کد خبر : ۱۲۰۹۶۶
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۰

ایستگاه پروازی عتبات به مشهد و یزد رسید

در حالی که از ابتدای ازسرگیری سفر عتبات، زائران فقط از ایستگاه‌های پروازی تهران و کرمان به عراق اعزام شده بودند، سفر به عتبات از ایستگاه پروازی مشهد و یزد هم آغاز شد.

عقیق:سفر عتبات از اوایل ماه جاری با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی آغاز شد که در مرحله نخست این سفرها از ایستگاه پروازی تهران و کرمان صورت گرفت و پس از مدتی قرار بود از سایر ایستگاه‌های پروازی نیز سفر عتبات انجام شود.

لغو سفر عتبات از ایستگاه پروازی ساری

ایستگاه پروازی ساری سومین مبدأ سفرهای عتبات معرفی شد و بر اساس برنامه‌ریزی مسؤولان این استان، قرار بود زائران مازندران از ایستگاه پروازی ساری به عتبات مشرف شوند. اما به دلیل مشکلات در زمینه تأمین پروازها، از ایستگاه پروازی ساری زائری اعزام نشد و حتی به گفته عباس اسماعیلی، مدیر حج و زیارت استان مازندارن برخی از مشتاقان زیارت عتبات این استان به جای سفر از ایستگاه پروازی ساری، از تهران و فرودگاه امام خمینی (ره) عازم عتبات شدند.

آغاز اعزام زائران به عتبات از مشهد با دو پرواز در هفته

با این وجود، اکنون با گذشت بیش از دو هفته از آغاز سفرهای رسمی به عتبات، ایستگاه‌های پروازی مشهد و یزد هم فعال شدند و به گفته جواد شاد، مدیر حج و زیات استان خراسان رضوی، هفته گذشته اولین پرواز زائران عتبات این استان به عراق انجام شد و قرار است هر هفته حداقل دو پرواز به عراق از مشهد صورت گیرد و زائران حسینی بتوانند در قالب کاروان‌های حج و زیارت به عتبات سفر کنند.

هزینه سفر عتبات برای زائران مشهدی که با توجه به مسافت زیاد از سایر شهرها گران‌تر است، ۹ میلیون و ۳۳۶ هزار و ۹۱۰ تومان اعلام شد و زائران در این نوع اعزام به مدت یک هفته و به صورت دو طرف هوایی به عراق سفر می‌کنند. این امر در حالی است که به نظر می‌رسید با افزایش نرخ دلار، هزینه سفرهای زیارتی هم افزایش یابد. اما با تدبیر مسؤولان، هزینه سفر عتبات ثابت است و حتی از استان مشهد که پیش‌بینی می‌شد هزینه سفر یک هفته‌ای تا ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد، این رقم حدود ۲۰۰ هزارتومان پایین‌تر اعلام شده است.

اولین اقدام برای ایجاد تنوع بسته‌های زیارتی عتبات؛ سفر ۱۰ روزه برای زائران یزدی

علاوه بر این، همانطور که علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت از تنوع بسته‌های زیارتی خبر داده بود، بسته زیارتی ۱۰ روزه نیز ساماندهی و پیش‌بینی شده است.

به این ترتیب، زائران یزدی هم که همواره ترجیح می‌دهند مدت زمان بیشتری در شهرهای زیارتی عتبات حضور داشته باشند، با هماهنگی انجام شده و تلاش مسؤولان، سفر ۱۰ روزه به عتبات را تجربه می‌کنند؛ به طوری که قرار است اولین اعزام زائران یزدی به عتبات از ۲۷ آذرماه آغاز شود.

به گفته علی اصغر شریفی، مدیر حج و زیارت استان یزد ایستگاه پروازی یزد برای سفر عتبات مردم این استان از ۲۷ آذرماه فعالیت خود را آغاز می‌کند و در اولین دوره حدود ۱۵۰ زائر یزدی در قالب سه کاروان به مدت ۱۰ شب به عراق سفر خواهند کرد.

بازگشت زمینی زائران عتبات از مرزمهران

وی با بیان اینکه هزینه سفر با توجه به خدماتی که ارائه می‌شود، برای زائران از سفر آزاد به صرفه‌تر است، می‌گوید: در این اعزام زائران پنج شب کربلا، سه شب نجف و دو شب کاظمین اقامت دارند و به زیارت دوره سامرا نیز مشرف خواهند شد. هزینه این سفر نیز هشت میلیون و ۸۲۴ هزار و ۱۲۵ تومان پیش‌بینی شده است که البته زائران به صورت هوایی به نجف مشرف شده و پس از آن از طریق مرز زمینی مهران به کشور بازمی‌گردند.

همچنین مدیرکل حج و زیارت استان خراسان رضوی از برنامه‌ریزی برای پیش‌بینی بسته متنوع زیارتی خبر داده و می‌گوید: به زودی گروه‌های قیمیت متنوع با امکانات و مدت زمان مختلف برای متقاضیان سفر عتبات برنامه‌ریزی و اجرایی می‌کنیم.

از ایستگاه پروازی تهران نیز سفر عتبات تقریباً هر روز برای زائران صورت می‌گیرد که به گفته مجتبی حیدری، مدیرعامل شرکت مرکزی کارگزاران حج و زیارت استان تهران، در صورت تکمیل ظرفیت کاروان‌ها، هر روز زائران از ایستگاه پروازی تهران به عتبات مشرف می‌شوند. البته در این مرحله با توجه به آماده نبودن سایر ایستگاه‌های پروازی، سفر عتبات از استان‌های همجوار همچون البرز، قم و سمنان نیز از فرودگاه امام خمینی (ره) صورت می‌گیرد.

همچنین بازگشت زمینی زائران از مرز مهران نیز از دهه سوم آذرماه انجام می‌شود. البته قرار بود هزینه سفر یک هفته‌ای به عتبات در اعزام‌های یک طرف زمینی تا ۶ میلیون تومان باشد که این رقم به هفت میلیون و ۱۳۰ هزار و ۹۲۵ تومان افزایش یافته است. البته این مبلغ، بدون هزینه تست PCR زائران برای این سفر است.

به گزارش فارس، ویزای عراق برای سفرهای هوایی از چهارم آبان‌ماه لغو شد و از آن زمان سازمان حج و زیارت برنامه‌ریزی برای ازسرگیری سفر عتبات برای زائران از طریق کاروان‌های حج و زیارت را دئر شرایط کرونا آغاز کرد و در نهایت اوایل آذرماه اولین کاروان رسمی به عتبات از فرودگاه امام خمینی (ره) به عتبات مشرف شدند. البته با توجه به اجرایی شدن شیوه جدید سفر عتبات، زائران با مشکلاتی مواجه بودند که مهمترین آن هزینه تست PCR زائران هنگام بازگشت به کشور است که خبرگزاری فارس، در حال پیگیری این موضوع است.

 


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین