۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۵۶ : ۱۵
عقیق:حجت الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی بامداد جمعه در ویژه برنامه «شب های همدلی» که به همت قرارگاه جهادی هیئت فاطمیون قم در مدرسه علمیه معصومیه برگزار و به صورت زنده از شبکه قرآن سیما پخش شد، با اشاره به آیه ۵۴ سوره مائده اظهار داشت: در آیه ذکر شده، آمده است «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا مَن یَرْتَدَّ مِنکُمْ عَن دِینِهِ» ای اهل ایمان توجه داشته باشید که عده ای از دین خدا مرتد می شوند؛ این مسأله ناراحت کننده است اما «فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ» به زودی خداوند قومی را می آورد که اینها خدا را دوست دارند و خدا نیز اینها را دوست دارد.
وی به بیان ویژگی های دوستداران خدا پرداخت و گفت: خداوند متعال در این آیه، ویژگی های چنین افرادی را بیان می کند و می فرماید «أَذِلَّةٍ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ» وقتی که به آنها نگاه می کنی، نسبت به اهل ایمان ذلیل هستند و بال خود را زیر دست و پای اهل ایمان می گسترانند.
به پرستاران و پزشکان کشورمان افتخار می کنیم
این استاد حوزه و دانشگاه ضمن مباهات به حاضران خط مقدم سلامت تصریح کرد: برخی افراد نسبت به مؤمنین متکبر هستند و عزت به خرج می دهند؛ در ایام شیوع ویروس کرونا این مسأله را دیدیم که عده ای در بیمارستان ها در برابر اهل ایمان و متدینینی که بیمار هستند، چه مقدار تواضع می کنند؛ به پرستاران و پزشکان خود افتخار می کنیم و خدا اینها را دوست دارد.
وی با بیان اینکه کمک های مؤمنانه در ایام کرونا یادآور ایام دفاع مقدس است، افزود: اکنون می بینیم که عده ای تلاش می کنند که در مسأله مواسات و کمک مؤمنانه سهیم شوند؛ این صحنه ها انسان را به یاد ایام دفاع مقدس می اندازند که رزمندگانی را دیدیم که شهید حسین خرازی اعلام کرده بود که باید معبر باز شود تا عملیات را انجام دهیم و عده ای را می خواهیم که باید روی مین بروند، در این شرایط ۳۰۰ رزمنده اعلام آمادگی کردند، در صورتی که برای این مهم، تنها به ۳۰ نفر نیاز بود.
حجت الاسلام والمسلمین آقاتهرانی با بیان اینکه خداوند گردن کشان نسبت به مؤمنان را دوست نمی دارد، اظهار داشت: در بخش دیگری از این آیه می خوانیم «أَعِزَّةٍ عَلَی الْکَافِرِینَ» که نسبت به متدینین گردن کشی نکنید که خداوند چنین کسانی را دوست ندارد اما متأسفانه برخی نسبت به کفار احساس ذلت و کوچکی می کنند.
وی گفت: با توجه به آیه ۵۴ سوره مائده، یکی دیگر از ویژگی های افرادی که خدا را دوست دارند و خدا نیز آنها را دوست دارند، این است که «یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ» برای احیای دین خدا مجاهدت می کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه بر لزوم تشخیص وظیفه و ایستادگی در برابر انجام آن تصریح کرد: در بخش دیگری از این آیه می خوانیم که «وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ» که بارزترین مصداق این بخش از آیه، حضرت علی (ع) است که در برابر ملامتِ ملامتگران خوفی به خود راه نمی دهد؛ باید وظیفه را شناخت، سپس باید پای آن ایستاد و کوتاه نیامد.
وی افزود: در بخش انتهایی این آیه آمده است که «ذَلِکَ فَضْلُ اللَّهِ یُؤْتِیهِ مَن یَشَاءُ» این حالت را خداوند به هر کسی نمی دهد، و این فضل و لطف خداست و به هر کسی که بخواهد عطا می کند؛ البته کسانی که نسبت به چنین حرکت هایی آگاهی ندارند، افراد این چنینی را به افراط گری و سرسختی متهم می کنند، در صورتی که باید در این راه ایستادگی کرد.
ایمان محض برآیند محبت خداوند متعال است
حجت الاسلام والمسلمین آقاتهرانی با اشاره به فرازهایی از دعای سحر، بر محبت خداوند پرداخت و اظهار داشت: محبت آثار عجیبی در انسان دارد که یکی از آنها، ایمان محض است که برآیند محبت خدای متعال است؛ امام صادق (ع) در روایتی می فرمایند «به محض به ایمان خدا نمی رسد تا اینکه خدا در نزد چنین فردی محبوب تر از خود فرد می شود» و فرمایش خداوند متعال برایش مهم تر خواهد شد؛ حرف مردم نزد چنین فردی بی اهمیت شده و سخن خداوند براش با اهمیت می شود.
وی در پایان با بیان اینکه محض ایمان در گرو محبت خداوند است، گفت: هر اندازه که محبت به خدا بیشتر شود، آن ایمان جدی تر می شود؛ البته اگر فردی چیزی را دوست داشت، با آن محشور خواهد شد.