کد خبر : ۱۱۴۲۷۰
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۲

نکات آیت‌الله بهجت درخصوص روش تقویت ایمان

چنانچه طالب، صادق باشد «ترک معصیت» کافی و وافی است برای تمام عمر، اگرچه هزار سال باشد.

عقیق:بهترین راه رسیدن به آرامش پایدار و امنیت فکری و روانی در زندگی این دنیا که با انواع بحران‌های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی تهدید می‌شود، انس با معنویات و هم‌نشینی با آموزه‌های اسلامی است. در این میان، راه‌های گوناگونی از سوی عالمان دینی برای رسیدن به آرامش روحی در سایه معنویات عنوان شده است، اما آیت‌الله‌العظمی بهجت رحمه‌الله علیه که خود سالک حقیقی در این راه بود، بهترین راه را در انس با نماز، انجام واجبات و ترک گناهان عنوان کرده است. راهی تضمینی که نه‌تنها ره‌آوردش آرامش و آسایش است، بلکه راه را برای کسب نعمت و برکت در دنیا باز کرده و به‌خصوص در ارتقای مقامات معنوی بسیار مؤثر و کارگشاست.

بخش‌هایی از سخنان آیت‌الله‌العظمی محمدتقی بهجت رحمه‌الله علیه را مورد بازخوانی قرار دادیم تا اثرات و اهمیت انس با نماز، تداوم استغفار و پرهیز از گناهان مشخص شده و مورد توجه دوباره قرار بگیرد. لازم به توضیح است که این بخش از سخنان عالم بزرگوار و حکیم به تائید دفتر معظم له رسیده است.

اثر نماز در رسیدن به مقامات عالی

پرسش: این‌جانب می‌خواهم به مقامات عالی برسم چه کنم؟

پاسخ: بسمه‌تعالی، تعجب است از بعضی از فضلا که نعمت بالاتر و سهل‌تر، میسور آن‌ها است، [با این حال] تعقیب می‌نمایند از نعمت پایین‌تر و صعب و مشکل؛ «أ تستبدلون الذی هو أدنی بالذی هو خیر؛ آیا آنچه پست‌تر است را با آنچه بهتر است جایگزین می‌کنید»؛ مثلاً «الصلوه معراج المؤمن؛ نماز معراج مؤمن است» و راه آن میسور همه است، [لکن] منصرف‌اند از این عروجِ در نماز با سهولتش، و تفحص می‌نمایند از مرتبه‌ای که به آن نمی‌رسند.

مداومت در استغفار و ترک گناه

پرسش: لطفاً دستورات عملی بدهید تا عمل نمایم و به لطف الهی به درجات عالیه نائل شوم؟

پاسخ: بسمه‌تعالی، عنه صلی‌الله علیه وآله وسلم: «ألا أخبرکم بدائکم ودوائکم، داؤُکم الذّنوب ودواؤُکم الإستغفار؛ آیا خبر ندهم شما را به دردها و دواهایتان: درد شما گناه و دوای شما استغفار است.»

کلمه «استغفرالله» را تا می‌توانید از روی اعتقاد کامل، صمیمانه، با التزام به لوازم حقیقیه معلومه اش تکرار کنید.

بیشتر بخوانید:  خانواده ایرانی|صله‌رحم از منظر آیت‌الله خوشوقت؛ آیا می‌توان با اقوامی که امور شرعی را رعایت نمی‌کنند، رفت‌وآمد نکرد؟

پرسش: این‌جانب تصمیم دارم که به خداوند، قرب پیدا کنم و سیروسلوک داشته باشم، راه آن چیست؟

پاسخ: بسمه‌تعالی، چنانچه طالب، صادق باشد «ترک معصیت» کافی و وافی است برای تمام عمر، اگرچه هزار سال باشد.

مشغول شدن به علوم دینی

پرسش: این‌جانب تصمیم دارم که قربِ الهی پیدا کنم، لطفاً مرا راهنمایی فرمایید؛ آیا این کار نیاز به استاد دارد؟

پاسخ: بسمه‌تعالی، استاد علم است و معلم واسطه است؛ عمل به معلومات بنمایید و معلومات را زیر پا نگذارید کافی است؛ «مَنْ عَمِلَ بما عَلِمَ، وَرّثَهُ الله عِلْمَ مالایعْلم» «والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا». اگر دیدید نشد، بدانید نکرده‌اید. ساعتی در شبانه‌روز مخصوص علوم دینی بنمایید.

روش حضور قلب در نماز

پرسش: دستورالعملی جهت دفع صفات کریه نفسانی و حضور قلب در نماز مرقوم بفرمایید؟

پاسخ: بسمه‌تعالی، اصلاح نماز مستلزم اصلاح ظاهر و باطن و دوری از منکرات ظاهری و باطنی است؛ و از راه‌های اصلاح نماز توسل جدی در حال شروع به نماز به حضرت ولی‌عصر عجل الله فرجه الشریف است؛ «و بکم تقبل الطاعة المفترضة».

منبع:تسنیم


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین