کد خبر : ۵۵۵۱۳
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۸
منتشر شد؛

کتابی باموضوع عاشورانگاری درمنابع اهل سنت

کتاب «تطور عاشورانگاری در منابع اهل سنت» نوشته علی خلیلی صیفار به همت دفتر نشر معارف منتشر شد.
عقیق:واقعه عاشورا یکی از بزرگترین وقایع مهم در تاریخ مسلمانان است که از جنبه‌های مختلف به آن تاکنون پرداخته شده است. این رویداد را نمی‌توان تنها یک حادثه معمولی یا جنگ میان دو گروه از دو شیوه تفکر دانست چراکه این واقعه الهام‌بخش انقلاب‌های متعددی بعد از خود بوده است. به همین علت در سال‌های اخیر و حتی دور کتاب‌های متعددی در این موضوع به نگارش درآمده است که کتاب «تطور عاشورانگاری در منابع اهل سنت» یکی از آنهاست و اهمیت آن از جهت روایت از منابع اهل سنت است.

کتاب تطور عاشورانگاری در منابع اهل سنت از مقدمه و پنج فصل کلیات، تطور عاشورانگاری در منابع اهل سنت (قرن دوم و سوم)، تطور عاشورانگاری در منابع اهل سنت (قرن چهارم و پنجم)، تطور عاشورانگاری در منابع اهل سنت (قرن ششم و هفتم) و نتیجه‌گیری گردآوری شده است.
درباره ضرورت عاشورانگاری در این کتاب می‌خوانیم: «عاشورا و حوادث آن از نقاط عطف تاریخ تشیع، بلکه تاریخ اسلام به شمار می‌رود، که در میان همه گروه‌های اسلامی مورد توجه قرار گرفته است و نویسندگان درباره آن به تحقیق پرداخته‌اند. این آثار با پراکندگی زمانی و مکانی، تفاوت‌ها و اشتراکات بسیاری داشته‌اند که مطالعه و بررسی آنها می‌تواند نحوه گزارش حادثه عاشورا در دوره‌های مختلف را نشان دهد.»
نگارنده در فصل دوم کتاب‌های «مقتل‌الحسین علیه‌السلام ابومخنف لوط بن یحیی ازدی غامدی، ترجمه الامام الحسین بن‌علی علیهما‌السلام و مقتله محمد بن سعد کاتب الواقدی، الامامه و السیاسة ابن قتیبه دینوری، انساب‌الاشراف بلاذری و الاخبار الطوال ابوحنیفه دینوری» را مورد واکاوی قرار داده است.

فصل سوم به بررسی کتاب‌های «تاریخ‌الامم و الملوک طبری، الفتوح ابن اعثم کوفی، نقاط عطف در عاشورانگاری ابن اعثم، العقد الفرید ابن عبدربه، المحن ابوالعرب تمیمی، مروج الذهب مسعودی، المعجم الکبیر طبرانی، البدء و التاریخ مقدسی، نورالعین اسفراینی و تجارب الامم مسکویه» اختصاص داده شده است.
یادآور می‌شود درباره کتاب‌های «تاریخ مدینه دمشق ابن عساکر، مقتل الحسین علیه‌السلام خوارزمی، الکامل فی التاریخ ابن اثیر، تذکرة الخواص سبط ابن جوزی» در فصل چهارم و در رابطه با عاشورانگاران و عاشورانگاری‌ها» در فصل پنجم نکاتی نوشته شده است.

منبع:بنیاد دعبل

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین