۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۸ : ۰۰
عقیق:یاریرسانی در قبال دیگران از ضرورتهای رفتاری هر فرد مؤمن و صاحب وجدانی است، بهویژه در شرایط فعلی که جامعه با انواع التهابات فرهنگی و اقتصادی مواجه است. اگر بپذیریم خداوند در هر دوره، افراد را با جان و مال مورد آزمون قرار میدهد، هرچند بر اثر اهمالکاری متولیان و یا عداوت دشمنان باشد، توجه به این نکته ضروری است که مردم میتوانند در حد وسع خویش، با مدارا و یاریرسانی به اطرافیان به ویژه فقرا از این آزمون سخت سرافراز بیرون آیند و به این آیه قرآن امیداور باشند که «قطعاً همراه سختی، آسانی وجود دارد؛ فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً.» (شرح آیه 5) ضمن آنکه خداوند پاداشهای مادی و معنوی برای این کار در نظر گرفته است.
حجتالاسلام عابدینی درباره ارزش محبت به فقرای مؤمن روایتی را از امام حسن عسکری علیهالسلام نقل میکند که فیلم آن را در ادامه میبینید.
متن روایت: یَا مُوسَى أَتَدْرِی أَنَّ عَبْداً مِنْ عِبَادِی تَکُونُ لَهُ ذُنُوبٌ وَ خَطَایَا تَبْلُغُ أَعْنَانَ السَّمَاءِ فَأَغْفِرُهَا لَهُ وَ لَا أُبَالِی قَالَ یَا رَبِّ وَ کَیْفَ لَا تُبَالِی قَالَ تَعَالَى لِخَصْلَةٍ شَرِیفَةٍ تَکُونُ فِی عَبْدِی أُحِبُّهَا لِحُبِّ اَلْفُقَرَاءِ اَلْمُؤْمِنِینَ وَ یَتَعَاهَدُهُمْ وَ یُسَاوِی نَفْسَهُ بِهِمْ وَ لَا یَتَکَبَّرُ عَلَیْهِمْ فَإِذَا فَعَلَ ذَلِکَ غَفَرْتُ لَهُ ذُنُوبَهُ وَ لَا أُبَالِی / (کلیات حدیث قدسی , ج 1 ص139)
ترجمه: (خداوند فرمود) ای موسى آیا میدانى ممکن است یکى از بندگانم گناهان و خطاهاى زیادى داشته باشد که بلندی آن گناهان به فرازهای آسمان برسد و من تمام گناهان او را ببخشم و هیچ باکى نداشته باشم؟ عرض کرد خدایا چگونه باکى ندارى. فرمود به واسطه یک صفت که در آن بنده هست و من آن صفت را دوست میدارم که همان حب نسبت به فقرای مؤمن و توجه به آنها است و اینکه خویش را با ایشان برابر میداند و تکبر بر آنها نمىکند؛ اگر چنین بود گناهانش را مىآمرزم.
نکته: در برخی نسخهها به جای عبارت لِحُبِّ اَلْفُقَرَاءِ اَلْمُؤْمِنِینَ از عبارت یُحِبَّ إِخْوَانَهُ الْمُؤْمِنِینَ یعنی "دوست داشتن برادر مؤمن" استفاده شده است.
منبع:تسنیم