۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۲۸ : ۱۴
عقیق: در حالی که بیش از دو هفته تا اربعین حسینی باقی مانده است، بسیاری از مردم عراق از شهرهای دور مهیای سفر شده و در مسیر عشق قرار گرفتهاند، به طوری که از جنوبیترین شهرهای عراق همچون بصره که بیش از ۵۰۰ کیلومتر تا کربلا فاصله دارد یا حتی استان صلاحالدین که حدود ۲۸۰ کیلومتری کربلا است، زائران با پای پیاده در حرکت هستند تا در ایام اربعین به زیارت امام حسین (ع) نائل شوند.
در مسیر بصره با وجود اینکه بیش از ۵۰۰ کیلومتر تا کربلا است، موکبهای بسیاری راهاندازی شده و به زوار حسینی خدمت میکنند. یکی چای عراقی میدهد و دیگری چادرهایی برای استراحت زوار آماده کرده است و برخی هم به زائران پرچم میدهند. زائران بسیاری از بصره در حال حرکت هستند و در حدود ۴۸۰ کیلومتری کربلا در حالی که خبری از آب و آبادانی نیست و در ماههای عادی کمترین امکانات هم در آنجا مهیا نیست، حالا پر شده از موکبها و زائرانی که از راه دور و نزدیک برای خدمت به زوار اربعین دور هم جمع شدند.
شیخ حسین که پس از سرنگونی صدام برای زائران اربعین موکب راهاندازی کرده و علاوه بر غذای گرم، لباس تمیز هم به زائران میدهد، میگوید: امسال از یک ماه قبل همه چیز را برای زائران اربعین مهیا کردیم. در اینجا هر کسی بنا بر وسع خود به زوار خدمت میکند. مردی که شاید از نظر مالی چندان وضعیت مناسبی ندارد، سالها است که از هر آنچه دارد، میگذرد و برای زائران اربعین ارباب هزینه میکند. این عشق به ارباب در هر نقطه از این مسیر قابل مشاهده است و همه علاقه دارند که قدمی برای زائران حسینی برداشته و نیاز آنها را برطرف سازند.
وی میافزاید: از بصره تا استان ذیقار هر ساله بیش از ۸۰۰ موکب راهاندازی میشود که هر کدم از این موکبداران برکات سیدالشهدا (ع) را دیدند و حس کردند. برای همین است که هر سال تعداد موکبهای اربعینی در این مسیر بیشتر میشود و عاشقان حسینی سعی میکنند به هر شیوهای به زائران خدماتی ارائه دهند و در ثواب زیارت آنها شریک شوند. البته بیشتر موکبهای مسیر بصره تا ذیقار حدود یک هفته فعال هستند و بعد از آن به سمت کربلا حرکت میکنند و در بین سایر خادمان حسینی حضور مییابند.
شیخ حسین با بیان اینکه ما منتظر دیدار زائران ایرانی از مرزهای جنوبی هستیم، میافزاید: در سالهای گذشته خادم مردم اهواز و خوزستان و بوشهر و سایر شهرهای ایران هم بودیم و همچنان نیز با وجود اینکه دولت ما مجوزی برای ورود زمینی زوار صادر نکرده، امیدوار هستیم که مرزها باز شود و دوستان ایرانی خود را ببینیم و در کنار آنها به سمت کربلا برویم. البته در روزهای اخیر برخی از زائران کویتی وارد عراق شدند و ما از آنها پذیرایی کردیم که امیدواریم به زودی شاهد حضور زائران ایرانی هم باشیم.
در شهرهای استان صلاح الدین به ویژه سامرا و بلد هم زائران در حال حرکت هستند و مسیرها را طی میکنند تا با سایر زائران اربعین همراه شده و در روز اربعین به زیارت امام حسین (ع) تشرف یابند.
زائران در مسیر پیادهروی اربعین
امسال انگار حال و هوای پیادهروی اربعین متفاوت از سالهای گذشته است و با وجود محدودیتهای عراق، مردم این کشور هم منتظر حضور زوار خارجی به ویژه ایرانیان هستند. در مسیر نجف تا کربلا هم موکبهای پذیرایی از زائران در حال آمادهسازی هستند و برخی از موکبها فضا برای استراحت زوار را مهیا کردند و برای تهیه غذا و سایر امکانات تلاش میکنند. موکبهای ایرانی هم که امسال با توجه به محدودیتهای ایجاد شده از سوی دو کشور کمتر از سالهای گذشته امکان فعالیت دارند، بیشتر در مسیر نجف، کربلا فعال خواهند شد و در کنار عراقیها به عنوان میزبان این حماسه عظیم، به زائران اربعین خدمت میکنند.
صالح یکی از موکبداران عراقی که در حال آماده سازی موکب خود در عمود ۳۸۰ است، او میگوید: هر سال در کنار ما موکبهای ایرانی هم حضور داشتند و به طبخ و توزیع غذای ایرانی میپرداختند و زائران عراقی بسیاری از موکب آنها استفاده میکردند. جای خالی زائران ایرانی و موکبداران این کشور با هیچ چیزی پر نمیشود و ما همچنان بیصبرانه منتظر حضور پرشور ایرانیان هستیم.
با تصمیم دولت عراق فقط ۳۰ هزار ایرانی مجوز حضور در راهپیمایی اربعین را دارند که در ستاد مرکزی اربعین این تعداد به خادمان اربعینی همچون نیروهای ستادی و موکبها اختصاص یافته است. البته افزایش سهمیه ۳۰ هزار نفری از سوی نخست وزیر عراق نیز مطرح شده است که این امر هنوز از سوی وزارت امور خارجه و ستاد اربعین تأیید نشده است و به نظر میرسد الکاظمی، نخست وزیر عراق در سفر خود به ایران که قرار است فردا صورت گیرد، این سهمیه را به صورت رسمی اختصاص دهد.
منبع:فارس