۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۵۹ : ۱۴
آیات 55عقیق: و 56 سوره
مبارکه بقره داستان 70 نفر از سران بنیاسرائیل را بیان میکند که همراه حضرت
موسی(ع) به کوه طور رفتند و آنگاه که تکلم آن حضرت با پروردگار را شنیدند، گفتند:
«ای موسی، ما هرگز به تو ایمان نمیآوریم مگر اینکه خدا را آشکارا با چشم خود
ببینیم».
فقط معلومات انسانهای نادان در دایره محسوساتشان است
پس از این تقاضای آنها از حضرت موسی(ع) چارهای جز این نبود که یکی از مخلوفات خدا که انسانها تاب مشاهده آن را ندارند به آنها نشان داده شود تا بدانند که چشم ظاهر ناتوانتر از این است که حتی بسیاری از مخلوقات خدا را ببیند، چه رسد به ذات پاک پروردگار، به همین جهت صاعقهای فرود آمد و بر کوه خورد، برق خیرهکننده، صدای رعبانگیز و زلزلهای که همراه داشت، آنچنان همه را در وحشت فرو برد که بیجان بر روی زمین افتادند.
سپس این گروه با دعای حضرت موسی(ع) دوباره زنده شدند؛ خداوند در این باره میفرماید: «سپس شما را پس از مرگتان حیات بخشیدیم شاید شکر او را به جای آورید.»
این آیه از آیاتی است که دلالت بر امکان رجعت و بازگشت به زندگی در این دنیا دارد، چرا که وقوع آن در یک مورد دلیل بر امکان آن در سایر موارد است.
توجیه مفسران اهلسنت با ظاهر و معنی آیه منطبق نیست
برخی از مفسران اهل سنت از آنجا که مایل بودند رجعت و بازگشت به زندگی را نپذیرند، برای آیه مذکور توجیهی ذکر کردهاند و گفتهاند؛ منظور این است که بعد از مردن گروهی از شما در حادثه صاعقه، خداوند فرزندان و نسلهای فراوان به شما داد تا دودمانتان منقرض نشود.
اما ناگفته پیداست این تفسیر کاملاً برخلاف ظاهر آیه است، زیرا ظاهر جمله «بَعَثْنَاکُم مِّن بَعْدِ مَوْتِکُمْ؛ شما را بعد از مرگتان برانگیختیم» به هیچ وجه با این معنی سازگار نیست.
منبع:فارس
211008