۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۴۶ : ۱۵
عقیق:محفل شعر عاشورایی آستان مهر عصر شنبه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۱ با شعرخوانی حاج علی انسانی و استاد یوسفعلی میرشکاک، حاج سعید حدادیان، حاج احمد بابایی و جمعی از شاعران آئینی و سخنرانی حجتالاسلام محمدرضا زائری و مدیحهسرایی مداح اهلبیت حاج حنیف طاهری در تماشاخانه مهر حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
در این محفل شعر عاشورایی حاج علی انسانی، استاد یوسفعلی میرشکاک، حاج سعید حدادیان، حاج احمد بابایی، حاج مهدی جهاندار، سیدمحمدجواد شرافت، محمدرضا طهماسبی، سیدحبیب نظاری، علی داودی، محمود حبیبی کسبی، حجتالاسلام اخلاقی، نغمه مستشار نظامی و نفیسهسادات موسوی حضور داشتند و اشعار آیینی و عاشورایی خود تقدیم کردند.
عاشقی واقعی برای امام حسین سخت است
حجتالاسلام محمدرضا زائری در این محفل ضمن تسلیت ایام عزاداری شهدای کربلا گفت: تصور نکنیم اگر اهل بیت بیت علیهمالسلام به ما اجازه دادهاند که در این مراسم حضور یابیم دیگر اعمالمان دیده نمیشود. مراقب باشیم که حسینی بمانیم و دل هیچ مؤمنی را نشکنیم.
زائری با بیان یک حدیث از امیرالمؤمنین علی علیهالسلام گفت: منبر رفتن در مورد حق و حقیقت آسان است اما چقدر در عمل به دنبال حق و حقانیت هستیم؟ آنجاست که کار سختی پیش روی ما است. ادعای عشق میتوان کرد اما ادعای عاشق دارای دو نشانه است اول اینکه فانی در مقابل خواسته او باشد. چقدر عاشقی ما واقعاً مال امام حسین است و چقدر به نفع شخصی ما است؟ اولین نشانه عاشق این است که محو در مشعوق باشد.
وی افزود: چقدر شعرخوانی ما برای کیف و عشق و حال خودمان است و در آن فحش میدهیم و رجز میخوانیم برای دل خودمان، اما حواسمان نیست آن سوی دنیا چه بلایی بر سر شیعیان میآید؟
زائری ادامه داد: ریا از راه رفتن مورچه روی سنگ سیاه در شب تاریک پنهانتر است و اخلاص آخرین مرحلهای است که اولیاء خدا بعد از همه مراحل در آن گیر میکنند.
وی افزود: نشانه دوم عاشق این است که عاشقان دیگر را دوست داشته باشد. اگر ما ادعای عاشقی امام حسین (ع) را داریم اما به عاشقان دیگر بیاحترامی میکنیم عاشق نیستیم.
شاعران این محفل با اشعار تقدیمی عرض ارادت خود به اهل بیت علیهمالسلام نشان دادند. استاد یوسفعلی میرشکاک از جمله شاعرانی بود که شعری را قرائت کردند.
مباهله را تبیین و معرفی کنیم
حاج علی انسانی از دیگر شاعران پیشکسوت آیینی و عاشورایی بود که در این محفل شعرخوانی کرد. وی پیش از شعرخوانی خود با تقدیر از زحمات دوستانی که در ایام عید غدیر به برپایی محافل شعر و فعالیتهای فرهنگی پرداختند، گفت: ارزش و اهمیت واقعه مباهله کمتر از غدیر نیست و باید به آن بپردازیم.
وی در ادامه ضمن قدردانی از سازمانهای مربوطه فرهنگی از جمله حوزه هنری که در سال جاری مباهله را پیگیری کرد و به تبیین و معرفی آن پرداخت، گفت: مباهله همیشه مطرح بوده است اما تلاشهای دشمنان اسلام برای مسکوت ماندن آن از قبیل به آتش کشاندن آثار مکتوب علما در این مورد و کتابخانههای حاوی این اطلاعات تاکنون مانع از گسترش آن به صورت شایسته شده است.
انسانی ادامه داد: خوشبختانه با وجود نظام جمهوری اسلامی و فراهم شدن ظرفیتهای ایجاد شده آن برای تبیین و معرفی هرچه بیشتر مباهله، رفته رفته به سوی پرداخت هرچه بهتر به آن حرکت میکنیم. شاعران و فعالان فرهنگی هم باید در این راه گامهای مهمی بردارند.
این محفل با شعرخوانی حاج سعید حدادیان و مدیحهسرایی حاج حنیف طاهری به پایان رسید.