۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۱ : ۲۱
عقیق:آیتالله سیدمحمد قائممقامی استاد حوزه و کارشناس مسائل دینی در گفتوگویی به مناسبت سالروز ولادت با سعادت حضرت مهدی(عج) گفت: موضوع مهدویت مهمترین مسئله بشری است و سرنوشت همۀ انسانها در هر دین و مذهبی در گرو آن است، چراکه مهدویت آینده بشریت است.
وی افزود: وقتی مهدویت از چنین جایگاهی برخوردار است، اقتضا میکند در عرصههای مختلف بیشتر مورد توجه قرار گیرد، به خصوص در ایران؛ ایرانی که مرکز انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است. پرداختن به مهدویت فقط منحصر در یک بُعد نیست بلکه باید از زوایا و ابعاد مختلف به آن نگاه کرد؛ یک بُعد مهم آن علمی است و نباید در این زمینه کوتاهی شود.
این کارشناس مسائل دینی اظهار کرد: ما نیاز داریم مهدویت را به عنوان یک گفتمان اصلی در قالب میزگردهای مختلف مورد بررسی قرار بدهیم تا مفاهیم ارزشمند و والای آن برای همگان بیشتر روشن شود. ما نیازمند مباحث و تحلیلهای جدید در این زمینهایم، گرچه اقداماتی در این زمینه صورت گرفته اما کارهای صورت گرفته نسبت به اهمیت و شأن این ماجرا بسیار اندک بوده است.»
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه هنر و تصویر به عنوان بهترین وسیلۀ انتقال مفاهیم در عصر امروز گفت: باید از زبان هنر برای انتقال سخن بهره گرفت و چه حقی بالاتر مسئله مهدویت، ولایت اهلبیت(ع) و آینده بشریت؟ غرب با وجود اینکه فاقد نگاه صحیح و الهی است اما بسیار در این زمینه کار کرده است، آنان با نگاه انحرافی و البته در جهت منفعت خودشان سالها است در حوزه آخرالزمان و منجی، آثار مختلف سینمایی و ... تولید کردهاند.
«یکی از حوزههایی که در زمینه مهدویت باز هم مورد غفلت قرار گرفته است، عدم استفاده از ظرفیت بالای مستند است. علاوه بر این در حوزه تولید آثار سینمایی و سریالی بر خلاف غرب هیچ تولید فاخری نداشتهایم و در واقع در فقر آثار امام زمانی در سینما و تلویزیون به سر میبریم و کوتاهیهای بسیار زیادی در این عرصه از سوی متولیان امر صورت گرفته است.»
آیتالله قائممقامی با بیان مطلب فوق گفت: مهدویت موضوعی است که از زوایای مختلف میتوان به آن نگریست و بر اساس همین نوع نگاهها و ابعاد گوناگون آن، میتوان آثار فاخر هنری و تأثیرگذار تولید کرد. اینطور نیست که وقتی یکی دو مرتبه دربارۀ آن صحبت شد دیگر امکان گفتوگو و تبادلنظر دربارۀ آن وجود نداشته باشد. مهدویت مهمترین مسئله زندگی ما انسانها است و نه تنها باید بیشتر به آن پرداخته شود، بلکه باید تمام زندگی خود را صرف این موضوع کنیم.
منبع:تسنیم