسته و بسیار موفقی در شهرهای مختلف کشور داریم که طعم نماز جمعه را چشیدهاند و اقامه آن را رها نمیکنند، مقید به حضور مستمر در نماز جمعه هستند مگر اینکه مریض باشند و شرایط سختی داشته باشند
وی افزود: هزاران بار خوش به حال کسانی که زمینه را برای اقامه نماز جمعه و البته نماز جماعت فراهم میکنند. این مساله بزرگتری است و فرق میکند با کسی که در نماز جمعه شرکت میکند. عزیزانی که مسجد و مصلی را آماده میکنند، گرما و سرما و روشنایی و محیط را آراسته و پاکیزه و معطر میکنند و در خدماترسانی نسبت به مؤمنین و میهمانان خدا از هیچ کوششی دریغ نمیکنند. این توفیق بزرگی است که نصیب جمعی از بندگان میشود. ما در نماز جمعه و نماز جماعت غیر از امام جمعه که نقش منحصر به فردی دارد جمعی را که چنین توفیقی نصیبشان شده ستاد برگزاری نماز جمعه میگوئیم.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ابراز کرد: این توفیق بزرگ را به دوستان عزیز در ستادهای برگزاری نماز جمعه در سراسر کشور تبریک میگویم.
حجت الاسلام حاج علیاکبری با اشاره به وضعیت و شرایط خاص فرهنگی و تربیتی که در کشور حاکم است، اظهار داشت: دعوت به نماز جمعه در چنین روزگاری مخصوصاً که مخاطبان جامعه جوان و نوجوان هستند اهمیت بیشتری پیدا میکند تا دستاندرکاران با بیان نو و جاذبه مناسب این بستر را فراهم کنند.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: کار ما برگزاری مطلوب نماز جمعه است که هم کمیت و هم کیفیت در آن اهمیت دارد اینکه چقدر از مردم را به محل اقامه نماز جمعه دعوت کنیم و به تعبیر زیبای رهبر انقلاب خلق مخاطب کنیم. خیلی اهمیت دارد تا چهرههای نو و تازه به نماز بیاوریم. هر چه که ترکیب جمعیتی در نمازهای جمعه به سمت جوان برود کیفیت نماز ارتقا پیدا کرده است.
هنر ستادهای نماز جمعه تکریم است
وی با بیان اینکه در این بخش مخصوصاً در شهرهای بزرگ مانند تهران شرایط خوب نیست، اضافه کرد: باید خیلی کار کنیم که جامعه جوان را به نماز بیاوریم. تلاشهای زیادی انجام شده، ولی نهضتهای بزرگتری میطلبد. حاصل جمع هنر ورزی، ابتکار، تکریم، اخلاق و استفاده از ظرفیتهای معرفتی، هنری و ارتباطی همه دست به دست هم میدهد و نتیجه آن منجر به این میشود که مخاطبان تازهای را در نماز جمعه داشته باشیم.
حجت الاسلام حاج علیاکبری افزود: کلید این همه اتفاقات و جذب جوانان کرامت قرار میگیرد. هنر ستادهای نماز جمعه تکریم است. باید مواجهه با جامعه مخاطبان و شرکت کنندگان در نماز جمعه مواجهه کریمانه باشد و آنها را به عنوان میهمانان خانه خدا و ضیافت جمعه به شایستگی و به نیابت از صاحب نماز تکریم کنید. این به عهده ما و شماست. شرف و مسؤولیت بزرگی است. ما باید به اتفاق هم و به لطف خدای متعال برای بهتر شدن وضعیت نماز جمعه همت کنیم. تعبیر قلب شهر برای این جشنواره هم تعبیر خاصی است که رهبر انقلاب برای نماز جمعه استفاده کردند و برای امام جمعه هم فرمودند ایشان نور شهر است.
وی گفت: باید در ستادهای برگزاری نماز جمعه کشور شاخصها را ارتقا دهیم و هم به لطف خدای متعال الگوها و تجربیات مناسب را کسب کرده و به اشتراک بگذاریم. چشم امید ما به فعالیتهای خودجوشی است که مبتنی بر ایمان، دلدادگی و بصیرت اعضای ستاد تحت راهبری ائمه جمعه است.
لازم به ذکر است در این مراسم از تلاشهای برخی ستادهای نماز جمعه تقدیر به عمل آمد.