۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۵ : ۰۴
عقیق:سیزدهمین همایش حکمت مطهر به منظور بزرگداشت استاد شهید مرتضی مطهری صبح امروز با حضور شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه سازمان صداوسیما، علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام صادقی معاون فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه و حجتالاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در دانشگاه صداوسیما برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی طی سخنانی با بیان اینکه یکی از مضامین و معانی پیرامون حکمت باطنبینی و ژرفنگری است، اظهار داشت: مقام معظم رهبری فرمودند؛ مدتها با امام خمینی(ره) مأنوس بودم، اما در اواخر متوجه شدم ایشان حکیم هستند و به روایتی اشاره کردند که حکیم به باطن نظر میکند و برای درک آن نیز این مثال را فرمودند که در عالم فردی که به آبهای روی زمین اشراف دارد، یک گونه نقشه کشاورزی میریزد که قطعا متفاوت با فردی است که به آبهای زیر زمین نیز واقف است و بر اساس آنها طراحی نقشه میکند.
وی با بیان اینکه یکی از نشانههای بهروز بودن اندیشه شهید مطهری متناسب با زمان و مکان حرکت کردن ایشان است، گفت: شهید مطهری باورهای بنیادی دین را متناسب با شرایط روز بازخوانی کرد. ایشان توحید، نبوت، امامت را متناسب با ارتقای سطح فهم، احوال، هویت و درد روز جامعه معنی کرد، زیرا هر کدام از این باورها متناسب با شرایط روز و سطح فهم متفاوت است.
قمی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند در برههای از زمان بنا بود به همراه شهید مطهری و شهید بهشتی برنامهای مشترک در زمینه اندیشه دینی ارائه کنیم، اما بنا بود محوریت اصلی با شهید مطهری باشد و بنده و شهید بهشتی یادداشتهای خود را به ایشان میدادیم که بسیاری از این یادداشتهای بنده در کتابهای شهید مطهری نمایان است. این قرابت و هماهنگی و همافزایی اندیشه این دو بزرگوار منبعث از قرآن است که در آثار متعدد هر دو قابل دنبال کردن است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به دغدغه مهم مقام معظم رهبری و شهید مطهری افزود: هر دوی این بزرگواران دغدغهشان رواج اسلام ناب بود که متأسفانه گاهی مفاهیم آن در ذهن مردم واژگون شده بود و نیاز به اصلاح داشت.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) میفرماید؛ اسلام نه تنها در دانشگاهها، حتی در حوزههای علمیه نیز غریب و مهجور مانده است و مقام معظم رهبری فرمودند؛ نظام اندیشه دینی به اصلاح در زمینه تلقی اسلام نیاز دارد و این از شاهکارهای شهید مطهری است که مفاهیم بنیادی را برای اصلاح این تلقیها ارائه کردند.
قمی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: شهید مطهری در بیانی فرمودند؛ امروز بر مصیبتی که اسلام به آن گرفتار است باید گریست، زیرا تلقی از اسلام دچار مخاطره است و باید اصلاح شود. این جملات دقیقاً مشابه تعبیرهای مقام معظم رهبری است که لازم است اسلام ناب عرضه و تبیین شود.