کد خبر : ۲۳۰۴۷
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۷

10هدیۀعلامه مقدم درماه های پایانی عمر

تهران - ایرنا - علامه محمد تقی مقدم هیچ گاه از تلاش درعرصه خدمت رسانی به دین ، مردم و تبلیغ در این راه دریغ نکرد و 10 نکته را به عنوان هدیه به دوستداران خود ارائه کرد.

عقیق: مرحوم مقدم در تمامی طول عمر خود در جهت عمق بخشیدن به دینداری مردم، تربیت نسلی با آموزه های اسلامی ، گسترش معارف دین، مبارزه با جهل و خرافه، مبارزه با افکار الحادی و دین ستیزانه، ایجاد فضای دینی و رواج فرهنگ و سبک زندگی دینی و گسترش اندیشه اسلامی و ولایی، جذب جوانان به دین تلاش کرد .

علامه مقدم لحظه ای از عمر خود را در راه خدمت به اسلام از دست نمی داد و چه در پای منبر و چه در دیدارهای دوستانه همواره اقدام به امر به معروف و نهی از منکر می کرد و نصیحت به بندگان و مهربانی به آنان را از هدایایی خداوندی می دانست .

جمعی از دوستداران علامه مقدم که در ماه های پایانی عمر گرانقدر ایشان به دیدار ایشان رفته بودند از وی خواستند تا به رسم ادب و توشه برداری از محضر علما نکاتی را به آنها بگوید که مرحوم مقدم نیز توصیه های را ارائه کردند که متن کامل آن در زیر می آید :

10
نصیحت داریم که باید همه از بر کنند و همه داشته باشند و اجرا کنند. 10 هدیه است که مرده با خود می برد. هدیه برای قابض الارواح ، هدیه برای قبر ، هدیه برای سوال نکیر و منکر ، هدیه برای میزان ، هدیه برای پل صراط ، هدیه برای فرشته جهنم ، هدیه برای فرشته بهشت ، هدیه برای پیامبر و جبرییل ، هدیه برای پروردگار عالم . حالا ببینید این ها چه هستند . برای هر کدامشان چهار چیز هست و وای به کسی که آنها را ندارد.

در ادامه به حدیثی از حضرت رسول(ص) اشاره کردند که مرگ چیزی است که چاره ای از آن نیست و سفری است طولانی که شایسته است برای هر کس که اراده آن را دارد 10 هدیه بردارد. هدیه ای برای عزراییل و هدیه ای برای قبر و هدیه ای برای نکیر و منکر و هدیه ای برای میزان و هدیه ای برای پل صراط و هدیه ای برای فرشته جهنم و هدیه ای برای فرشته بهشت و هدیه ای برای پیامبر(ص) و جبرییل و هدیه ای برای خداوند تبارک و تعالی .

هدیه عزراییل چهار چیز است: رضایت حق داران و کسانی که طرف دعوا بوده اند . قضای واجباتی که از انسان فوت شده . شوق به سوی پروردگار و آرزوی مرگ  هدیه قبر هم چهار چیز است: ترک سخن چینی، استبرا از بول و قرائت قران و نماز شب .

راستگویی و ترک غیبت و حقیقت گویی و تواضع نسبت به هر فرد هم هدیه نکیر و منکر است که علامه بدان اشاره کرد .

هدیه میزان نیز فرو نشاندن خشم، تقوای راستین، رفتن به سوی جماعت های مومنان، مردم را به کارهای پاک کننده گناهان فراخواندن است و هدیه پل صراط هم اخلاص عمل، حسن خلق و کثرت ذکر خدا و تحمل آزار دیگران به شمار می رود  هدیه مالک( فرشته جهنم ) نیز چهار چیز است: گریستن از ترس خدا، صدقه پنهانی، ترک گناهان و نیکی به پدر و مادر.

هدیه رضوا ( فرشته بهشت) هم صبر بر مکاره(سختی ها) و شکر بر نعمت ها و انفاق مال در راه بندگی خدا و حفظ به موقع امانت است .

هدیه پیامبر(ص) محبت و اقتدا به سنت ایشان، محبت اهل بیت(ع) و نگهداری زبان از فحشا است و هدیه جبرییل هم کمی خوراک و خواب و کمی کلام و مداومت بر حمد است که مرحوم مقدم بدان اشاره کرد.

امر به معروف و نهی از منکر و نصیحت برای بندگان و مهربانی بر همگان نیز هدیه خداوند تبارک و تعالی است که علامه در پایان سخنان بدان اشاره کرد.

سرانجام علامه محمد تقی مقدم در 11 آبان 92 مطابق با 27 ذی الحجه 1434 ، دیده از جهان فرو بست و پیکرش در جوار حرم حضرت رضا(ع) در صحن آزادی به خاک سپرده شد.

روحش شاد و راهش پررهرو


منبع:ایرنا

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین