کد خبر : ۴۳۷۶
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۰
توصیه‌های رسانه‌ای آیت‌الله العظمی "جوادی‌آملی" :

رسانه ها دلیل باشند نه دلال!

این که انسان ببیند چه کسی سخنرانی کرده تا آن را تنها انتقال دهد؛ کار او مانند دلال می‌شود اما اگر رسانه، کمبودهای علمی و دینی جامعه را بررسی کرده و پاسخ دهد و در کنار آن، اخبار دیگر را نیز بیاورد، این، «دلیل» است.
عقیق: حضرت آیت‌الله جوادی آملی عصر دیروز در دیدار کارکنان خبرگزاری حوزه و هفته نامه افق حوزه که در سالن اجتماعات مؤسسه بین‌المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، حوزه را عاری از هر گونه نقص و کمبودی دانسته و گفتند: حوزه با توجه به این که به قرآن و عترت وابسته است، خود، بدون هیچ عیب و نقصی است.
 
ایشان با بیان این که برخی مراکز دارای عیب و نقص هستند، افزودند:‌ اگر یک مرکز دینی از علم جدا باشد، ‌دارای عیب است و بازده بسیار بدی را در پی خواهد داشت، همچنین اگر علم نیز بی دین باشد، فساد فراوانی را به همراه دارد.
 
حضرت آیت‌الله جوادی آملی خاطرنشان کردند: این که در دوره‌ای کلیسا به تفتیش عقاید و گالیه سوزی پرداخت، نتیجه رواج دین بدون علم بود که ننگی فراموش نشدنی را رقم زد.ایشان جنگ‌ جهانی اول و دوم را نیز نتیجه علم بدون دین دانستند و گفتند: اندیشمندان غربی که علم را بدون دین داشتند، در فاصله کوتاهی جنگ جهانی اول و دوم را راه‌اندازی کردند که نتیجه آن کشته شدن بیش از هفتاد میلیون انسان بود.
 
کشتار شیعیان پاکستان،‌ مولود دموکراسی غرب است
 
 ایشان با اشاره به تلاش امروز اروپا و غرب در صادرکردن دموکراسی، گفتند: آنها به قدری انسان‌ها را کشتند، از این کار ‌خسته شده اند، ‌آنها می‌دانند که دست همه بر ماشه بمب اتم است و اگر جنگی روی دهد، ‌هفتاد میلیون کشته در جنگ جهانی اول و دوم به هفتصد میلیون کشته می‌رسد.
 
این مرجع تقلید با تأکید بر این که این صادر کردن دموکراسی از روی عقل و دین نیست، خاطرنشان کردند: امروز آمریکا و غرب کُشتن را به صورت دموکراسی در افغانستان، پاکستان ، عراق و... منتشر کرده است که همواره شاهد بروز جنایاتی در این مناطق از جمله پاکستان هستیم.
 
قرآن و عترت حوزه را مصون نگه داشته است
 
 ایشان با تأکید بر این که هیچ کدام یک از این خطرها در حوزه‌های علمیه با سابقه بیش از هزار ساله، وجود نداشته است، ‌گفتند: این مصونیت برای حوزه به برکت قرآن و عترت است که علم و عقل را با دین و دین را با علم و عقل هماهنگ و جاری ساخته است.
 
ایشان در ادامه با بیان این که معارف قرآن و عترت در هر عصر و مکانی بروز و ظهور داشته است، ولی بهره‌مندی از آن متفاوت بوده است،‌ افزودند:‌ برای این که بتوان از این معارف به درستی و کامل بهره برد،‌ نیازمند مدیریتی است که از این معارف که حقیقتاً‌ اقیانوسی است،‌ قواصی کرده و گوهر‌ها را استخراج و منتشر کند.
 
تمامی حوزه‌ها به نور حوزه نجف روشن هستند
 
 حضرت آیت‌الله جوادی آملی همچنین به نقش حوزه نجف در ترویج معارف ناب اسلامی اشاره کردند و گفتند:‌ امروز بیش از هزار سال است که به برکت حوزه نجف،‌تعالیم اسلام ناب عالم گیر شده است و حوزه علمیه قم و سایر حوزه‌های علمیه نیز به نور آن روشن شده‌اند.
ایشان خاطرنشان کردند: امروز در غرب و شرق و هرجا شیعه وجود دارد، عالمی از علمای نجف به آنجا رفته است آیا این همه برکات بیش از هزار ساله حوزه علمیه نجف، تنها به برکت وجود مبارک حضرت امیر(علیه‌السلام) است؟ شش معصوم(علیهم‌السلام) در مدینه مدفون هستند ولی شاهدیم که حوزه نجف، این قدر نقش‌آفرینی را داشتند؛‌ این مسئله به دلیل داشتن مدیر لایق، قابل، عاقل و عامل است مانند سید مرتضی‌ و دیگران است.
 
آنچه حوزه علمیه قم را به اوج رساند
 
 ایشان با اشاره به توسعه حوزه علمیه قم در دوره حضور حاج شیخ عبد‌الکریم حائری انجام شد،‌ادامه دادند:‌ بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(سلام‌الله علیها) و حوزه علمیه قم پیش از حضور حاج شیخ عبد الکریم حائری نیز وجود داشت، ‌ولی بازدهی امروز را نداشت؛ دلیل آن نبود مدیریت جامع بود.
حضرت آیت‌الله جوادی آملی گفتند: هر چند در مشهد ولی مطلق خدا وجود دارد ولی امروز حوزه علمیه قم نسبت به حوزه علمیه مشهد بازدهی بیشتری دارد مدیریت کارآمد است که می‌تواند از معارف قرآن و عترت بهره‌مند شد و آن را در جامعه نشر داد.
ایشان اظهار داشتند:‌ امروز حوزه علمیه قم به ویژه با ورود حضرت امام(ره) که از هر جهت قرآ‌ن و عترت را خوب شناخت، عمل کرد و منتقل کرد و آن را جهانی نمود، به این اوج رسیده است.
 
 رسانه‌ها کاری کنند که خدا به آن سوگند بخورد
 
 این مرجع تقلید در ادامه، خطاب به کارکنان و دست‌اندرکاران سامانه خبری حوزه‌های علمیه، گفتند:‌ کار شما باید کاری باشد که خداوند به آن سوگند یاد کند و می‌دانیم خدا به چیزی سوگند یاد می‌کند که مورد قبول و مؤثر باشد.
ایشان با بیان این که خدا با دستی عطا می‌کند و با دست دیگر عطیه خود را از ما قبول می‌کند، افزودند:‌ حال که خداوند در مقام فعل، با دستی عطا کرده و با دست دیگر از ما می‌پذیرد،‌ چرا ما در این میان، راه درست را طی نکنیم که او قبول کند؟
 
حضرت آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به آیه «ن و القلم و ما یسطرون» گفتند: بر اساس این آیه، خداوند هر چه را که اصحاب قلم در راه قرآن و عترت، بنویسند، قبول می‌کند و به آن سوگند یاد می‌کند. خداوند به شمس و قمر که نور می‌دهند و‌ به مکتوبات و نوشته‌ها هم که نور می‌دهند، قسم می‌خورد.
 
ایشان خاطرنشان کردند: این کمال بالایی است که  انسان، قلمی بردارد و مطلبی بنویسد و خدا به آن قسم یاد کند.
 
گرایش‌های شخصی را دخالت ندهید
 
 ایشان با تأکید بر این که گرایش‌های شخصی نباید در فضاهای حوزوی نقشی داشته باشد، گفتند: ممکن است انسان گرایشی نسبت به این و آن داشته باشد ولی باید تلاش کند گرایش‌های شخصی در فضاهای حوزوی وارد نشود.این مرجع تقلید خاطرنشان کردند:‌ اگر انسان به این طرف و آن طرف گرایش نداشته باشد و برای خدا حرکت کند،‌ همگان کار او را قبول  می‌کنند، ‌چراکه از منبع طیب و طاهری بهره گرفته است.
 
دلیل باشید نه دلال
 
 ایشان با تأکید بر این که رسانه حوزه باید دنبال تولید مقالات علمی باشد، ادامه دادند: اگر کسی مصرف کننده باشد، ‌دیگر به دنبال تولید علم نیست؛ این که انسان ببیند چه کسی سخنرانی کرده تا آن را تنها انتقال دهد، کار او مانند دلال می‌شود.
 
حضرت آیت‌الله جوادی آملی با بیان این که اگر انسان محقَّق باشد،‌ ‌دلالی عیب ندارد،‌افزودند:‌ اگر ما کالاها و صادرات خودرا داشته باشیم و نوشته‌ و گفتار دیگران را نیز به عنوان دلیل منعکس کنیم در این صورت کار ما دلالی  ممدوح است نه دلالی مذموم.
 
ایشان در پایان خاطرنشان کردند: اگر رسانه، کمبود‌های علمی و دینی جامعه را بررسی کند تا آن را پاسخ دهد و در کنار آن، اخبار مربوط به دیگران را نیز بیاورد، این «دلیل» است.

 

منبع:خبرگزاری حوزه
کدخبرنگار:211005

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین