کد خبر : ۳۳۵۴۵
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۲

نوک هرم همه خوبی‌ها انصاف است

عضو هیئت‌ علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه نوک هرم همه خوبی‌ها انصاف است، گفت: بسیاری از گناهان و ناهنجاری‌های موجود در جامعه ناشی از بی‌انصافی است.
عقیق:حجت‌الاسلام ناصر رفیعی در مراسم احیای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان که در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد، گفت: در روایات آمده است هر کسی در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان هزار مرتبه سوره انا انزلناه را قرائت کند یقینش قوی‌تر خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه پیامبر(ص) سوره انا انزلناه را مصداق امیرالمومنین(ع) و فرزندان وی بعد از خود دانست، افزود: در راستای همین روایت سوره قدر، سوره ولایت برای شیعیان عنوان شده است، چراکه صراحتا پیامبر(ص) ولایت را بعد از خود به 12 امام منتقل کرده است.

عضو هیئت‌ علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به سفارش روایات بر تکرار زیاد سوره انا انزلناه و دعای فرج گفت: در روایتی از امام جواد(ع) آمده است یکی از دلایل تکرار این موارد، احتمال زیاد بر این است که شب بیست و سوم ماه رمضان شب قدر باشد.

وی با بیان اینکه تمام کسانی که در مراسم‌های شب قدر شرکت می‌کنند به عشق اهل بیت(ع) و ارتباط با خداوند در اماکن مذهبی حضور یافته‌اند، تصریح کرد: بسیاری از گناهان و ناهنجاری‌های موجود در جامعه ناشی از بی‌انصافی است.

رفیعی با اشاره به اینکه نوک هرم همه خوبی‌ها انصاف است اظهار کرد: انصاف با عدالت دو مقوله جدای از هم بوده و در واقع انصاف یعنی تساوی و در روایات نیز آمده است 4 نوع انصاف وجود دارد که شامل انصاف با خدا، انصاف با خود، انصاف با مردم و انصاف با دشمن است.

وی خاطرنشان کرد: در ابتدا انسان باید با خدای خود که خالق و عطا کننده نعمت به وی است انصاف داشته باشد این یعنی در برابر خداوند شاکر بوده و با نعمت‌هایی که به ما داده در اندیشه و رفتار گناه و معصیت نکنیم.

این مدرس اخلاق مستقل دانستن سبب در کارها و آوردن نام غیر خدا بعد نام خداوند را اشتباه دانست و گفت: ابتدا و آخر و ظاهر و باطن همه کارها خداوند بوده است.

وی همچنین استفاده ابزاری از نام اهل بیت(ع) در کارهای سیاسی را اشتباه دانست و عنوان کرد: مصداق اولی الامر چهارده معصوم بوده و حتی رهبری از بیان چنین عباراتی ناراضی هستند.

حجت‌الاسلام رفیعی انصاف با خود را نیز شامل دو مرحله انصاف با جسم و انصاف با روح عنوان کرد و گفت: نمونه بارز کسانی که در حق جسم خود بی انصافی می‌کنند معتادین و کسانی که اقدام به خودکشی می‌کنند، هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش آمار طلاق در سال‌های گذشته در ایران گفت: در دهه‌های گذشته از آمار طلاق بالای 20 درصد در کشورهای غربی متعجب می‌شدیم اما اکنون با چنین مشکلی در کشور روبه‌رو هستیم که بروز چنین معضلاتی نیز ریشه در بی‌انصافی‌های زوجین نسبت به هم دارد.

عضو هیئت‌ علمی جامعه المصطفی العالمیه انصاف را یک بحث کلیدی دانست و ابراز کرد: انصاف حتی در مورد دشمن نیز باید رعایت شود و در ارتباط با همین موضوع نیز به پیامبر سفارش زیادی شده است.

منبع:فرهنگ

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین