۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۳ : ۰۰
متن بیانیه به شرح ذیل است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به عراق اگرچه دیر انجام میشود، اما در شرایط فعلی منطقهای، سیاسی و اقتصادی میتواند فصل جدیدی را در انسجام منطقهای به ارمغان آورد. این سفر زمانی انجام میشود که رئیسجمهور ابرقدرت آمریکا بهرغم هزینه ۷ تریلیون دلاری در منطقه، وقتی میخواهد وارد عراق شود به صورت شبانه، مخفیانه، سرزده با هواپیمای بدون روشنایی و در یک فرودگاه متروکه مینشیند. اما رئیسجمهور اسلامی ایران با سفری که از دو ماه قبل اعلام شده، روز و به دعوت رسمی در فرودگاه بغداد مینشیند. این تفاوت مؤید قدرت و نفوذ منطقهای نظام جمهوری اسلامی است که موجب عصبانیت سردمداران نظام سلطه شده است.
بدون تردید این سفر میتواند در شرایط کنونی مشت محکمی بر دهان سردمداران غرب باشد که همه تلاش خود را برای تحریم همهجانبه ملت ایران به کار گرفتهاند. هیئت رزمندگان اسلام از رئیسجمهور محترم توقع دارد مسائل مهم ذیل را نیز در بسته مأموریتی و مذاکراتی خود لحاظ نماید تا کمکی به حل مشکلات فرهنگی، اقتصادی ایران و عراق گردد.
۱- تهاتر با همسایگان از اساسیترین محورهای سند اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است. تهاتر با همسایگان میتواند تحریم نفتی و ارزی را بیخاصیت نماید و هزینههای صادرات و واردات را به حداقل برساند. تقویت بازارچههای مرزی دو کشور میتواند زمینه تحقق این مهم را فراهم آورد.
۲- ایجاد زمینه برای افزایش رضایت عمومی زوار ایرانی در سفرهای زیارتی و خصوصاً سفر اربعین میتواند پیوندهای عاطفی دو ملت را محکمتر نماید.
۳- ارتباط حوزههای علمیه ایران و عراق خصوصاً قم و نجف و استفاده از نقاط قوت همدیگر و تبادل طلبه و همکاریهای محتوایی میتواند به ارتقای سطوح علمی و فقهی هر دو حوزه منجر شود و پیوندهای اعتقادی دو ملت را نیز عمیقتر نماید.
۴- کشور عراق به دلیل ۴۰ سال جنگ و درگیری در برخی از زیرساختها دچار مشکل شده است لذا میتوان با تقویت بعد گردشگری و توریست درمانی از ظرفیتهای موجود در ایران به ملت عراق بهره رساند.
۵- تسهیل رابطه تجاری و گرهگشایی از مشکلات و بروکراسی موجود میتواند صادرات را رونق بخشد و در شرایط موجود که دشمنان کمر به تضعیف نظام اسلامی بستهاند سطح تجاری دو کشور ارتقا یابد. ایجاد مزیتهای نسبی، بازنگری در تعرفهها و روانسازی عملیات تجاری میتواند در این زمینه کمککننده باشد.
۶- مستندسازی دفاع جانانه ملت عراق خصوصاً بسیج مردمی آن در مقابل داعش و اربابان آن توسط مستندسازان باتجربه ایران میتواند آیندگان را نسبت به این پدیده شوم و پیشگیری از تکرار آن رهنمون نماید و ارتباطات فرهنگی و سینمایی دو کشور را نیز ارتقا دهد.
در پایان همانند شهید مظلوم دکتر بهشتی به آمریکا میگوییم از این سفر و دستاوردهای آن و ناکامیهای خود در عراق عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر. اما بدان رابطه ایران و عراق مبتنی بر عرف و حقوق بینالملل و تجارت و داد و ستد مادی نیست که محوریت این رابطه پیوندی اعتقادی است که اباعبدالله(ع) در رأس این پیوند قرار دارد. این تعامل و برادری با هیچ سیاست و خباثتی از هم گسسته نمیشود.
والسلام
هیئت رزمندگان اسلام