کد خبر : ۱۲۴۸۶۳
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۴

بانوان بدون محرم می‌توانند به حج بروند

عربستان در جدیدترین اقدام برای حج تمتع آینده، تشرف بانوان بدون محرم را مجاز اعلام کرد. البته سعودی‌های در حج ۱۴۰۲ زائران زیر ۱۲ سال را پذیرش نخواهند کرد.

عقیق: حج تمتع امسال با حضور زائران کشورهای مختلف برگزار می‌شود و بر اساس اعلام سعودی‌ها ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در حج ۱۴۴۴ قمری (۱۴۰۲ شمسی) شرکت می‌کنند که ۸۵۰ هزار نفر زائران سعودی و یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر زائران خارجی خواهند بود.

لغو ممنوعیت تشرف بانوان بدون محرم به حج ۱۴۰۲ 

امسال سعودی‌ها در جدیدترین اقدام حضور بانوان بدون محرم را در مناسک حج تمتع بلامانع اعلام کرده‌اند و به این ترتیب دیگر بانوان برای حضور در سرزمین وحی نباید حتما با یک محرم به این سفر مشرف شوند. این امر در حالی است که پیش از این عربستان حضور بانوان را منوط به همراه داشتن یک محرم کرده بود. البته در حج سال گذشته نیز بانوان بدون همراه داشتن محرم به حج تمتع مشرف شدند.

تشرف به حج تمتع بدون اخذ ویزای زیارتی ممنوع است

علاوه بر این، عربستان تشرف به سرزمین وحی با ویزای غیرزیارتی را برای ایام حج تمتع لغو کرده است و همه زائران برای حضور در مناسک حج تمتع باید به صورت مجزا ویزا بگیرند و از طرفی هم اضافه کردن حتی یک زائر خارج از سهمیه تعیین شده به هر کشور ممنوع است.

محدودیت سنی جدید برای حج آینده؛ زائران زیر ۱۲ سال پذیرش نمی‌شوند

همچنین امسال عربستان محدودیت سنی برای ثبت‌نام حج تمتع اعمال کرده است؛ به طوری که یک‌منبع آگاه می‌گوید: حداقل سن زائران خانه خدا باید ۱۲ سال باشد که این سن بر اساس تقویم قمری محاسبه می‌شود. بر همین اساس، تشرف افراد زیر ۱۲ سال نیز به حج آینده ممنوع است.

در حج امسال نیز با توجه به محدودیت سعودی‌ها، افراد بالای ۶۵ سال امکان تشرف به سرزمین وحی و انجام‌مناسک حج تمتع را نداشتند که این تصمیم با اعتراض بسیاری از کشورها مواجه شد. در در نهایت عربستان این تصمیم را لغو نکرد و از پذیرش افراد بالای ۶۵ سال ممانعت کرد. بر همین اساس نیز ۲۲ هزار نفر از مشمولان حج تمتع کشورمان از این سفر بازماندند.

تزریق چه واکسن‌‌هایی برای تشرف به حج تمتع الزامی است؟  

یکی دیگر از موضوعاتی که در روزهای اخیر مطرح شده است، تکمیل واکسن کرونا برای زیارت خانه خدا است. عربستان قرار است برای حج آینده نیز محدودیتی در زمینه واکسن کرونا اعمال کند که به گفته یک منبع مطلع هنوز تعداد دُز تزریقی یا نوع واکسن مشخص نشده است و با توجه به شرایط سویه جدید امیکرون حساسیت‌های خاصی برای حفظ سلامت زائران وجود دارد که در جلسات آینده مسؤولان حج عربستان با مسؤولان وزارت بهداشت این کشور این موضوع بررسی و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

در حج تمتع سال جاری همه زائران خانه خدا باید حداقل ۲ دُز واکسن کرونای مورد تأیید عربستان تزریق می‌کردند که با وجود تلاش مسؤولان، عربستان واکسن تولید ایران را برای تشرف به حج تمتع مورد پذیرش قرار نداد.

تزریق واکسن مننژیت و آنفولانزا نیز از دیگر ‌‌واکسن‌هایی است که عربستان برای زیارت خانه خدا در ایام حج تمتع اجباری اعلام کرده است.

مسؤولان حج کشورمان امروز به عربستان می‌روند

مسؤولان حج کشورمان بر اساس برنامه قبلی قرار است امروز عازم عربستان شوند و پس از انجام مذاکرات با طرف سعودی، تفاهم‌نامه حج را امضا کنند. پس از امضای تفاهم‌نامه سهمیه نهایی حج و هزینه‌های این سفر معنوی مشخص و اعلام خواهد شد. البته برای پیش‌بینی هزینه‌های این سفر معنوی، ارز اختصاص یافته دولت به عملیات حج نقش مهمی دارد. چرا که هزینه‌های این سفر معنوی ارزی است و به گفته حجت‌الاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت هزینه حج تمتع برای هر نفر به پنج هزار دلار رسیده است.

با این‌وجود، برآورد اولیه در مذاکرات وبیناری با طرف سعودی حضور ۸۷ هزار و ۵۰۰ ایرانی در حج آینده است که البته سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت گفته است سعی داریم سهمیه ایران را به ۹۰ هزار نفر برسانیم. البته با توجه به افزایش بیش از ۲ برابری تعداد حجاج نسبت به حج امسال، افزایش سهمیه ایران دور از انتظار نیست. 

به گزارش فارس، در حج گذشته ۳۹ هزار و ۶۳۵ نفر از کشورمان به حج تمتع مشرف شدند که بر اساس محدودیت سعودی‌های افراد بالای ۶۵ سال امکان تشرف نداشتند. بر همین اساس برخی از زائران از این سفر معنوی بازماندند؛ به طوری که ۳۷ هزار نفر که سال ۹۹ ثبت‌نام خود را تکمیل کرده بودند، در نوبت تشرف هستند.

با این وجود، امسال با توجه به برنامه‌ریزی سازمان حج و زیارت، زائرانی که در حج تمتع سال ۹۹ ثبت‌نام و هزینه این سفر را واریز کرده بودند، در اولویت نخست تشرف به حج آینده هستند. نام‌نویسی حج تمتع از ۳۰ دی‌ماه آغاز می‌شود و سازمان حج و زیارت در حال برنامه‌ریزی برای تشرف به این سفر معنوی است.


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین