۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۵ : ۰۸
عقیق:برنامه تلویزیونی تلاوتهای مجلسی به تهیهکنندگی امیر افشار فتوحی از شبکه قرآن و معارف سیما پخش میشود. محوریت این برنامه پخش تلاوت قاریان سرشناس جهان اسلام است. مهدی سیفی حافظ کل قرآنکریم که سابقه اجرا در برنامههای قرآنی رادیو و تلویزیون و بهویژه طرحهای ملی 1451 و 1452 را دارد، هماکنون فصل جدیدی از دوران حرفهای خود را در این برنامه تجربه میکند. برای آشنایی بیشتر با این برنامه و نکات شنیدنی آن با مهدی سیفی مجری جوان برنامه تلاوتهای درخواستی گفتوگویی کردهایم که در ادامه میخوانید.
ورودتان به تلویزیون چطور رقم خورد؟
حضورم در رسانه از رادیو آغاز شد که آنهم به برکت لطف و عنایت امام رضا(ع) بود. 10 سال گذشته به همراه جمعی از حافظان قرآن در حرم امام رضا(ع) مشغول تلاوت و مرور محفوظات بودیم که با من تماس گرفتند و خواستند در برنامه "نورباران" که در راستای منویات رهبر معظم انقلاب تولید شده بود، به عنوان کارشناس حضور یابم. بهتدریج و با تجربه و سابقهای که بدست آوردم، توانستم به حوزه سیما نیز ورود کنم و در شبکههای مختلف سیما همچون شبکه یک، دو، چهار و بهویژه شبکه قرآن و معارف سیما فعالیت داشته باشم.
آیا جنس و علایق مخاطب رادیو و تلویزیون متفاوت است؟
جنس مخاطبان رادیو طبیعتاً با مخاطبان تلویزیون متفاوت است. افرادی که مخاطب رادیو هستند، اغلب زمان خود را در خارج از منزل میگذرانند و مثلاً بیشتر در خودرو، کارگاههای صنعتی و غیره مشغول بهکار هستند امّا در سیما غالب مخاطبان در منازلشان، برنامههای تلویزیون را دنبال میکنند که تعداد مخاطبان بیشتری را نیز در برمیگیرد.
ساختار برنامه تلاوتهای مجلسی به نسبت گذشته چه تغییراتی داشته است؟
این برنامه به نسبت گذشته تغییراتی داشته، از جمله اینکه عناوین و غالبهای متفاوتی را تجربه میکند. سابق بر این، مجریان دیگری همچون آقای عارف حسینی، مرتضوی، صلحجو، مجیدیمهر، طاهری و ربیعی در این برنامه حضور داشتند. یکی از اتفاقات جدیدی که در سری جدید برنامه تلاوتهای درخواستی داشته، حضور کارشناس برنامه در کنار مجری برنامه است و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است. تغییر دیگری که در این سری از برنامه شاهدش هستیم، راهاندازی باشگاه مخاطبان است که مردم میتوانند در سایت شبکه قرآن ثبتنام کنند و در محافلی که به صورت میدانی و خارج از فضای سازمان صدا و سیما باحضور اساتید و جامعه قرآنی برگزار خواهد شد، دعوت بعمل میآید. بخش دیگری که در سری جدید اضافه شده، بخش فضای مجازی است که علاقهمندان تلاوتهای خود و اطرافیان خود و اتفاقات قرآنی پیرامونی خود را با تلفنهمراه ضبط میکنند و برای دبیرخانه شبکه ارسال میکنند و در نهایت در برنامه پخش میشود.
این برنامه تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟
اینکه این برنامه تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، بستگی به نظر مدیران شبکه دارد امّا قرار بود در ماه مبارک رمضان نیز ادامه داشته باشد که تاکنون ضبط آن انجام نشده است.
چه موضوعی در بین سؤالات مخاطبان بیشتر مطرح میشود؟
سوالات متعددی در این برنامه از سوی مخاطبان محترم شبکه قرآن پرسیده میشود که اغلب آنها درباره این است که چطور میتوانند به آرشیو و بانک اطلاعاتی تلاوتها دسترسی پیدا کنند.
مخاطبان چطور میتوانند به بانک اطلاعات تلاوتها دسترسی داشته باشند؟
مخاطبان میتوانند از طریق سایت و از طریق پیامرسانهای داخلی به به این منظور تهیه شده است، از بانک اطلاعاتی تلاوتهای قاریان استفاده کنند.