۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۱۳ : ۰۷
تعابیر عجیبی در روایات معتبر ما درباره این نازدانه ی هستی وجود دارد؛ این که رضایت خدا بر محور رضایت فاطمه(س) است و خشم و غضب ایشان همانا خشم و غضب الهی به شمار می رود.
البته ما در شناخت کامل این بزرگواران به خصوص ام ابیها(س) ناتوان هستیم اما با این حال به قدر وُسع و بضاعت خویش می بایست در مسیر خواست آن ها و در طریقی که سبک و سیره زندگی حضرات معصومین(ع) برای ما مشخص کرده، گام برداریم که قطعاً رهاورد این مساله نورانیت و سعادتی است که در دنیا و آخرت به این واسطه نصیبمان خواهد شد.
بی شک شناخت حضرت فاطمه(س) و آگاهی پیدا کردن بر ابعاد وجودی آن حضرت، خود میدانی بسیار وسیع است که انتهایی هم ندارد و لذا ما باید این بانوی با کرامت را بیشتر و بهتر بشناسیم، چه آن که شناخت لازمه عمل به سیره و سبک زندگی فاطمی است.
هر بُعدی از ابعاد زندگی نورانی ایشان به یقین کامل ترین الگوی زندگانی برای همه بشریت است و در این میان تفاوتی میان زن و مرد نیست، هر چند که ایشان سیده زنان عالم هستند؛ اما هم مردان جامعه ما و هم زنان باید از ولایتمداری، حق طلبی، عبادت، همسایه داری، فرزند پروری ، ایثار و از خودگذشتگی ایشان الگوگیری کنند.
به لطف الهی در جامعه ما به ویژه در طول سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی به برکت خون شهیدان و نهضت امام عظیم الشان که این روزها در آستانه چهلمین سالگرد آن حماسه سترگ قرار داریم، درباره این بانوی بزرگوار بسیار صحبت شده ، اما متاسفانه هنوز ما به بسیاری از ابعاد زندگانی نورانی حضرت در عرصه های مختلف اشراف لازم را پیدا نکرده ایم و مهم تر این که هنوز بخشی از جامعه ما نتوانسته در زندگی خود، سیره و گفتار و رفتار فاطمه زهرا(س) را مبنا و محور کار خویش قرار دهد که باید این نقاط ضعف را مرتفع سازیم.
جالب و درس آموز این که هم از ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و هم از امام حسن عسکری(ع) این حدیث روایت شده که فرموده اند: "ما حجت های خدا بر شمائیم و مادر ما فاطمه (س) حجت خدا بر ما(اهل بیت) است"
حقیقتاً این کلام عمیق و سنگینی است که شاید برای بسیاری از ما قابل درک نباشد اما خود به واقع نشان دهنده جایگاه و عظمت بانوی بی همتایی است که رسول الله(ص) درباره این بانوی بی همتا بارها و بارها فرمودند: "فداها ابوها".
برای حضرت فاطمه(س) پس از عبودیت و بندگی خدای متعال، مهم ترین مساله دفاع از ولایت و امامت بود به طوری که جان گرانمایه ی خویش را در این راه فدا کرده و در اوج جوانی و مظلومیتی اندوهبار، به فیض عظیم شهادت نائل آمدند و آن گونه غریبانه پیکر مطهر ایشان در مدینه دفن شد.
تردیدی نیست که راه سعادت و رستگاری حقیقی همانی است که برترین بانوی همه تاریخ با زندگی و بیان و کلام خویش به ما نشان دادند و از این منظر ، شیعه حقیقی کسی است که نه فقط در حرف و شعار بلکه در عمل و همه لحظات زندگی اش به اهل بیت(ع) به ویژه حضرت فاطمه (س) تاسی نماید.