۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۴ : ۰۶
عقیق:حجت الاسلام والمسلمین سید محمد واعظ موسوی نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری در گفتگویی به مناسبت میلاد با سعادت امام باقر(ع) گفت: ماه رجب ماهی بسیار با شرافت است که برای مومنان از اهمیت بسیاری برخوردار است و در واقع مقدمهای برای ورود به ماه شعبان و رمضان است.
وی در ادامه افزود: امام باقر(ع) در سال 57 هجری در مدینه به دنیا آمدند که این لقب به سبب علم بسیار ایشان از سوی پیامبر(ص) به ایشان داده شد و در سال 95 هجری عهده دار امامت مسلمانان گردیدند.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: امام باقر(ع) با توجه به سرازیر شدن سیل دانشمندان جهان از نقاط مختلف جهان از جمله یونان، هند و اندلس به ترویج علم و تربیت دانشمندان در همه رشتههای علم پرداختند و سبب ایجاد علوم جدید در جهان شدند.
وی از مهمترین نکات زندگی امام(ع) را پرداختن به نیازهای جامعه دانست و تأکید کرد: از خصوصیات ایشان این بود که در مرحله اول به نیازهای اساسی جامعه اسلامی میپرداخت و این باید الگویی برای مراکز علمی کشور باشد تا در تحقیقها و پژوهشهای خود به نیازهای پراولویت جامعه بپردازند.
حجتالاسلام والمسلمین واعظ موسوی به بیان شرایط زندگی امام باقر(ع) پرداخت و تصریح کرد: زمان ایشان پر از دشمنان سیاسی، علمی و رسانهای برای مکتب شیعه بود که ایشان با مدیریت دقیق خود از فرصت استفاده کردند و توانستند انحرافات جامعه را هم از جهت سیاسی و هم از جهت علمی و رسانهای کنترل و هدایت کنند.
وی امام باقر(ع) و دانشگاه ایشان را الگویی برای حوزههای علمیه و دانشگاهها دانست و تأکید کرد: اگر امروز میخواهیم که سیره امام باقر(ع) را به سبک زندگی تبدیل کنیم باید در ابتدا دانشگاهها و حوزه برای تحقیق، آموزش و تولید علم ایشان را الگوی خود قرار دهند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا خاطر نشان کرد: اینکه رهبر انقلاب جوانان اروپا و آمریکا را به مطالعه آثار واقعی و نه واهی اسلام دعوت میکنند و سعی در شناساندن اسلام به مردم غیر مطلع جهان دارند در واقع الگو گیری از سبک رفتار علمی امام باقر(ع) است.