۰۲ بهمن ۱۴۰۳ ۲۲ رجب ۱۴۴۶ - ۰۸ : ۱۴
عقیق: مدیرکل هماهنگی امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هجرت امام رضا(ع) به ایران را بزرگترین حادثه تاریخ سرزمین ایران دانست. وی گفت: در میان انبوه تحولاتی که در تاریخ ایران و اسلام صورت گرفته است بدون شک سفر علی بن موسی الرضا(ع) به ایران بزرگترین حادثهای است که تاریخ این سرزمین تاکنون به خود دیده است.
محمد مهدی احمدی، تصریح کرد: اصولا حوادث روزگار امامت علی بن موسی الرضا(ع) یکی از حوادث حائز اهمیت فراوان در تاریخ اسلام و تاریخ تشیع بوده و هست.
مدیرکل هماهنگی امور استانها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: این که برخی محققان این دوره را با حماسه عاشورا و گروهی آن را با نرمش قهرمانانه امام حسن(ع) و جمعی دیگر آن را با موقعیت امام سجاد(ع) و گروهی نیز آن را با انقلاب فکری و فرهنگی صادقین(ع) مقایسه و شبیه میدانند، نشان دهنده همین اهمیت خاص و چند بعدی بودن وضعیت آن مقطع تاریخی و پیامدهای آن دولت سیاسی بوده است.
وی افزود: سیاست امام رضا(ع) برای سفر به خراسان تنها در افشای سیاستهای مامون محدود نمیشود بلکه از این هجرت هدفهای دیگری نیز دنبال شد که برقراری و پیوند با ایرانیان متمایل به تشیع، تبدیل خراسان به کانون تشیع و مرکز عمده تمرکز حضور امام در ایران از جمله آنهاست هجرت آن حضرت استمرار مبانی تمدن اسلامی است که توسط پیامبر شکل گرفته بود و ائمه اطهار آن را استمرار دادند.
احمدی گفت: یکی از شاخصهای تمدن رشد یک جامعه، فضای باز سیاسی، گفتگو با اندیشههای مخالف و پیشرفت علم و دانش و آگاهی میباشد که دقیقا تمام این ویژگیها در هجرت امام رضا(ع) دیده میشود.
وی هم چنین به اهداف جشنواره امام رضا(ع) اشاره و اظهار کرد: هدف از برگزاری جشنوارهها جریان سازی و معرفی نخبگان و شخصیتهای دینی، علمی، فرهنگی و هنری در جامعه است و جشنواره بین المللی امام رضا(ع) هم مصداق همین موضوع است این جشنواره در سطح ملی و بین المللی باعث جریان سازی فرهنگ رضوی خواهد شد و افکار عمومی اعم از مسلمان و غیرمسلمان با دیدگاههای متعالی آن حضرت آشنا میشوند و با معرفت به شخصیت والای امام رضا(ع) سبک زندگی خویش را بر این اساس شکل میدهند چرا که انسان فطرتا اجتماعی است و لازمه اجتماعی بودن الگو پذیری است.
احمدی با اشاره به اینکه توسط این جشنواره با نخبگان و شخصیتهای برجسته فرهنگی و دینی، آشنا خواهیم شد و از آثار علمی آنان که مرتبط با امام رضا(ع) است استفاده خواهیم کرد، تاکید کرد: جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با جریان سازی که ایجاد میکند میزان آگاهی انسانها را ارتقا میدهد و جامعه به ویژه نسل جوان با شناخت به نگاه و عملکرد آن امام همام ایشان را به عنوان الگو و راهنمای عمل در سبک زندگی خود قرار میدهند.
وی با بیان اینکه در اداره کل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از جشنواره بین المللی امام رضا(ع) دو موضوع مورد توجه است و تاکنون در خصوص آنها اقداماتی صورت گرفته است، گفت: تاکید به استانها جهت برپایی جشنوارههای رضوی با موضوعات مختلف و ایجاد فضای معنوی و نشستهای تخصصی در حوزه شناخت ابعاد متعالی امام رضا(ع) که موجب ارتقای معرفت و شناخت مردم آن استان میشود از راهبردهای ماست. ما معتقدیم محبت به آن حضرت اگر پشتوانه معرفتی نداشته باشد با مواجه با چالشها شبهاتی در افراد ایجاد میکند که به اساس دین لطمه خواهد زد.
وی ادامه داد: یکی از شاخصهای ارزیابی در فعالیتهای موفق مدیران کل استانها مشارکت با بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و حضور فعال در برنامههای فرهنگی و هنری جشنواره امام رضا(ع) است که در این زمینه عموم استانها مشارکت بسیار مطلوبی داشتهاند و جشنوارههای مختلفی با موضوعات متفاوت و مفید در جامعه برگزار کردهاند که تاثیرگذار هم بوده است.
دومین همایش سراسری حدیث رضوی به کار خود پایان داد
دومین همایش سراسری حدیث رضوی با موضوع «تاثیر زمانه در صدور روایات رضوی (ع)» از سری برنامههای دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، با سخنرانی آیتالله ری شهری و معرفی آثار برگزیده در قم به کار خود پایان داد.
آیین اختتامیه دومین همایش سراسری حدیث رضوی، با حضور شخصیتها و صاحب نظران حوزوی، در تالار شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سبحانینیا، معاون فرهنگی دارالحدیث و مسئول برگزاری این همایش، در سخنانی، به ارائه گزارشی از نحوه فعالیت این همایش و چگونگی دریافت و برگزیده شدن آثار پرداخت.
وی با ذکر این مسئله که احادیث اهلبیت(ع) همگی نور واحد هستند و باید مورد توجه قرار بگیرند، بر لزوم برگزاری همایشهای علمی با رویکرد احادیث اهلبیت(ع) تاکید کرد.
در ادامه همایش، حجتالاسلام والمسلمین مسعودی، دبیر علمی همایش حدیث رضوی نیز در سخنانی با اشاره به کیفیت آثار رسیده به دبیرخانه، موضوع همایش را تخصصی ذکر کرد و گفت: با توجه به کمبود منابع در خصوص موضوع همایش مقالات خوبی به همایش ارسال شد که نشان دهنده تلاش گسترده فعالان این عرصه است.
آیتالله محمدی ری شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و رییس موسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث سخنران بعدی این همایش بود که در سخنانی به اهمیت شناخت جریانهای فکری و اجتماعی و سیاسی در زمان اهلبیت(ع) به منظور بازشناسی مفهومی احادیث تاکید کرد.
در ادامه نیز حجتالاسلام و المسلمین ایزدپناه مشاور وزیر و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم که دبیری این همایش را عهده دار بود، با اشاره به همایش حدیث رضوی بیان کرد: این دوره از همایش حدیث رضوی با موضوع نقش زمانه در صدور روایات امام رضا (ع) برگزار شد که موضوع این دوره از همایش، جزو موضوعات سخت، دشوار و در عین حال کلیدی بود، همچنین حضور چشمگیر بانوان پژوهشگر حوزوی در این دوره از همایش حدیث رضوی جالب توجه بود.
سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سیدکاظم طباطبایی، رئیس دانشکده علوم و معارف حدیث دانشگاه قرآن و حدیث از دیگر برنامههای این همایش بود که به تبیین اهمیت فضاشناسی و فضای گفتمانی زمان صدور احادیث اشاره کرد.
در ادامه این مراسم ضمن رونمایی از مجموعه شش جلدی داستان نگاری حدیث رضوی، مجموعه مقالات اولین همایش حدیث رضوی و معرفی سایت حدیث نور، از پدیدآورندگان هفت مقاله برتر در شش رتبه تجلیل شد و 9 مقاله نیز شایسته تقدیر شناخته شد.
آثار جشنواره خاطره نویسی رضوی در قالب کتاب منتشر میشود
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام در آیین اختتامیه جشنواره سفرنامه نویسی و خاطره نویسی رضوی گفت: آثار ارسال شده به جشنواره سراسری سفرنامه نویسی و خاطره نویسی رضوی امسال که با موضوع خاطره و سفرنامه نویسی برگزار شد در قالب کتابی منتشر خواهد شد.
علی گهرسودی در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره سراسری خاطره نویسی و سفرنامه نویسی رضوی در بوستان "چغاسبز" ایلام افزود: این اقدام با هدف ترویج فرهنگ رضوی انجام گرفته و کتاب منتشر شده در سراسر کشور توزیع خواهد شد.
وی با اشاره به استقبال مردم استانهای مختلف کشور از جشنواره امسال گفت: 570نفر از اقصی نقاط کشور با ارسال آثار در جشنواره امسال شرکت کردند.
وی اظهار کرد: جشنواره امسال همزمان با دهه کرامت در 32استان کشور و 75کشور جهان در رشتههای علمی، فرهنگی، پژوهشی، هنری، دینی، ادیان و مذاهب و کودکان و در بخش های هنرهای تجسمی، شعر و داستان، خوشنویسی و غیره با همکاری نهادهای فرهنگی سراسر کشور برگزار شد.
در این آیین که با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد از 16برگزیده این جشنواره در دو گروه سنی بالای 18سال و زیر 18سال تجلیل شد.
قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ،قرائت شعر، خاطره، پخش صلوات ویژه امام رضا(ع) و مسابقه از جمله برنامه های این آیین بود.
همچنین به برگزیدگان این جشنواره علاوه بر لوح تقدیر و جوایز نقدی کتاب "مطلع عشق" از بیانات مقام معظم رهبری اهدا شد.
جشنواره بین المللی امام رضا(ع) همه ساله در دهه کرامت از میلاد با سعادت حضرت معصومه(س) تا میلاد امام رضا(ع) در رشتههای مختلف فرهنگی و هنری در استانهای سراسر کشور برگزار میشود.
برگزیدگان جشنواره سفرنامه نویسی رضوی معرفی شدند
16 برگزیده جشنواره خاطره نویسی و سفرنامه نویسی رضوی همزمان با دهه کرامت در آیینی با حضور جمعی از مسوولان محلی در بوستان تفریحی چغاسبز ایلام معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
هشتمین جشنواره سراسری خاطره نویسی و سفرنامه نویسی رضوی در ایلام با ارسال 570اثر از مردم استان های مختلف کشور مواجه شد.
پس از داوری از سوی اساتید بومی هشت نفر در گروه سنی زیر 18 سال و هشت اثر نیز در گروه سنی بالای 18 سال به عنوان برگزیده معرفی شدند.
در گروه سنی زیر 18 سال فاطمه خیامینژاد از مشهد، فائزه دستیاری از ایلام، مریم افسری از یزد، مهتاب مرادیراد از مشهد، سارا بیگ زاده از تهران، امیرحسین ابراهیمی خبیراز تهران، مریم ستایش فراز تهران و طیبه دستیاری از ایلام به ترتیب عنوانهای اول تا هشتم را کسب کردند.
در گروه سنی بالای 18 سال نیز فرزانه رالوردی از کهکیلویه و بویر احمد، سید عبدالحمید عظیمی از مشهد، محمدرضا خورشیدیان از تهران، علیرضا احرامیان پور از یزد، علی و صدیقه رضایی از تبریز، حسین گیتی از تهران، امید مرادی راد از مشهد و فهیمه مقیسه گرگانی از گرگان به ترتیب حایز عنوان های اول تا هشتم شدند.
این آیین با حضور مسوولان استان و جمع زیادی از اقشار مختلف مردم برگزار شد.
قرائت پیام وزیر، اجرای مسابقه، شعرخوانی، قرائت خاطره نویسی از سوی دو برگزیده جشنواره، پخش صلوات خاصه ویژه امام رضا(ع) و قرائت شعر با موضوع امام رضا(ع) از دیگر برنامه های این آیین بود.
جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با هدف ترویج فرهنگ رضوی و آشنایی بیشتر با زندگینامه و سیره امام هشتم شیعیان(ع) همه ساله دهه کرامت از میلاد حضرت معصومه(س) تا میلاد امام رضا(ع) به صورت همزمان در استان های مختلف کشور برگزار می شود.
تجلیل از یک عمر تلاش موثر و تاثیرگذار استاد سلیم موذن زاده اردبیلی
در آیین پایانی نهمین جشنواره مدیحه سرایی، چاووشی خوانی، ابتهال و تواشیح رضوی که با حضور میهمانان ملی و استانی در تالار شمس عطار اردبیلی مجتمع فرهنگی و هنری فدک اردبیل برگزار شد، به پاس تجلیل از یک عمر تلاش صادقانه و عاشقانه در ترویج فرهنگ اهل بیتی و تولید و اجرای آثار فاخر مذهبی ،دیپلم افتخار بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) و ستاد برگزاری جشنواره رضوی اردبیل به استاد سلیم مؤذنزاده اردبیلی اهدا شد. در این مراسم باشکوه که جمع کثیری از محبان و عاشقان حضرت ثامن الحجج علی ابن موسی الرضا (ع) حضور داشتند، فخرالذاکرین سلیم مؤذنزاده دقایقی مداحی کرده و حال و هوای خاصی به این مراسم بخشید.
نهمین جشنواره مدیحه سرایی و چاوشی خوانی رضوی با شناخت و معرفی منتخبین بدر اردبیل کار خود پایان داد.
اصلانی، عطارپور و بی زار گیتی به داوری بخش مستند جشنواره فیلم رضوی نشستند
دومین گروه از داوران نهمین جشنواره ملی مستند و فیلم کوتاه رضوی شب گذشته وارد یزد شدند.
محمدرضا اصلانی، ارد عطارپور و آزاده بی زار گیتی که از داوران بخش مستند جشنواره هستند، شب گذشته با استتقبال گرم کمیته تشریفات و دبیر اجرایی جشنواره وارد یزد و تا محل اقامتشان همراهی شدند.
هیات داوران بخش مستند هم اکنون در حال بازبینی فیلمهای راه یافته به این بخش و تصمیم گیری برای انتخاب هستند.
منبع:ایسنا
211008