عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۰۶۰۹۸
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۵
برنامه ماه بهشت شبکه قرآن و معارف سیما به مناسبت سالروز آغاز به کار اولین دوره مجلس شورای اسلامی، با حضور دو نفر از نمایندگان حافظ قرآن که نمایندگی مردم را در مجلس شورای اسلامی بر عهده دارند، پخش شد.

عقیق:برنامه ماه بهشت شبکه قرآن و معارف سیما شب گذشته هفتم خردادماه در دو بخش روی آنتن رفت. در بخش اول این برنامه و به مناسبت سالروز آغاز به کار اولین دوره مجلس شورای اسلامی، دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که افتخار حافظ کل قرآن بودن را دارند، حضور یافتند. در این بخش حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدصادق طباطبایی نژاد، نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی و علی بختیار، نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس به بیان سخنانی پرداختند.

در این بخش ابتدا حجت‌الاسلام‌ والمسلمین طباطبائی نژاد در مورد زمان شروع حفظ قرآن خود گفت: به اقتضای اینکه در خانواده روحانی به دنیا آمدم از طفولیت با قرآن کریم انس داشتم، اما قرآن را از ابتدای دوران تحصیل در حوزه آغاز کردم، برای اینکه به درس لطمه‌ای وارد نشود، از تابستان همان سال (۱۳۷۵) شروع کردم و موفق شدم چهار جزء را حفظ کنم.

وی با اشاره به اینکه تا سال ۸۴ فرصت کافی برای حفظ جزءها بیشتر میسر نشد، افزود: در این مدت بیشتر بر روی مرور و تثبیت محفوظات کار می‌کردم، تا اینکه در سال ۱۳۸۴ مجدد به حفظ قرآن پرداختم و تا سال ۱۳۸۷ کار حفظ را به پایان بردم. دو برادر دیگر هم دارم که حافظ قرآن هستند. درواقع شروع کار حفظ قرآن به سفارش پدر بود که خود ایشان در نجف قرآن را حفظ کرده‌اند. پدر نیز بخش عمده‌ای از قرآن را دوران طلبگی حفظ کردند.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی در ادامه در مورد شیوه حفظ خود اظهار کرد: کار حفظ را در ابتدا با گروهی از طلاب شروع کردیم اما از سال ۸۴ به بعد با دو مجموعه در قم به نام دارالقرآن امام حسین (ع) و جامعه القرآن ادامه دادم.

در بخش دیگری از این برنامه علی بختیار نماینده مردم گلپایگان و خوانسار نیز در مورد آشنایی خود با حفظ قرآن کریم گفت: لطف خدا بود که در یک خانواده قرآنی و شهری مذهبی بزرگ شدم، در گلپایگان و در ایام کودکی صبح برای نماز بلند می‌شدیم همه قرآن می‌خواندیم

ضمن اینکه تلاوت قرآن هم داشتیم، در کنار این به جلسات قرآن و حتی تفسیر آیت‌الله علی صافی گلپایگانی رفت‌وآمد داشتم.

بختیار با اشاره به اینکه از دوران دبیرستان کار حفظ قرآن را شروع کرده است، افزود: کار حفظ قرآن کریم را سوره مبارکه آل‌عمران شروع کردم، با توجه به اینکه بخش‌هایی از سوره مبارکه بقره را قبلاً حفظ کرده بودم، ابتدا سوره آل‌عمران را حفظ کردم و در ادامه به سوره بقره و سایر اجزاء پرداختم. بعد از دوران دبیرستان و در دوران دانشگاه با فعالیت‌های مهد قرآن آشنا شدم و در ادامه به‌عنوان مربی مهد قرآن ادامه فعالیت دادم و الآن هم عضو هیأت‌مدیره این موسسه هستم و افتخار دارم که در محضر  قرآن مشغول فعالیت هستم و مطمئناً بیشترین لذت را از این فعالیت می‌برم.

میزان انس با قرآن قبل و بعد از نمایندگی

در بخش دیگری از این گفت‌وگو حجت‌الاسلام‌والمسلمین طباطبایی نژاد به میزان ارتباط خود با قرآن کریم بعد از دوران نمایندگی پرداخت و گفت: ارتباط با قرآن در حال حاضر نسبت به قبل بیشتر شده، شاید علمای بزرگ و صاحب‌نفس کمتر در دسترس باشند، اما مجموعه‌های قرآنی فراوانی در زمینه قرآن کار می‌کنند. فعالیت‌هایی که از تجوید تا تفسیر و... را در برمی‌گیرد. بنابراین کارها بیشتر از گذشته است و رویکرد جامعه به قرآن بیشتر از گذشته شده اما به اعتقاد من هنوز هم قرآن مهجور است و امیدوارم بتوانیم خودمان را از این هجران خارج کنیم.

در ادامه نماینده مردم گلپایگان و خوانسار به بیان توضیحاتی در مورد میزان توجه به قرآن بعد از دوران نمایندگی پرداخت و گفت:  برای اینکه برنامه حفظ صورت بگیرد باید روزانه نیم ساعت وقت صرف کرد و شاید بهترین‌ زمان بعد از نماز صبح باشد که هم‌خانه خلوت است و می‌توان با تمرکز این کار را انجام داد فعالیت من در حال حاضر برای مرور است.

همچنین طباطبائی در این مورد گفت: متأسفانه مقداری فاصله گرفته‌ایم و مانند گذشته فرصت نیست الآن هم این ارتباط در حد تلاوت روزانه است درحالی‌که درگذشته روزی یک جزء را تلاوت می‌کردم. البته مسئولیت نمایندگی بسیار بزرگ و خطیر است. امیدوارم در آینده بتوانیم از عملکردهایی که در نمایندگی داشته‌ایم دفاع کنیم. بار سنگین مسئولیت قانون‌گذاری با تمرکز و وقت بیشتر باید دنبال شود گاهی یک نقطه بی‌جا کل موضوع را تغییر می‌دهد و جامعه را درگیر می‌کند.

در ادامه این برنامه بختیار، نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در پاسخ به سؤالی در مورد تلاوت در مجلس توسط حافظان نماینده، گفت: بیشتر قاریان برای تلاوت در ابتدای جلسات دعوت می‌شوند. البته یک جلسه قرآن در ماه مبارک رمضان در مجلس هست که روزانه یک جزء تلاوت می‌شود در این جلسه روزانه چندصفحه‌ای تلاوت می‌کنم.

مجلس شورای اسلامی چند حافظ قرآن دارد؟

در ادامه طباطبائی نژاد در پاسخ به سؤالی در مورد تعداد حافظان قرآن کریم در مجلس شورای اسلامی، گفت: در مجلس فراکسیون قرآن و عترت تشکیل شده است که اکثر نماینده‌ها عضو آن هستند، یکی از موضوعات این بود که چند نفر حافظ هستند اما عدد و رقم خاصی وجود ندارد، با این‌حال فکر می‌کنم حدود ۲۰ نفر از نمایندگان حافظ قرآن کریم باشند.

در ادامه این برنامه بختیار در مورد تأثیرات حفظ قرآن بر قانون‌گذاری پرداخت و اظهار کرد: در قانون‌گذاری باید دقت شود تا قانون با شرع و قرآن انطباق داشته باشد. نماینده‌ای که با قرآن مأنوس است در رأی دادن دقت خواهد کرد تا چیزی خلاف شرع و قرآن به تصویب نرسد.

نقش قرآن در قانون‌گذاری

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار همچنین بیان کرد: درعین‌حال من اعتقاددارم ما هنوز در این زمینه‌ها دچار مشکل هستیم. قرآن در همه بخش‌های زندگی انسان از فرهنگی تا اجتماعی و اقتصادی می‌تواند اثر داشته باشد و اعتقاددارم بخشی از مشکلات حاضر نتیجه دور شدن از قرآن است.

همچنین طباطبائی نژاد دراین‌باره با تأکید بر اینکه همه مشکلات ما به خاطر دوری از قرآن کریم است، اظهار کرد: سلسله به هم پیوسته‌ای که از پیامبر (ص) آغاز شده است تا روز قیامت با قرآن گره خورده است باید توأمان موردتوجه قرار گیرد. واقعیت این است که اگر به این دو توجه کردیم حتماً گمراه نخواهیم شد نه در دنیا و نه در قیامت.

داستان متفاوت شهید مدافع حرم

در بخش دوم این برنامه که با حضور افضل قربانخانی، پدر شهید مجید قربانخانی، شهید مدافع حرم همراه بود، به زندگی این شهید پرداخته شد.

در این بخش ابتدا مستندی کوتاه در مورد شهید قربانخانی پخش شد، مستندی که در آن هم‌رزمان و دوستان شهید به بیان حالات روحی او قبل از تحول و حضور در سوریه پرداخته بودند.

در ادامه افضل قربانخانی با اشاره به اینکه مجید به‌هیچ‌وجه اهل سوریه رفتن و فعالیت‌های ازاین‌دست نبود، گفت: شروع تحول مجید از سال ۹۳ بود، به همراه او و مادرش به کربلا رفتیم، در بین‌الحرمین یکی از همراهان به حالت شوخی از مجید پرسید از امام حسین (ع) چه چیزی خواستی و مجید جواب داد؛ خواستم آدمم کند. این شروع تحول مجید بود. تحولی که آرام‌آرام تا زمان شهادتش ادامه داشت.

مجید از دیدگاه پدر

وی بیان کرد: کسی باور نمی‌کرد مجید به سوریه برود، مجید خیلی رفیق‌باز بود، رفیق روحانی هم داشت همین رفیق او را دعوت می‌کند تا به روضه حضرت رقیه برود، مجید در آن مجلس گریه و زاری بسیار زیادی می‌کند. همه می‌گفتند مجید لات هست اما من می‌گویم مجید لات حضرت زینب (س) بود. مجید لوتی و خیرخواه و دست بگیر بود.

مجید چگونه به مجید بربری معروف شد

پدر شهید قربانیانی در مورد معروف شدن مجید به  «مجید بربری» گفت: دایی من یک نانوایی داشت، مجید هر روز غروب مقابل نانوایی می‌نشست و پول نان آدم‌هایی که لنگ دو نان بربری بودند را پرداخت می‌کرد، برای همین به مجید بربری معروف شد.

وی اظهار کرد: مجید یک روز به خانه آمد و باحالت ناراحتی گفت از پرواز سوریه جامانده است، رفت لباس‌های بسیجی که گرفته بود را پوشید، از مادرش خواست قرآن را بگیرد تا ببوسد و از من هم خواست تا از این صحنه عکس بگیرم تا برای دوستانش بفرستد و سربه‌سرشان بگذارد و بگوید به سوریه رفته است. مجید هفت روز در سوریه بود و بعد شهید شده بود. مجید چیزی کم نداشت همه‌چیز داشت اما بسیاری از مردم می‌گفتند مجید برای پول به سوریه رفته بود. تا سه سال از مجید اطلاعی نداشتیم بعد از سه سال به ما گفتند پیکر مجید پیدا شده است.

بازگشت پیکر مجید دهان بسیاری را بست

وی افزود: چندتکه استخوان به دست ما رسید البته ما دنبال پیکر مجید نبودیم، مجید را به اهل‌بیت (ع) داده بودیم دنبال چه چیزی می‌گشتیم؟ از یک‌جهت خوشحالم این چندتکه استخوان پیدا شد، از وقتی به سوریه رفته بود همه می‌گفتند مجید ترکیه یا آلمان رفته و مشغول کار است.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین