۰۲ بهمن ۱۴۰۳ ۲۲ رجب ۱۴۴۶ - ۵۳ : ۱۱
مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه فلسفه حکومت دینی، بسط و گسترش احکام دینی است، تصریح کرد: ما بهعنوان تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی با زیرمجموعههایی مانند هیئت مذهبی، مداحان، روحانیون و... باید تلاش کنیم که انقلاب اسلامی در بسط و گسترش احکام دین موفق عمل کند لذا وجود ۹۱ هزار هیئت مذهبی و ۸۰ هزار مسجد، ۲۰ هزار کانون فرهنگی و دهها انجمن اسلامی، در زمره ظرفیتهایی هستند که میتوانند نظام اسلامی را در اجرای شعائر دینی تقویت و کمک کنند.
وی، درباره کارکرد تشکلهای دینی در جامعه اسلامی گفت: ظرفیتهای دینی در مجموعهای به نام سازمان تبلیغات اسلامی، بهخوبی نهادینهشده است و مسئولان و نمایندگان دولت میبایست برای تقویت نحوه اجرای شعائر دینی از ظرفیت این سازمان استفاده کنند.
معممی مقدم خاطرنشان کرد: امروز دغدغه اول همه مسئولان نظام، کاهش آسیبهای اجتماعی است لذا باید از خود بپرسیم که باوجود دو ماه عزاداری در محرم و صفر تا چه میزان اخلاقیات در جامعه ما نهادینهشده و به چه میزان آسیبهای اجتماعی کاهشیافته است؟ و آیا توانستهایم در نهادینه کردن اخلاق اسلامی موفق عمل کنیم؟ فلسفه وجود هیئتهای مذهبی بعد از تبیین و تنظیم شعائر دینی، ایفای نقش اصلاحگری است، ما نسبت به مواد مخدر، بزهکاری، طلاق و... نمیتوانیم بیتفاوت باشیم.
وی بابیان اینکه امام حسین(ع) برای اصلاح دین جدش قیام کرد و امام زمان (عج) بهعنوان یک مصلح میخواهند قیام کنند، پس باید دانست که هیئت مذهبی نیز باید ذاتی اصلاحگر داشته باشند، افزود: عزاداری و حضور در هیئتهای مذهبی باید دارای آثار و برکات اصلاحکنندهای باشد یعنی جوان پیش و پس از اربعین باید تغییری در رفتار خود مشاهده کند وگرنه برگزاری عزاداری فایدهای ندارد.
مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه عزاداری موضوعیت ندارد، بلکه طریقت دارد، گفت: این مهم به این معناست که در اصل حضور در عزای اهلبیت (ع) و تشکلهای دینی وسیلهای برای رسیدن به هدفی که همان اصلاح و حرکت به سمت اخلاق اسلامی است.
وی درباره رسالتهای هیئتهای مذهبی بیان کرد: یک هیئت موفق آن هیئتی است که پیش از عزاداری محرم، با خود بیندیشد که چه کمکی را میتواند در راستای کاهش طلاق، آسیبهای اجتماعی و ناهنجاریها به دولت اسلامی کند؟ امروز مسئولان ارشد نظام، غم آسیبهای اجتماعی دارند