۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۴ : ۰۴
وی افزود: خضر راه معنویت و عرفان واقعی، فقط و فقط اهلبیت(ع) میباشند و هر کس به دنبال طی مقامات معنوی و عرفانی است باید به سراغ اهلبیت(ع) برود.
سخنران حرم بانوی کرامت با اشاره به خطبه 110 و تبیین محتوای خطبه در راستای تقرب به درگاه الهی خاطرنشان کرد: معرفت و ایمان واقعی به خداوند، رسول خدا و اهلبیت(ع)، توحید، دینشناسی و معرفت واقعی به احکام دینی اولین راه تقرب و سیر و سلوک معنوی میباشد.
وی تأکید کرد: انجام واجبات و ترک محرمات از مهمترین اموری است که انسان را به خداوند نزدیک میکند و بنا بر فرموده امام صادق علیهالسلام، انسان هیچ وسیلهای برای تقرب به درگاه الهی، بهتر از انجام واجبات و ترک محرمات پیدا نمیکند.
حجتالاسلام حسینی قمی یادآور شد: عدهای از انسانها به دنبال انجام مستحبات و ترک مکروهات هستند و تمام توان خود را متمرکز در این امور قرار دادهاند، درحالیکه اهلبیت(ع) هیچگاه نگران مستحبات و مکروهات انسانها نیستند بلکه حضرات معصومین نگران واجبات و محرمات هستند چراکه تمرکز بر روی مستحبات و مکروهات، غفلت از امتثال واجبات و اوامر الهی و ترک محرمات را به دنبال خواهد داشت.
استاد حوزه علمیه در ادامه گفت: وسواس بیشازحد جهت انجام مستحبات و ترک محرمات، انسان را از انجام واجبات بازمیدارد و در دام انجام محرمات میاندازد، بهگونهای که گاهی انسان به خداوند نیز سوءظن پیدا میکند و به دین بدگمان میشود.
وی افزود: حقیقت دین و تمام دین در نماز است و باید انسان حقایق اصلی دین را که نماز، جهاد فی سبیل الله، اخلاص در امور، پرداختن زکات و... است بیاموزد، نه اینکه تمام عمر خود را صرف گرفتن استخاره و آموختن احکام عقیقه و... نماید. گرچه دانستن احکام بسیار خوب است اما آگاهی از اصول دین مهمتر و مقدم بر احکام مستحبی است.
منبع:حوزه