کد خبر : ۸۰۳۸
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۰
در گفتگویی با مدير گروه وهابيت اداره مشاوره نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها؛

وهابیت، کعبه را ملک شخصی آل سعود کرده است!

عقیق: حجت‌الاسلام والمسلمين حسين‌پور در گفتگویی در خصوص وهابیت گفت: فرقه وهابيت از جمله فرقه هاي نوپديدي است که در حال حاضر پايگاه اصلي آنها در عربستان مي‌باشد و به گونه‌اي سيطره و جايگاه محکمي دارند که مي توان ادعا کرد حکومت آن کشور را کاملا در دست دارند و از اين رهگذر و بهره‌مندي از امکانات و ثروت فراوان آنجا براي گسترش تفکر وانديشه وهابيت، فعاليت‌هاي شديد و گسترده اي را داشته و دارند.

 آنان با ابزار و روش‌هاي مختلف همچون فضاي ويژه و خاص حرمين شريفين و حضور ميليوني ضيوف الرحمن بهره‌گيري مي کنند و نيز از فقر و تنگدستي مسلمانان و مراکز اسلامي براي تحقق اهداف خود سود مي‌برند. از جمله اين فعاليت‌ها مي توان به حضور پررنگ آنان در کشورهاي شبه قاره(هندوستان، پاکستان و افغانستان) و آفريقا اشاره نمود.

موسم حج يکي ديگر از فرصت هايي است که وهابيت از آن استفاده تبليغي مي نمايد. از شيوه‌هاي متداول آنان، اعزام مبلغ در بين حجاج، توزيع گسترده و اهداي انواع کتب به زبان‌هاي مختلف مي‌باشد. به منظور، بررسي ماهيت اين فرقه ضاله و شيوه‌هاي تبليغي آن، به سراغ حجت‌الاسلام والمسلمين حسين‌پور مدير گروه وهابيت اداره مشاوره نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها، استاد دانشگاه و عضو گروه تاريخ دانشنامه حج و حرمين شريفين رفتيم، تا علت اين امر و پيامدهاي آن را جويا شويم.

به عنوان سئوال اول، کمي درباره نحوه پيدايش فرقه ضاله وهابيت و محمد بن عبد الوهاب، بفرماييد؟

مسلك وهابيت، منسوب به شخصي به نام محمد عبدالوهاب نجدي است. محمد بن عبدالوهاب، در سال 1115هـ. ق در شهر " عُيَيْنَه " از توابع نجد کشور عربستان چشم به جهان گشود. از كودكي به كتاب‏هاي تفسير، حديث و عقايد، علاقه داشت لذا فقه حنبلي را در زادگاه خود آموخت و آن‌گاه براي ادامه تحصيل رهسپار مدينه منوره شد.

در هـمـان دوران طبق تاثيرآرا و افکار ابن تيميه(661-728) آداب و رسوم و بعضي از معتقدات مسلمانان را به استهزا ‌گرفت و آنـان را جـاهـل و مـشـرك ‌ناميد به حدي كه با مخالفت شديد پدر و برادرش سليمان بن عبدالوهاب مـواجـه شـد و بـه همين دليل به عراق، شام و ايران سفر نمود و با مذاهب و اعتقادات جوامع ديگر نيز آشنا شد و آنها را نيز مورد انكار قرار ‌داد.

وي مدتي را در شهر بصره عراق به تحصيل علوم ديني پرداخت، همزمان با تحصيل محمد بن عبدالوهاب، در حوزه علميه بصره، جاسوس معروف انگليسي "مستر هـمـفـر" نـيـز بـه عـنوان محصل و جاسوس به اين مدرسه وارد شد و در پي يافتن فرد مناسبي جهت القاي افكار ضد ديني خود براي رسيدن به اهدافش بود.

در بين افرادي كه همسفر با آنان آشنا شد مـحـمـد بـن عـبدالوهاب جزء طلاب علوم ديني بود كه بر خلاف ديگر طلاب عقايد خاصي داشت. هـمـفـر بـا گـذشـت زمـان تـوانـسـت كـامـلا خـود را بـه وي نـزديـك نـمـوده و با بزرگ و دانشمند جلوه دادن او، زمينه ظهور ديني جديد توسط عبدالوهاب را آماده ‌سازد.

محمد بن عبدالوهاب که در زمان حيات پدرش جرأت اظهار عقايد خويش را نداشت پس از آنكه پدر او در سال 1153 درگذشت، شرايط را براي اظهار عقايد خويش مساعد و آماده ديد و با کمک انگليس مردم را به طور علني به آيين جديد خود فرا خواند، ولي اعتراض عمومي مردم كه نزديك بود خونش را بريزند، او را ناگزير كرد تا به زادگاه خويش، عُيَيْنَه بازگردد و براساس پيماني كه با امير آنجا، عثمان بن مَعْمَر بست كه هر دو بازوي يكديگر باشند، عقايد خود را تحت حمايت او بي‏پرده مطرح ساخت، ولي طولي نكشيد كه حاكم عُيَيْنَه به دستور فرمانرواي اَحساء، وي را از شهر عيينه اخراج كرد.

محمّد بن عبد الوهّاب به ناچار براي زندگي به شهر دِرْعِيّه رفت و با محمّد بن سعود، (بنيانگذار حکومت آل سعود در عربستان) حاكم درعيّه پيمان جديدي بست كه حكومت از آنِ محمّد بن سعود باشد و تبليغ به دست محمّد بن عبدالوهّاب باشد. وي با اعلام جهاد عليه مسلمانان به اتهام كفر، شرك و بدعت، اعراب باديه نشين را تحريك كرد و به كمك ابن سعود، لشكري فراهم ساخت و با حمله به شهرها و روستاهاي مسلمان نشين، مردم را به خاك و خون كشيد و اموال آنان را به عنوان غنايم جنگي غارت نمود.

طولي نكشيد كه كار آنها بالا گرفت و بر بخشهاي زيادي از عربستان تسلط يافتند تا آنجا كه در سال 1434 هجري قمري آل سعود بر كل عربستان مسلط شده و مذهب رسمي آن كشور وهابي شد.

در بيان جنايات اين فرقه ضاله همين بس که کعبه، قبله مسلمين، را که بايد توسط نمايندگان تمام دولت ها و ملت هاي اسلامي اداره شود، به ملک شخصي خود و آل سعود تبديل کرده و حج را دستمايه اهداف شوم خويش نموده اند.

وهابيت بيشتر از چه روش‌هايي براي تبليغ خود استفاده مي‌کنند و علت استفاده از موسوم حج براي تبليغ وهابيت چه مي‌باشد ؟

بعد از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام راحل(ره) و شناخته شدن ايران به عنوان ام القراي جهان اسلام ، وهابيت که اين مطلب را نمي توانست بپذيرد، به تحريك استكبار و ميل ذاتي خويش كمر بر مقابله با نفوذ رو به رشد ايران و جهان تشيع بست و براي نيل به اهداف خويش، در زمينه‌ تبليغ فرهنگ وهابيت به‌طور مستقيم و يا غير مستقيم ، تلاش نموده واز هر وسيله در اين راستا استفاده نمود.

به طور نمونه وهابيت با تسلط بر حرمين شريفين و استفاده ابزاري از آن، استفاده از موسم حج،استفاده از درآمد نفت، استفاده از ارعاب و ايجاد ترس به منظور تحميل عقايد خود، استفاده از هزاران مبلغ و پخش ميليون‌ها جلد کتاب، ساختن مساجد، کتابخانه ، مدارس و ديگر امور خيريه به نام وهابيت در داخل وخارج سعودي، راه اندازي صدها شبکه ماهواره‌اي و هزاران سايت اينترنتي و غيره به دنبال دستيابي به اهداف شوم خود مي‌باشند.

همان‌گونه که شما هم اشاره فرموديد يکي از مهمترين راهکارهاي تبليغي وهابيت استفاده از موسم حج مي باشد؛ موسمي كه در آن صدها هزار حاجي مسلمان از اطراف عالم جمع مي شوند. مبلغان وهابيت با غنيمت شمردن اين گرد همايي مسلمانان از سراسر جهان در ايام حج ، نهايت تلاش خود را براي تبليغ وهابيت به كار مي گيرند و از اين موقعيّت به خوبي در نشر افكار خود سوء استفاده مي كنند.

آنان مبلّغين خود را که به زبانهاي مختلف مسلط هستند بين حجاج مي فرستند و با بحث علمي و اهداي انواع كتاب و دعوت به مراكز علمي شان به تبليغ مذهب خود مي پردازند. آنان در بين حجاج شيعه و بويژه ايرانيان كتاب هاي فارسي بر ضدّ شيعه را در موضوعات مختلف، در تيراژ بسيار بالا و به طور مجاني توزيع مي كنند.

نکته قابل توجه اين است که امسال نيز به اعتراف مقامات عربستان، آنان بيش از 2000 مبلغ را براي انتقال باورها و اعتقادات انحرافي خود به حجاج بيت الله الحرام به کار گرفته اند.

کتبي که توسط وهابيت در ايام حج بين شيعيان و حجاج توزيع مي‌شود، بيشتر ناظر به چه مباحث و موضوعاتي مي‌باشد؟

كتاب هايي كه اهداف آنان را بسيار مرموزانه دنبال مي‌كند تحت عناويني همچون: خمس از ديدگاه قرآن و اهل بيت(ع)، گفتگوي آرام و دوستانه، خويشاوندي ائمه(ع) و خلفا، ماجراي غديرخم و رابطه آن با اصل ولايت، ازدواج موقت، چگونه هدايت يافتم؟ چرا سني شدم، آن‌گاه كه صحابه را شناختم مي باشد.

شبهه افکني وهابيون بيشتر ناظر به چه مسائلي مي‌باشد؟

عمده شبهاتي که وهابيت وارد مي کنند پيرامون شفاعت، توسل، تبرک، زيارت قبر پيامبر (ص) و ساير قبور اولياي الهي، بزرگداشت مواعيد و اقامه جشن، سوگند به غير خدا، ساخت بنا بر روي قبور و غيره مي باشد که به عقيده آنها اين اعمال بدعت و شرک محسوب مي‌شود درحالي که واقعيت اين است که وهابيون با درک نادرست از مفهوم بدعت و شرک، عقايد ديگر مسلمانان را مطرود دانسته و اعمال آنها را تخطئه مي کنند و حال آنکه خود به اعمالي روي آورده اند که مورد آن کاملا بدعت محسوب شده و تخلف از سيره قطعي پيامبر (ص) و اولياي الهي مي باشد .

نحوه برخورد زائرين با اين شبهه افکني‌ها چه بوده است؟

اگر چه وهابيت تمام تلاش خود را براي بهره برداري از موسم حج به کار مي برد اما سست بودن استدلال ها، استفاده از منابع غير معتبر و برداشت‌هاي عجيب و غريب از آيات قرآن ، تند خويي و سابقه بسيار خشن آنان با زائران و در کنار اينها باورهاي قوي زائران نسبت به اعتقادات خودشان سبب شده است كه بيشتر زائران نسبت به اين مسائل بي توجه باشند و حتي در بسياري موارد به راحتي پاسخ اين افراد را بدهند.

راهکارهاي مواجهه با شبهه‌افكني و تبليغات وهابيت عليه تشيع در موسم حج چگونه بايد باشد؟

در يک کلام، بهترين راهکار مواجه، شناخت درست، حركت عملي و فراگير است. بدين معني که راهكار اصلي و اولي عمق بخشيدن به معرفت وآگاهي نيروهاي خودي نسبت به فرقه گمراه وهابيت است، چرا که امروزه اين فرقه ضاله از همه طرق، بخصوص در موسم حج روي بحث‌هاي معرفتي و شناختي خيلي تأكيد دارد.

بهترين كار در اين حوزه اين است كه افراد، معرفت خودشان را نسبت به اين فرقه ها زياد كنند. چون گروه‌هاي آسيب ‌پذير، گروه‌هايي هستند كه مباني فرهنگ اسلامي وانديشه شيعي را خوب فرا نگرفته و در درون‌شان رسوخ نكرده است. طبيعي است كه اين افراد با اين تبليغات و در اين فضا و در اين جنگ نرم نسبت به واقعيت و حقيقت سردرگم مي‌شوند و نمي‌دانند حق با كيست.

در صورتي که مباني شيعه در بين حجاج قبل از سفر حج تبيين نشود، حجاج در معرض خطر قرار مي‌گيرند و دشمن هم از همين بستر بسيار استفاده مي‌كند. مرحله‌ ديگر، مرحله راهكار عملي است؛ يعني اول شبهات آنها را پاسخ بدهيم و حرف حق‌مان را تبيين كنيم و سپس با بيان واقعيات و حقايق نقاب از چهره پليد وهابيت برداريم.

 به عقيده بنده همان‌گونه که موسم حج يک فرصت براي استفاده وهابيون است در مقابل فرصت بسيار مغتنمي براي ما هم هست که با تبيين معارف حقه شيعه و نشر معارف اهل بيت عليهم السلام بين مسلمين و نيز بيان ضعفها و اشکالات فراواني که در اين فرقه ضاله وجود دارد از جمله اينکه اين فرقه به وسيله دشمنان اسلام بالاخص انگلستان به وجود آمده است و نيز روشنگري در مورد عقايد باطل و سرتاسر دروغ آنها بتوانيم از فضاي موسم حج به نحو احسن به نفع مذهب حقه شيعه استفاده بنماييم.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
211005

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین