کد خبر : ۲۷۶۵۴
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۷
پیروزمند پاسخ داد

عمده دلیل انحراف فرزندان چیست؟

یک عضو هیات علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: برای کسب مال حلال قبل از شروع هر کاری احکام آن را فرا بگیریم.

عقیق: حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند با بیان این‌که « یکی از عوامل مهمی که باعث برکت در زندگی می‌شود حلال بودن مال است» اظهار کرد: حرام خواری آثار نامطلوبی در زندگی انسان‌ها دارد و باعث می‌شود معنویت انسان‌ها به خطر بیافتد. با حرام خوردن نسل انسان‌ها دچار مشکلات زیادی می‌شوند و رزق و برکت در زندگی از بین می‌رود.

وی تصریح کرد: نیمی از حلال بودن مال، به مرد خانواده مربوط می‌شود چراکه وظیفه کسب درآمد برعهده مرد است، پس مردان جامعه ما باید متوجه این امر باشند که از هر راهی کسب درآمد نکنند. گاهی در زندگی به این امر فکر می‌کنیم که چرا فرزندان ما دچار مشکلات انحرافی می‌شوند شاید بیشتر مشکلات به لقمه‌ای که بر دهان فرزندانمان می‌گذاریم بر می‌گردد و کسب حرام باعث می‌شود انسان‌ها راه هدایت را از دست بدهند.

پیروزمند یادآور شد: اینکه ما بخواهیم چگونه کسب حلال کنیم راه‌های زیادی دارد یکی از آن راه‌ها این است که واجبات را رعایت و از محرمات پرهیز کنیم. یکی از رفتارهای پیشکسوتان ما در اقتصاد این بود که برای شروع کردن هر فعالیت اقتصادی قبل از آن احکامش را فرا می‌گرفتند تا در کارشان دچار غفلت و حق‌الناس نشوند.

وی افزود: خوردن لقمه حرام به دلیل آن در اسلام نکوهیده است که با خوردن مال حرام حق‌الناس بر گردن ما می‌افتد و تا مردم راضی نشوند آن حق از گردن ما برداشته نمی‌شود.

این عضو هیات علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم یادآور شد: خوشبختانه ما در مسائل فقهی اقتصاد منابع زیادی داریم، افراد جامعه ما با مراجعه به آنها می‌توانند احکام را فرا گیرند و رفتار خود را براساس آن قرار دهند. هیچگاه برای کسب درآمد خلاف دین عمل نکنیم و خود را با مسائل روز سرگرم نکنیم که از هر راهی کسب درآمد کنیم چرا که به ضرر خودمان تمام می‌شود.

پیروزمند گفت: اگر افراد کارمند یک اداره یا مکانی هستند باید طبق موازین آن مکان کار کنند و در زمان حضوردر اداره هیچ کار دیگری را انجام ندهند چرا که اگر خارج از حوزه کار خود فعالیت کنند باعث می‌شود که مالشان شبه‌دار شود.

وی افزود: جامعه ما به پشتوانه مبانی فقهی مشکلی در فهمیدن حلال و حرام مال ندارد، این مسئولان جامعه هستند که باید شرایط را به گونه‌ای فراهم کنند که مردم به سمت مال حرام نروند و درصدد آن نباشند تا از هر راهی کسب درآمد کنند.

عضو هیات علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم در پایان گفت: اگر ما این حدیث ائمه که گفته‌اند روزی هر کسی مقدر شده است را باور داشته باشیم دیگر تلاش نمی‌کنیم که از راه‌های حرام کسب درآمد کنیم. متاسفانه در جامعه ما به گونه‌ای شده که افراد فکر می‌کنند فقط باید مسائل را دور بزنند تا به پیشرفت برسند ولی در دین اسلام اینچنین مسئله‌ای نیست که بخواهیم از هر راهی کسب درآمد کنیم.

 

منبع:ایسنا

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین