۰۶ آذر ۱۴۰۳ ۲۵ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۹ : ۱۷
در این نشست لاله افتخاری عضو کمیته علمی مجمع جهانی صلح اسلامی با بیان اینکه در چند سال خیر پیادهروی اربعین به عنوان یک فرهنگ ملی و اسلامی درآمده است، ابراز داشت: حضور ملیتهای مختلف از کشورهای متعدد فرصت بینظیری برای رسیدن به یک هویت جمعی است. جهان تشیع به مثابه یک امت واحده است. بنابراین باید همبستگی و وابستگی داشته باشد، زیرا قوام هر جامعهای به همبستگی اعضای آن است.
وی افزود: امروزه بزرگترین مشکل جهان اسلام عدم همبستگی و غفلت بیخبری است که دشمنان سعی میکنند بر آن بیافزایند.با وجود فضای مجازی و درنوردیدن مرزها بیم آن میرود که این غفلت و بیخبری گسترش یابد.
افتخاری تصریح کرد: امروزه مراسم آیینی و مذهبی جای خود را به وسایل ارتباطی داده که بر جامعه اسلامی تأثیر گذاشته است. بنابراین در برهه حساس تاریخ به سر میبریم.
وی ادامه داد: بیم آن میرود که اعضای جامعه یک به یک هویت خود را فراموش کنند و ارزشها روز به روز کمرنگ شود یا گسست و شکاف میان نسلها باعث از خودبیگانگی افراد جامعه شود. زیرا آسیبپذیرترین افراد یک جامعه جوانان و بانوان هستند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه پیادهروی اربعین فرصتی مناسب برای بازیابی فرهنگ اصیل اسلامی توسط شرکتکنندگان است، خاطرنشان کرد: فرهنگ حاکم در پیادهروی اربعین، فرهنگ ایثار و یکرنگی در عین چند رنگی است.
وی با اشاره به اینکه در این پیادهروی باید راههای فرامرزی بین نسلی و نقش خانواده مورد توجه قرار گیرد، افزود: علیرغم تنوع نگرشی و زیستی در جوامع گوناگون خانواده نقش اساسی در انتقال فرهنگ دارد. این مهم، زمینه انتقال فرهنگ به سطح جامعه است. خداوند از مودت ذیالقربی نام میبرد که تنها اجر نبوت است. «مودت» یعنی محبت همراه با اقدام و عمل که در پیادهروی اربعین مشهود است.
افتخاری با بیان اینکه پیادهروی اربعین کارگاه انسانسازی معنوی است، اظهار داشت: اربعین تجلیگاه صراط مستقیم است که اشاره به حوزه سختافزاری دارد. بدیهی است که اقدامات لازم در حوزه و دانشگاه فراهم میشود تا محتوا و آموزهها را به نسلهای مختلف در فراسوی مرزها منتقل کند که این اقدامات نرمافزاری است. حوزه سختافزاری اشاره به ابزار و وسایل انتقال فرهنگ مانند کتاب، اینترنت و غیره دارد.
وی گفت: خاستگاه اربعین، عاشورا است. حضور امام حسین (ع) با خانواده در جریان کربلا نشاندهنده نقش خانواده است. در اینجا یک تقسیم مسئولیتی میان اعضای خانواده بوده است و این اهمیت اسلام به خانواده را نشان میدهد.
عضو کمیته علمی مجمع جهانی صلح اسلامی بیان داشت: امروز خانواده اربعینی باید برداشت درستی از اربعین داشته باشد. یکی از اعضای این خانواده حضرت زینب (س) با رشادت خود اربعین را آفرید و در همین راستا خانوادهها باید تلاش کنند این میراث معنوی به فرزندان خود منتقل کنند.
منبع:فارس