۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۴۹ : ۰۲
عقیق:محمدمهدی اعلایی در نخستین نشست گفتمانی مطالعه توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا (ع)، اظهار کرد: مهمترین رسالت معاونت زیارت برنامهریزی در حوزه زیارت و ایجاد هماهنگی میان متولیان است.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسانرضوی افزود: از میان مباحث قابل طرح در مقوله زیارت، حوزه زائران خارجی به دلیل فراگیری تاثیرات آن دارای اهمیت مضاعفی است، به طوری که نتایج آن فراتر از چارچوب مشهد مقدس خراسانرضوی و به عنوان نمود دیپلماسی فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران قابل بررسی است.
اعلایی با اشاره به وجود ناهماهنگیها و فقدان برنامه مدون در عرصه خدمترسانی به زائران خارجی مضجع منور رضوی گفت: در این برنامهها باید تمام نیازهای مادی و معنوی زائر از مبدا حرکت تا لحظه ورود و مدت حضور در مشهد مقدس در راستای غنیسازی این اوقات و استفاده هرچه مطلوبتر از فرصت زیارت امام رضا (ع) لحاظ شود.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسانرضوی با اشاره به اقدامات مطالعاتی انجام شده در این زمینه اظهار کرد: فازهای مطالعاتی طرح توسعه کمی و کیفی زیارت حضرت ثامن الحجج (ع) رو به اتمام است و در آینده نزدیک وارد فازهای اجرایی آن خواهیم شد.
اعلایی احصای آمار مدون از تعداد و ترکیب زائران و زمان ماندگاری آنان را لازمه برنامهریزی و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز عنوان کرد و افزود: براساس آمار موجود، در چهار ماه نخست امسال 400 هزار زائر خارجی با ملیتهای مختلف به بارگاه امام هشتم (ع) مشرف شدند.
وی افزایش روز افزون زائران داخلی و خارجی در مشهد مقدس برای کسب فیض از محضر حضرت رضا (ع) را از نشانههای تغییر در شرایط و فضای معنوی و فرهنگی جهان و افزایش رغبت برای کسب معارف ناب رضوی دانست و تصریح کرد: باید با برنامههایی مبتنی بر نیازهای امروز و آینده برای پذیرش این خیل عظیم، آمادگیهای لازم را کسب کنیم.
معاون استاندار خراسانرضوی با اشاره به محدودیتهای موجود در بودجه زیارت، بر توقف نکردن در راستای تحقق اهداف و برنامههای این حوزه تاکید کرد و گفت: باید با تلاش مضاعف و همافزایی دستگاههای مرتبط، در راستای افزایش اثر بخشی اعتبارات و بهرهگیری از امکانات موجود دستگاهها گام برداشت.
وی روند رو به بهبود عملکرد دستگاههای استان در نوروز 92 در مقایسه با نوروز 91 را گواهی بر اهمیت تقسیم کار منطقی و تعامل ادارات عنوان و بر استمرار آن تاکید کرد.
منبع: ابنا
211008