کد خبر : ۱۱۷۶۴۶
تاریخ انتشار : ۰۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۱

فعالیت موکب‌های اربعینی در یک سال مبارزه با کرونا

موکب‌های اربعینی پس از شیوع کرونا با اقداماتی همچون تهیه و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی وارد عمل شدند و در یک سال مبارزه با کرونا در کنار توزیع حدود یک میلیون بسته‌ معیشتی، طرح تأمین جهیزیه و آبادانی مناطق محروم را نیز اجرایی کردند.

عقیق:از اسفندماه سال ۹۸ که شیوع کرونا موجب تعطیلی بسیاری از مشاغل شد، موکب‌های اربعینی برای مقابله با کرونا فعال شدند.

تولید روزانه بیش از ۶۰۰ هزار ماسک در ماه‌های نخست شیوع کرونا

در نخستین اقدام، موکب‌های اربعینی ضدعفونی معابر و خیابان‌ها را انجام دادند و پس از آن با توجه به کمبود ماسک و مواد ضدعفونی، اقدام به تهیه و توزیع آن کردند؛ به طوری که تا پایان فروردین سال گذشته در استان تهران بیش از ۷۷ موکب وارد عمل شدند و با راه‌اندازی ۴۰ کارگاه تولید ماسک، سه کارگاه تولید دستکش و ۱۶ کارگاه لباس‌های بهداشتی برای کادر درمان، روزانه ۶۱۲ هزار و ۵۰۰ ماسک، ۱۲ هزار و ۵۰۰ دستکش و ۱۵۳ هزار و ۷۵۰ لباس بهداشتی تولید کردند.

۱۴ میلیون ماسک تا پایان فروردین بین مردم توزیع شد

به گفته حسن پلارک، رئیس وقت کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین ۴۵۱ موکب نیز در کشور در هفته‌های نخست شیوع کرونا به منظور مبارزه با کرونا در استان‌های مختلف کشور فعالیت خود را به صورت خودجوش آغاز کردند و با تشکیل ۲۳۵ کارگاه البسه، ۱۵۴ کارگاه توزیع مواد ضدعفونی، حدود ۱۴ میلیون ماسک، یک میلیون و ۷۵۰ هزار دستکش و دومیلیون و ۷۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی تا پایان فروردین ۹۹ تولید و توزیع کردند.

لبیک به ندای رهبری مبنی بر مواسات و همدلی

پس از آن با فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر مواسات و همدلی، موکب‌های اربعینی نیز برای کمک به نیازمندان آستین بالا زدند و علاوه بر طبخ و توزیع غذای گرم بین افراد نیازمند، بسته‌های معیشتی نیز تهیه و توزیع کردند تا از این طریق به تأمین معیشت افرادی که با شیوع کرونا دچار مشکل شده بود، کمک کرده باشند.

بر همین اساس، ۵۱ نانوایی سیار و ۶ آشپزخانه فعال شد و در یک ماه حدود ۱۲ هزار قرص نان و ۳۴۷ هزار و ۶۲۰ پرس غذای گرم و همچنین بیش از ۳۳۹ هزار و ۵۰۰ بسته معیشتی شامل برنج، ماکارونی، مرغ، گوشت، روغن، حبوب و... بین مردم توزیع شد.

توزیع سوپ و آبمیوه در بیمارستان‌ها

توزیع سوپ و آبمیوه در بیمارستان‌ها نیز از دیگر اقدامات موکب‌های اربعینی برای کمک به کادر درمان بود که به گفته پلارک ۱۲ موکب اربعینی استان تهران با روزانه بیش از ۳ هزار لیتر آبمیوه از بیماران کرونا و کادر درمان پذیرایی کردند.

کاهش فعالیت موکب‌ها از پایان رمضان برای آمادگی حماسه اربعین

روند ضدعفونی خیابان‌ها، تولید ماسک و توزیع بسته‌های معیشتی توسط حدود یک هزار و ۳۰۰ موکب در سراسر کشور تا پایان ماه رمضان ادامه داشت و پس از آن دیگر فعالیت موکب‌ها کاهش یافت که به گفته رئیس سابق کمیته اسکان و تغذیه ستاد اربعین آخرین دوره کمک‌های مؤمنانه و رزمایش همدلی موکب‌ها در ماه مبارک رمضان بود و قرار شد پس از آن موکب‌ها برای اربعین آمادگی‌های لازم را کسب کنند.

موکب‌های جامانده از اربعین ۹۹ چه کردند؟

پس از آن زمزمه‌هایی مبنی بر برگزاری حماسه اربعین شنیده شد و موکب‌ها خود را برای پذیرایی از زائران حسینی در ایام اربعین آماده کردند، اما با توجه به شرایط موجود و شیوع کرونا، طرف عراقی از نپذیرفتن زائر خارجی خبر داد و مدتی بعد نیز ستاد مبارزه با کرونا، اعزام زائران به راهپیمایی اربعین حسینی را منتفی اعلام کرد.

محمد جلال مأب، رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین نیز با بیان اینکه هیچ موکبی امسال در مرزها برپا نمی‌شود، گفت که مجوزی برای اعزام موکب‌ها به عراق نیز در اربعین ۹۹ صادر نشده است. بنابراین اعزام موکب‌ها به عراق نیز منتفی شد و موکب‌ها تصمیم گرفتند تا برای کمک به نیازمندان و مهار کرونا برنامه‌ریزی کنند.

سه طرح جایگزین برنامه‌های موکب‌ها در اربعین امسال شد

با این امر، موکب‌های اربعینی به جای پذیرایی از زائران حسینی، اقدام به ارائه خدمات مختلف به مردم در ایام کرونا کردند و در ماه صفر طرح‌های مختلفی جایگزین برپایی موکب‌ها در مسیر زائران اربعین شد؛ تا جایی که به گفته یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین حسینی پویش «مهر اربعین» به منظور تهیه لوازم التحریر دانش‌آموزان مناطق محروم با مشارکت ۲۷۱ موکب، پویش «مهر عشق» برای کمک به بازسازی عتبات و احداث صحن حضرت زینب (س) و پویش «مهربانی» نیز به منظور کمک به نیازمندان و تهیه بسته‌های معیشتی آغاز به کار کرد.

محمد جلال مأب، رئیس ستاد بازسازی عتبات نیز از توزیع ۴۳۰ هزار و ۷۷۸ بسته معیشتی، ۸۱۵ هزار و ۷۵۷ بسته بهداشتی، ۷۰ هزار و ۶۶۵ بسته تحصیلی و بیش از ۲ میلیون و ۸۱۴ هزار پرس غذا طی فعالیت حدودا یک ماهه موکب‌ها در ماه صفر خبر داد و گفت: همچنین بیش از ۵ میلیون و ۷۲۸ هزار ماسک، ۵۷۱ هزار قوطی ژل ضد عفونی، یک میلیون و ۴۱۸ هزار لیتر مایع ضد عفونی، ۵ هزار دستگاه تب سنج، ۸۸ هزار جفت دستکش و... تهیه و توزیع شد.

وی درباره اقدامات موکب‌های اربعینی در زمینه محرومیت زدایی افزود: با همت خیران و موکب‌ها، ۱۲ میلیارد و ۶۰۷ میلیون ریال صرف فعالیت جهادی درمناطق محروم، ۲ میلیارد و ۶۳۰ میلیون ریال صرف کمک هزینه رهن و اجاره و هزینه درمان، ۶ میلیارد و ۶۸۳میلیون ریال صرف تأمین جهیزیه و ۵ میلیارد ریال صرف آزادی زندانیان جرائم غیرعمد شد.

راه‌اندازی طرح «حاج قاسم» در اولین سالگرد شهید سلیمانی

پس از پایان اربعین، برخی از موکب‌ها همچنان برای کمک به کادر درمان و مهار کرونا فعالیت داشتند و توزیع بسته‌های معیشتی را ادامه دادند، تا اینکه از اوایل دی‌ماه و در آستانه نخستین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی به عنوان بنیانگذار ستاد بازسازی عتبات، طرح «حاج قاسم» راه‌اندازی و مقرر شد اقداماتی همچون کمک به نیازمندان در ایام کرونا، تأمین جهیزیه، احداث و بازسازی ۱۰ طرح اصلی در زمینه احداث نمازخانه، مدرسه و درمانگاه و آبرسانی به هشت روستا انجام شود.

در این طرح ملی، ۲۳۶ موکب پای کار آمدند و برای طرح قاسم سلیمانی در سطح کشور همکاری کردند که به گفته افضلی برای اجرای این طرح ۵۶ میلیارد و ۱۲۴ میلیون و ۳۴۰ هزار تومان جمع‌آوری شد.

در اواخر سال گذشته بسیاری از مردم ایران در قالب موکب‌های اربعینی با طرح حاج قاسم همراه شدند و علاوه بر خرید بیش از ۱۰ چرخ خیاطی برای کارآفرینی، تأمین یک هزار و ۵۲ جهیزیه و توزیع ۲۳ تبلت به دانش‌آموزان نیازمند، ۶ میلیارد و ۱۹ میلیون تومان برای آبرسانی در هشت روستا پیش‌بینی و منبع ذخیره آب تهیه و نصب کردند.

توزیع حدود یک میلیون بسته معیشتی توسط موکب‌ها در سال ۹۹

 در آستانه سال نو نیز موکب‌های اربعینی همچنان توزیع بسته‌های معیشتی و میوه را ادامه دادند و برای کمک به نیازمندان از هیچ کوششی دریغ نکردند.

به گزارش فارس، در یک سال گذشته که کرونا بسیاری از برنامه‌ها و اقدامات موکب‌ها را متحول کرد، موکب‌های اربعینی با توزیع حدود یک میلیون بسته معیشتی و تهیه بیش از ۳۰ میلیون ماسک برای مبارزه با کرونا وارد میدان شدند.

منبع:فارس


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین