21 آبان 1400 7 ربیع الثانی 1443 - 02 : 13
کد خبر : ۱۲۰۵۹۸
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۳
توسط مسؤولان سعودی:
درهای قبرستان بقیع پس از حدود دو سال به روی زائران باز شد و به دلیل اعمال محدودیت‌ها از سوی سعودی‌ها، زائران به آرامی و حتی بدون صلوات و روضه‌خوانی به سوی این مکان مقدس مشرف شدند.

عقیق:پس از عادی شدن شرایط در عربستان و پذیرش زائر خارجی از سوی سعودی‌ها، به نظر می‌رسید که امکان تشرف به بقیع نیز میسر شود. اما سعودی‌ها همچنان درهای بقیع را برای زیارت حتی در ساعاتی خاص روی زائران باز نکردند تا اینکه روز گذشته پس با موافقت متولی حرم نبوی و مسؤولان سعودی درهای قبرستان بقیع برای زیارت باز شد.

حرکت آرام و بدون صلوات زائران برای تشرف به بقیع به دلیل محدودیت‌های سعودی

قبرستان بقیع محل تدفین چهار ائمه معصوم امام حسن مجتبی، امام سجاد، امام محمدصادق و امام محمدباقر علیهم السلام است و وهابیون سعودی با اعمال محدودیت‌های مختلف پس از تخریب بقیع، امکان بازسازی و یا حتی زیارت را به شیعیان ندادند؛ تا جایی که حتی درهای قبرستان بقیع همواره بسته بود و فقط ساعاتی خاص با محدودیت‌هایی بسیار برای مسلمانان، درهای این مکان مقدس باز می‌شد.

بسته شدن درهای بقیع از ابتدای شیوع کرونا

از ابتدای شیوع کرونا نیز پس از بسته شدن درهای مسجدالنبی صلی الله علیه و آله، درهای قبرستان بقیع هم بسته شد و فقط برای موارد خاص و تدفین درگذشتگان در ساعاتی درهای بقیع باز می‌شد. با این وجود، وهابیت اجازه ورود شیعیان و زیارت ائمه مدفون در بقیع یا حتی تجمع و حضور پشت درهای قبرستان بقیع را نمی‌دادند. بر همین اساس، زائران ائمه مدفون در بقیع باید از راه دور به زیارت می‌پرداختند و در غربت آنها اشک می‌ریختند.

تشرف زائران به بقیع با اعمال محدودیت سعودی‌ها

اما از روز گذشته با باز شدن درهای قبرستان بقیع برخی از زائران به سوی این مکان مقدس مشرف شده و به زیارت ائمه مدفون در بقیع پرداختند. البته این تشرف به دلیل محدودیت‌هایی که سعودی‌ها اعمال می‌کنند، آرام و بدون حتی صلوات بر محمد و آل محمد بود.

اقداماتی که در بقیع ممنوع است

بر اساس دستورالعمل عربستان برخی از اقدامات همچون خواندن روضه با صدای بلند یا نمازخواندن در کنار نرده‌های قبرستان بقیع، خواندن دعای توسل یا زیارت عاشورا، دخیل بستن پشت نرده‌های بقیع و برداشتن سنگ و گندم از این مکان مقدس یا حتی زدن پارچه برای تبرک کردن به نرده‌ها ممنوع است.

علاوه بر این، بر اساس دستور سعودی‌ها فقط آقایان امکان ورود به قبرستان بقیع را دارند و هیچ بانویی امکان تشرف به این مکان مقدس را ندارد.

به گزارش فارس، بقیع در سال ۱۳۳۴ هجری قمری در دوره اول تسلط سعودی‌ها بر حرمین، تخریب شد و با جسارت سعودی‌ها بر این مکان مقدس، مسلمانان اعتراض کردند و اجازه تخریب حرم نبوی را ندادند. با تلاش علمای اسلام در آن دوره، پادشاه وقت سعودی وعده ساخت سایه‌بان در بقیع را داد. اما خبر وعده سفیر عربستان  و پادشاه سعودی برای ساخت سایه‌بان برای قبور ائمه بقیع به سرعت در مطبوعات عراق و ایران منتشر شد. این انتشار خبر باعث شد افکار عمومی وهابیون افراطی واکنش نشان داده و اجازه این اقدام را به دولت سعودی ندهند. بر همین اساس، نظام رسمی سعودی هر گونه مرمت بقیع را و حتی وعده‌هایی را که در آن جلسه مطرح شده بود، انکار کردند و تاکنون نیز هیچ اقدامی برای بازسازی و ساخت بقیع انجام ندادند.

گزارش خطا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: