۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۵۳ : ۱۵
در این مراسم محمد علی مجاهدی، حجتالاسلام زائری، علی انسانی و محمدمهدی سیار به سخنرانی پرداختند و پیرامون شاخصههای شخصیتی و شعر استاد حبیب چایچیان مطالبی را عنوان کردند سپس در انتهای مراسم استاد حسان مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفت و از سوی سازمان فرهنگی هنری اوج و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به او هدایایی تقدیم شد.
حجت الاسلام زائری در این مراسم گفت: کسانی که در حوزه شعر آیینی کار رسانهای، ادبی و هنری انجام میدهند بهتر میدانند بسیاری از آثار از آن این شاعران نیست گاهی شاعر بیش از بقیه متوجه میشود که فقط خواننده آثار خود است و بعد از سالها که مروری بر اثار خود دارد احساس میکند برخی از آنها برای خودش نیست.
وی ادامه داد: در این جا سرقت ادبی فضیلت محسوب میشود اشعار آیینی و اهل بیتی از آسمان به او امانت داده شده و از طریق یک روح الهی درون آنها به ودیعه سپرده میشود. ما این مراسم را برای دستی برگزار میکنیم که استاد حسان را از میان زمینیان برگزید و حاصل این انتخاب اشعار و ابیات فراوانی شده که در حافظه تاریخی همگان به ثبت رسیده است.
مدیرمسئول مجله خیمه تصریح کرد: اشعار استاد حبیب چایچیان در لحظه لحظه مداحیها، هیئتها، نوحهخوانیها و شعرخوانیهای ما حضور زنده داشته است و فضای که ما در این جمعها با آن انس گرفتهایم را مدیون استاد حسان هستیم.
حجت الاسلام زائری دم مسیحایی استاد حبیب چایچیان را متعلق به نفس روحانی علامه امینی دانست و اظهار داشت: کسی که در تولید آثار ادبی به یک منبع روحانی وصل باشد امتیاز ویژهای است که ایشان از آن برخوردار بود و اگر قرار باشد از یک الگوی ایشان بهرهبرداری جدی به عمل آید باید این شاخصه را مورد توجه قرار داد. ایشان از پشتوانه معنوی ویژهای برخوردار است.
وی دیدار هفتگی، ارتباط و مؤانست استاد چایچیان با علامه امینی را ستون استواری در اشعار دانست و افزود: ارتباط با علامه امینی رزق حسان بوده است که نتیجه کارش را ماندگار کرد. امام صادق(ع) در حدیثی میفرماید "خدا رحمت کند بندهای را که خودش را وقف ما کرد"، و بعد میفرماید" آیا کسی که خودش را وقف ما کرده است خدا برایش گشایشی قرار نمیدهد؟" قطعا تمام برکت و روزی استاد چایچیان مرهوم خدمت به اهل بیت است.
مدیرمسئله مجله خیمه در پایان سخنانش گفت: حال و روز استاد چایچیان من را به یاد مرحوم دکتر احمد وائلی می اندازد که پیرخطبای مجالس حسینی و دانشمندی بود که نامش با منابر گره خورده است و در کنار همه این فعالیتها شعر هم میسرود.
منبع:تسنیم