کد خبر : ۱۰۱۳۱
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰

تاثیرات دعا کردن و شرایط استجابت آن

رمضان ماه قرآن است و باید فرد مسلمان از این فرصت مهم در جهت کاستن فاصله خود و معبود استفاده نماید.

عقیق: یکی از مراجع عالیقدر گفت: دعا یک رابطه عاطفی میان انسان و معبود و اسلحه‌ای برای نابودی دشمن است.

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در برنامه چشمه معرفت ویژه سحرگاه روز دوم ماه رمضان در سیمای نور با اشاره به اهمیت دعا در زندگی گفت: یکی از برنامه‌های مهم در ماه مبارک رمضان دعا می‌باشد که از اهمیت بالایی در زندگی برخوردار است.

وی با بیان حدیثی از پیامبر اعظم(ص) اظهار کرد: ایشان دعای قلبی مسلمان را سلاحی در جهت نابودی دشمن خواندند به ویژه دعایی که فرد مسلمان از عمق جان و به صورت قلبی بخواند اسلحه‌ای قدرتمند برای نابودی دشمن است.

وی تصریح کرد: همچنین دعا برای دین همانند عمود و ستون محکمی است که دین انسان را در برابر آسیب‌های دنیوی حفظ می‌کند و روشنایی‌بخش زندگی می‌شود؛ زیرا از نظر خداوند محبوب‌ترین عمل انسان در روی زمین دعاست.

این عالم بزرگوار دعا را یک رابطه عاطفی میان انسان و معبود خواند و اظهار کرد: انسان با این رابطه عاطفی می‌تواند بر مشکلات زندگیش غلبه کند؛ همان‌گونه که دعا انسان را در بدترین شرایط زندگی نجات می‌دهد.

وی یادآور شد: رزمندگان اسلام در ایام جنگ با همه تجهیزات و صفوف منظم که داشتند با دعا بر دشمن غلبه می‌کردند و در ۸ سال دفاع مقدس ما نیز دعا نقش مهمی در پیروزی رزمندگان داشت.

وی درباره استجابت دعا نیز اظهار کرد: هرچند دعا وظیفه مهم انسان برای رهایی از مشکلات است، اما استجابت دعا نیز دارای شرایط مهمی همچون دوری از گناه، آمیخته شدن با خدا و امر به معروف است؛ مهم‌ترین شرط استجابت دعا دوری گزیدن از گناه است و انسان با توبه می‌تواند زمینه استجابت دعا را فراهم کند، همچنین کسی که با خدا و با تقوا باشد دعایش مستجاب می‌شود، حتی اگر زندگی‌های امروزمان آلوده به گناه باشد نباید با این بهانه از توبه و دعا کردن دوری کنیم.

این استاد برجسته حوزه با ذکر ۴ منبع مهم برای معرفت انسان در زندگی خاطرنشان کرد: قرآن کریم، احادیث معصومین و پیامبر(ص)، زیارت‌نامه‌های ائمه اطهار و دعاها از منابع مهم برای کسب معرفت و آگاهی انسان است.

وی تصریح کرد: رمضان ماه قرآن است و باید فرد مسلمان از این فرصت مهم در جهت کاستن فاصله خود و معبود استفاده نماید.


منبع:جام

211001


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین