کد خبر : ۳۹۸۴۴
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۵
خطیب جمعه هامبورگ:

نظر «چارلز دیکنز» درباره عاشورا

خطیب جمعه هامبورگ گفت: چارلز دیکنز نویسنده مشهور انگلیسی می‌نویسد اگر مقصود حسین جنگ در راه خواسته‌های دنیوی خود بود، نمی‌فهمم چرا خواهران و کودکانش را همراه خود برد. پس عقل چنین حکم می‌کند که او به خاطر اسلام فداکاری خویش را انجام داد.
عقیق:حجت‌الاسلام انصاری خطیب جمعه این هفته هامبورگ به زوایایی از واقعه عاشورا پرداخت و گفت: ادیان الهی برای نجات بشریت از گمراهی و جهل و هدایت آنها به سوی سعادت و خوشبختی آمده است. همه انبیاء و اولیاء الهی تلاش کردند تا برنامه زندگی انسان‌ها را که خدای سبحان برای سعادت آنها مقرر فرموده، در جامعه بشریت پیاده سازند و بشریت را از جهالت و تاریکی به سوی حقیقت و نور هدایت کنند.

این کارشناس امور دینی ادامه داد: پیامبران در طول تاریخ این رسالت مهم را به عهده داشتند و خود آنها نیز برای انسان‌ها الگو بودند. به فرموده خدا در قرآن «لقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَ‌سُولِ اللهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ». براستی براى شما در [اقتدا به‌] رسول خدا سرمشقی نیکوست. آنها آمدند تا صلح و دوستی و راه صحیح و اعتدال را به بشریت نشان دهند.

وی افزود: اگر در جامعه بشری قوانین الهی حاکم شود، ظلم، کینه، حسد، دشمنی، افراط و تفریط و در یک کلمه جهالت از بین می رود. چون منشأ مشکلات جامعه بشری جهل است. وقتی جهل باشد جامعه تاریک خواهد شد و دشمنی در جامعه بشری رواج خواهد یافت. امام علی (ع) می فرماید: «الناس أعداء ما جهلوا» دشمنی مردم به خاطر جهل آنهاست.

انصاری اظهار داشت: اهل بیت (ع) بعد از رحلت آخرین فرستاده خدا حضرت محمد مصطفی (ص) نیز در ادامه رسالت همه انبیاء، وظیفه هدایت جامعه را به عهده داشتند. آنها موظف بودند تا اسلام واقعی را که همان اسلام عقلانی، اسلام صلح و دوستی، اسلام اخلاق معنویت و اعتدال را بعد از پیامبر(ص) در جامعه حفظ نمایند و آنرا از هرگونه جهل و دشمنی و کینه و افراط و تفریط بدور سازند.

این کارشناس امور دینی افزود: واقعه عاشورا از نقاط برجسته تاریخ بشریت است. امروز بعد از 1375 سال، یاد آن حرکت اصلاحی نه تنها در میان شیعیان، نه تنها در میان مسلمانان، بلکه در میان غیر مسلمانان زنده است. چون امام حسین (ع) برای نجات دین، برای رفع جهالت، برای اصلاح جامعه بشری اقدام نمود. پیام حرکت امام حسین (ع) روشنگری بود. پیام حرکت او نجات ارزشهای انسانی، رفع جهالت و در یک کلمه اسلام واقعی بدور از افراط و تفریط و خشونت، توأم با صلح دوستی بود که جدش رسول الله محمد مصطفی (ص) و همه انبیاء الهی در توسعه آن در میان جامعه بشری تلاش نمودند. او راه پیامبران الهی را ادامه داد و الگویی برای همه انسانهاست همانگونه که خودش فرمود: «لکم فیّ اسوة» عمل من سرمشق شماست.

وی با اشاره به این فراز «بَذَلَ مُهْجَتَهُ فیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبادَکَ مِنَ الْجَهالَةِ وَحَیْرَةِ الضَّلالَةِ» از زیارت اربعین امام حسین(ع) گفت: بهترین راه برای پی بردن به هدف نهضت حسینی بررسی فرمایشات حضرت از شروع حرکت ایشان از مدینه و در بین راه تا کوفه و در جریان کربلاست. طبق آنچه که امام (ع) فرمودند حرکت امام برای بیداری امت اسلام و جلوگیری از فساد در دستگاه حکومتی که به نام اسلام حکمرانی می‌کرد یعنی اصلاح جامعه و امر به معروف و نهی از منکر بود. آن حضرت خواست جلوی ظلم، خشونت، دنیاطلبی، زورگویی افراط و تفریط هایی که به نام اسلام در جامعه رواج داشت را بگیرند. این بدی ها با اسلام هیچ سنخیتی ندارد.

* بعثت، غدیر، عاشورا و مهدویت یک حلقه‌اند

خطیب جمعه هامبورگ ادامه داد: در مدرسه عاشورا درس‌های زیادی برای ما به یادگار ماند. هر اندازه که انسان‏ ها با درس ‏هاى نهفته در آن آشناتر شوند، به همان میزان عزّتمند خواهند زیست. اخلاص، آزادگی، رضایت و تسلیم در برابر خواست الهی، عمل به تکلیف، توکل، فداکاری، امر به معروف و نهی از منکر، نفی نژادپرستی و پایبندی به اصول انسانی و اخلاقی درس هایی است که در هر زمانه بشریت به آن توجه داشته باشد و به آن باور داشته باشد.

وی گفت: رمز ماندگاری حرکت امام حسین (ع) اخلاص، عمل به تکلیف الهی و دفاع از ارزش‌های والای انسانی است. همین عوامل است که نه تنها مسلمانان بلکه غیر آن، از دانشمندان در مورد امام حسین (ع) جملاتی را بیان کرده اند. توماس کارلایل فیلسوف و مورخ انگلیسی می‌نویسد: بهترین درسی که از واقعه کربلا می‌گیریم، این است که امام حسین (ع) و یارانش، ایمان استوار به خدا داشتند. چارلز دیکنز نویسنده مشهور انگلیسی هم در این باره می‌نویسد: «اگر مقصود حسین جنگ در راه خواسته‌های دنیوی خود بود، من نمی‌فهمم چرا خواهران و کودکانش را همراه خود برد. پس عقل چنین حکم می‌کند که او به خاطر اسلام فداکاری خویش را انجام داد».

انصاری با اشاره به سوءاستفاده فرصت‌طلبان از نام اسلام گفت: امروز در گوشه و کنار دنیا به اسم مقدس اسلام ظلم و خشونت می‌کنند و از نام اسلام برای مقاصد شومشان، سوء استفاده می کنند، که همه نقشه دشمنان حق، برای مخدوش ساختن نام پاک اسلام است. اسلام دین صلح و دوستی و اعتدال و عقلانیت است. امام حسین (ع) برای احیاء همین اسلام تلاش کرد.

این کارشناس امور دینی تأکید کرد: ما امروز به عنوان مسلمان موظفیم همانند امام حسین(ع)، اسلام واقعی را به جامعه معرفی کنیم. همان اسلامی که منادی حرمت بشری و مخالف خشونت و افراط و تفریط است  و تبلیغات مسمومی که درباره اسلام در رسانه ها رواج دارد را با رفتار عقلانی، معتدل، صلح جویانه ومحبت خنثی کنیم. رهروی واقعی پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) عاقل است و اهل صلح و دوستی است و بدور از هرگونه افراط و تفریط زندگی می کند.

وی در پایان اظهار داشت: بعثت، غدیر، عاشورا و مهدویت همانند حلقه‌های زنجیری هستند که انسان موحد را به سوی حقیقت و معنویت رهنمود می‌سازند و او را از انحرافات و انحطاطات مصون نگه می دارد. از خداوند متعال می خواهیم ما را در راه قرآن و اهل بیت (ع) ثابت قدم بدارد.


منبع:فارس

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین