۰۶ آذر ۱۴۰۳ ۲۵ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۱۲ : ۱۵
عقیق:حضرت آیت الله سید محمدسعید حکیم از مراجع نجف طی بیانیه ای به مناسبت ماه مبارک رمضان، مومنان را به استفاده از فرصت های طلایی در این روزها و شب های نورانی فراخواند و توصیه های برای مبلغین و مسئولان فرهنگی نیز داشت.
متن کامل این اطلاعیه که از سوی خبرگزاری حوزه ترجمه شده به این شرح است:
شهرُ رمضانَ الَّذِی أُنزلَ فِیهِ القُرآنُ هُدیً للنَّاسِ وبیِّناتٍ مِن الهُدی و الفُرقانِ.
در حدیثی از امام علی علیه السلام آمده که فرمود: روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله برای ما خطبه خواند و فرمود: ای مردم اکنون ماه خدا با رحمت و برکت به سوی شما روی آورده؛ ماهی است که بهترین ماه ها نزد خداوند است، روزهای آن بهترین روزها و شب های آن بهترین شب ها و لحظه های آن بهترین لحظه ها است؛ ماهی که در آن به میهمانی خداوند فرا خوانده شده اید و دعای شما در آن مستجاب است، پس در این ماه از پروردگارتان با نیت راستین و دلی پاک بخواهید به شما توفیق روزه داری و تلاوت قرآن عطا کند؛ چرا که انسانی که در این ماه از آمرزش خداوند بی نصیب بماند بدبخت و بیچاره است. در این ماه با گرسنگی و تشنگی خود گرسنگی وتشنگی روز قیامت را به یاد آورید و به فقیران و تهی دستان خود انفاق کنید و بزرگان خود را ارج نهید و با کوچکترها مهربان باشید و با خویشان خود رفت و آمد کنید و زبان خویش نگاه دارید و چشم و گوش خود را از آنچه که شنیدن و دیدنش روا نیست ببندید و به یتیمان مردم مهربانی کنید تا با یتیمان شما نیز مهربانی شود و از گناهان خود به درگاه خداوند توبه کنید و هنگام نمازها دستان خود را به دعا بلند کنید که هنگام نماز بهترین اوقات است و خداوند در آن با دیده رحمت به بندگان خویش مینگرد و چون او را آهسته بخوانند اجابت کند و چون او را ندا زنند پاسخ گوید و اگر چیزی از او بخواهند دعای آنان مستجاب گرداند.
اکنون ما در ماه طاعت و آمرزش و رضوان هستیم... و فرا رسیدن این ماه بزرگ را به تمام امت اسلامی تبریک می گویم و از خداوند سبحان می خواهم همه را به روزه داری و نماز و انجام تکلیف موفق بدارد و این ماه را برای همه ماه خیر و برکت بگرداند.
همچنین از این فرصت برای امر به معروف استفاده کرده و به برادران فاضل و اهل علم خود در مساجد و مراکز اسلامی پیشنهاد می کنم برنامه ای جامع برای این ماه طراحی کنند که متناسب با حال و هوای ماه رمضان و همراه با معنویت و صفای باطن باشد و در این زمینه به نکات زیر اشاره میکنیم:
1. افزایش معنویت با قرائت قرآن کریم و تدبر در آیات آن؛ چرا که در حدیثی از امام باقر علیه السلام آمده که فرمود: هرچیزی بهاری دارد و بهار قرآن ماه رمضان است. علاوه بر این توجه به ادعیه و نمازهای مستحبی و توبه به درگاه خداوند نیز توصیه می شود که در حدیثی از امام صادق از امیرالمؤمنین علیهماالسلام روایت شده که فرمود: در ماه رمضان زیاد دعا و استغفار کنید که دعا بلا را از شما دور می کند و استغفار گناهان شما را پاک می گرداند.
همچنین توصیه می شود هنگام سختی و رنج روزه داری به یاد احوال قیامت باشیم و گرسنگی و تشنگی آن روز را به یاد آوریم همان گونه که در خطبه پیامبر(ص) نیز به آن اشاره شد.
2. رعایت تقوا و پرهیز از محرمات؛ چرا که در حدیثی از رسول خدا صلی الله علیه و آله آمده که فرمود: بهترین کارها در این ماه پرهیز از محرمان است. همچنین خوش رفتاری و ایجاد فضایی صمیمی و ایمانی در خانواده و بیرون از آن در رفتار با برادران ایمانی چرا که در حدیثی دیگر از پیامبر آمده که فرمود: هرکس در این ماه اخلاق خود را نیکو گرداند، خداوند او را می آمرزد. و از علما و فضلا و بزرگان میخواهم در این ماه مبارک برای متحد ساختن و تقویت صفوف و روحیه ایمانی مؤمنان تلاش کنند.
3. توجه به جنبه عاطفی از طریق رسیدگی به فقرا و کمک به آنها و شاد نمودن آنها. بسیاری از مؤمنان مناطق مختلف شرایط اقتصادی دشواری دارند و این حق را بر ما دارند که به آنها کمک کنیم و در حد توان خود آنها را یاری کنیم به ویژه در این ماه مبارک.
4. توجه به مسایل فرهنگی با تقویت جوانب مختلف فرهنگ اسلامی همچون عقاید و فقه و تفسیر و سیره. و چه بهتر که در این ماه مبارک دوره های فرهنگی کوتاه مدت برپا شود. در این زمینه بر اهمیت هماهنگی و همکاری میان علمای مناطق و مسؤولان مراکز اسلامی در جهت حرکت در مسیر واحد تاکید می کنیم.
5. اهتمام به موضوع حج خانه خدا و تشویق مؤمنان به این امر به خاطر تمرکز ادعیه رمضانی بر این مساله. که البته انجام حج برای برادران ساکن غرب اهمیت بیشتری دارد؛ چرا که در محیطی زندگی میکنند که مردم آن کمتر به یاد خدا هستند و از این طریق می توانند ارتباط معنوی و عبادی خود را تقویت سازند.
6. توجه علمای مناطق مختلف و مسؤولان مراکز فرهنگی را به نوجوانان جلب می کنم تا برای رشد فرهنگی و تقویت ارتباط معنوی و دینی آنها برنامه های فرهنگی مختلفی داشته باشند.
همچنین به برادران توصیه می کنیم به روایات وارد شده درباره این ماه و اعمال آن به ویژه خطبه پیامبر(ص) در مورد فضیلت این ماه و روزه آن مراجعه کنند و در جملات آن تامل کنند و از خداوند سبحان می خواهیم همه را به موجبات رضایت خود موفق بدارد که او شنوا و اجابت کننده است.
منبع:حوزه
211008