عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۳۹۲
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۱ - ۲۳:۴۵
اولین گفت و گوی رسانه ای ملا باسم کربلایی
محافظین سیدحسن نصرالله به من گفتند که برای سید 10 الی 15 دقیقه بخوانم چون سید به دلایل امنیتی مراسم را زودتر ترک می‌نمود ، ولی من یک ساعت و سی‌دقیقه برای آنها مداحی کردم و سید نمی‌خواست مراسم را ترک کند و از من می‌خواست بخوانم.

او با صدای گیرا و حزن‌آلودش از جمله مشهورترین مداحان منبر حسینی‌(ع) و خادمان اهل بیت پیامبر‌(ص) است، او از مفاخر مدرسه خدمتگزاری به نهضت عاشوراست که توانست با مداحی‌های زیبایش صدای نهضت حسینی را به مسلمانان جهان و دیگر ملت‌ها برساند و جوانان مسلمان را جذب منبر اباعبدالله‌الحسین‌(ع) کند

برخی وی را یکی از اسطوره‌های مداحی می‌نامند چون توانسته است کارهای متمایزی را ارائه دهد و میلیون‌ها نفر را مشتاق منبرهایش کند و چه علاقه‌مند و چه منتقد، معتقدند که وی فردی نوآور و متمایز از دیگران است، او خدمت به امام‌حسین‌(ع) را سرمشق زندگی خود قرار داده است و می‌گوید هدفم از مداحی ترویج دین و رسالت محمد و آل‌‌محمد(ص( است.

او کسی نیست جز مداح برجسته اهل بیت‌(ع) حاج باسم کربلایی که توانسته مسلمانان بسیاری را به‌رغم اینکه عمده مداحی‌هایش به زبان عربی است به مداحی‌هایش علاقه‌مند سازد و وی در ایران طرفداران بسیاری دارد.
البته باید به این مسئله اشاره نمود که ملاباسم کربلایی مداحی‌هایی به زبان‌های دیگر از جمله فارسی نیز داشته است.

حضور اخیر او در ایران برای برگزاری مجالس شهادت امام جعفر صادق‌(ع) فرصتی مهیا نمود تا در گفت‌وگو با وی بیشتر با فعالیت‌های او آشنا شویم و این نخستین گفت‌وگوی ملاباسم کربلایی با یک رسانه ایرانی است که باید از زحمات برادران حاج حیدر ظهوری و حسین ملکی در هماهنگی این مصاحبه کمال تشکر را داشته باشیم.

خدمتگزاری به امام‌حسین (ع) را از کی آغاز کردید؟

رژیم عراق در سال1980 ما را بیرون راند و من پیش از آن در مدرسه نمونه مردمی اعتماد در شهر مقدس کربلا تحصیل می‌کردم و در گروه سرود مدرسه فعالیت داشتم و در دوران کودکی به ورزش و سرود خواندن و مداحی همزمان نیز علاقه داشتم اما میان این دو یکی را برگزیدم. در آن هنگام من 8 سال یا 9 سال داشتم چون متولد سال 1966 میلادی می‌باشم.

در آن زمان ورزشکاران بسیاری وجود داشتند اما افراد زیادی سراغ سرودن و مداحی برای امام حسین (ع) نمی‌رفتند، خود من هم به ورزش‌‌های فوتبال و پینگ‌پنگ و والیبال نیز علاقه داشتم و در مدرسه به این ورزش‌ها سرگرم بودم.
در سال 1980 هنگامی که به جمهوری اسلامی آمدیم در شهر قم اقامت گزیدیم، مادربزرگم به من گفت قرآن را بیاموز و من برای پنج سال با قرائت و صوت قرآن می‌خواندم، پس از آن مادربزرگم گفت اکنون باید نماز بخوانی و برو نزد فلان کتابفروش و از وی کتاب نماز خریداری کن.
در قم من نزد یکی از کربلایی‌ها کار می‌کردم، به او گفتم من دوست دارم مداحی کنم که وی موافقت کرد ولی در عین حال مرا نیز مسخره کرد و به گریه افتادم و اشک ریختم. او به من گفت چرا گریه می‌کنی گفتم چون مرا مسخره کردی. او گفت اشکالی ندارد و دو قصیده داد که با آنها کار مداحی را شروع کنم.

من اولین کسی بودم که برای نخستین بار مداحی را در استودیو ضبط نمود و ویدیو کلیپ نیز ضبط کردم که در آغاز با مخالفت‌های شدید روبه‌رو شدم و به من گفتند مداحی را نمی‌توان به ویدیوها وارد کرد. نخستین کار من در استودیو مداحی وافاطمتا (ای فاطمه) بود و پس از آن هلالیه و کلیپ «تمام قطره‌های خون رگم ندای یا حسین سر می‌دهد«

کدامیک از قصایدی را که تاکنون خوانده‌اید بر شما بیشتر تأثیر داشته است؟
برای من این اشعار همانند فرزندانم هستند و همه این اشعار را دوست دارم و این پرسش شما همانند این است که از من بپرسی کدامیک از فرزندان خود را بیشتر دوست داری چون برای من تفاوتی میان آنها نیست چون همه این اشعار و قصاید خوب هستند.

واقعیت این که شما نمی‌توانید یک قصیده و یا شعری از سروده‌های مرا بر دیگری ترجیح دهید.
طی سی و دو سالی که من بر منبر رفته‌ام همواره بیشتر مسائل روز را مطرح نمودم بخصوص این که من نخستین کسی بودم که اشعار حسینی را با کوشش جوانان کویتی وارد استودیوها کرد.
بطور مثال قصایدی را که در قم و اصفهان خواندم با استقبال شدید مردم روبه‌رو شد، دو بار نیز به امریکا سفر کردم و در شهرهای دیترویت و میشیگان که یک مرکز اسلامی در آنجا وجود دارد مداحی کردم و بیش از بیست یا بیست و پنج بار به انگلیس سفر نمودم و نیز به سوئد، نروژ، هلند و دانمارک برای مداحی سفر کرده‌ام.

در سال‌های اخیر شاهد گسترش برگزاری مراسم عزاداری امام حسین(ع) در کشورهای جهان ازجمله اروپا و امریکا هستیم و سالانه شاهد افزایش تعداد شرکت‌کنندگان میلیونی در عزاداری عاشورا و اربعین در عراق هستیم به نظر شما دلیل گسترش روزافزون تفکر حسینی چیست؟
به نظر من کسانی که دور از میهن خود زندگی می‌کنند بیشتر از دیگران پایبند به دین خود هستند چون این مسلمانان در دیگر کشورها بیگانه هستند و بنابراین بیشتر به دین خود پایبند می‌باشند.
در دیترویت و میشیگان امریکا بیش از هشت مرکز اسلامی وجود دارد من شاهد عشق و علاقه وافر مسلمانان امریکا به امام حسین (ع) بودم و دیدم که چگونه برای خدمت به اهل بیت (ع) عشق می‌ورزیدند.
اما درباره عراق این را بگویم که اوضاع عراق شکل خاصی دارد ، چون ملت عراق از محرومیت‌های دوران صدام خسته شده بودند و در نخستین مراسم اربعین امام حسین(ع) که در آنجا برگزار شد، شبکه‌های ماهواره‌ای الجزیره و العربیه آمدند تا با مردم گفت‌وگو کنند و به دنبال مقاصد سیاسی خود بودند که با جواب‌های حسینی مردم مواجه شدند.

طی سالیانی که بر شما گذشت آیا به این فکر افتادید که نسل جوانی از مداحان را پرورش و آموزش دهید؟
من از سال‌های 1993 و 1994 به این فکر افتادم و در این زمینه فعالیت‌هایی را نیز انجام دادم و امیدوارم که خداوند در این زمینه مرا یاری کند.

نخستین سفر شما به ایران چگونه بود؟
خدا را شکر که حسینیه‌ها مرا دعوت می‌کنند و من پاسخ مثبت به آنها می‌دهم.
من در خوزستان و آبادان و اهواز و بیش از بیست منطقه دیگر طی 10 روز برنامه داشتم و همچنین در قم و مشهد و تهران نیز برنامه‌هایی داشتم.
امروز که پس از 18 سال به ایران آمده‌ام خدا را شاکرم که من با مهمان‌نوازی مردم ایران مواجه هستم و ان‌شاءالله در عیدقربان به مدت سه روز و در ماه صفر در سالروز وفات پیامبر اکرم (ص) پنج شب در ایران به منبر خواهم رفت.


آیا در ایران برنامه‌ای همچون ضبط مداحی و ویدیو کلیپ دارید؟
اخیراً زمینه برای ما در ایران فراهم شده است و من امیدوارم بتوانم در ایران به فعالیت بپردازم. من سریال‌ها و فیلم‌های مذهبی جمهوری اسلامی ایران را دیده‌ام و می‌بینم که ایرانیان دارای اندیشه پاک و متفکری هستند و از جمهوری اسلامی ایران سپاسگزارم که این فرصت را به من داد و امیدوارم بتوانم در ایران کار کنم چون مردم ایران دوستدار پیامبر و خاندان اهل بیت (ع (هستند و دلیل آن این است که در جمهوری اسلامی زندگی می‌کنند.

آیا برای مخاطبان فارسی زبان مداحی‌های جدیدی به زبان فارسی دارید؟
البته در آینده کارهای بسیاری دارم و دو کار جدید به زبان‌های عربی و فارسی و ترکی دارم و امیدوارم بتوانم به زبان فارسی نیز کارهای قابل توجهی داشته باشم بخصوص در ماه محرم.
هدف شما از سرودن به زبان‌های دیگر چیست؟
هدف من ترویج دین و رسالت رسول خدا (ص) و خاندان وی است، این خواسته و علاقه مردم است و مردم مایل هستند این اشعار را به زبان‌های دیگر بشنوند.
درست است که من بیست سال پیش ایران را ترک کردم ولی این خواسته شنوندگان مداحی‌های من از دیگر کشورهاست که برایشان به زبان‌های کشورهایشان مداحی کنم که تاکنون به زبان‌های فارسی و انگلیسی و اردو مداحی کرده‌ام.
هنگامی‌که با نویسنده‌ای روبه‌رو می‌شوی که کتاب خوبی نوشته است به او می‌گویی که ای کاش کتاب‌هایت را ترجمه می‌کردی و برای همین است که ما دست به ابتکار زدیم.

از سفرهایتان به کشورهای دنیا چه خاطره‌ای دارید؟
تاکنون چهل بار به لبنان سفر کرده‌ام و سه سال برای حزب‌الله مداحی کردم، محافظین سیدحسن نصرالله به من گفتند که برای سید 10 الی 15 دقیقه بخوانم چون سید به دلایل امنیتی مراسم را زودتر ترک می‌نمود ولی من یک ساعت و سی‌دقیقه برای آنها مداحی کردم و سید نمی‌خواست مراسم را ترک کند و از من می‌خواست بخوانم.



آیا ملا باسم کربلایی خودش را شخصیتی رسانه‌ای می‌داند؟
بسیار کم ، چون کمتر صحبت می‌کنم و بیشتر کار می‌کنم و اگر از من بخواهی تا مصاحبه‌ای انجام دهم به شما می‌گویم به جای آن بیایید برایتان مجانی مداحی کنم و شما آن را ضبط و منتشر کنید و همه اینها خدمتی است از من برای امام حسین (ع) و خاندان پیامبر (ص(
پیام شما برای مردم ایران و دوستداران شما چیست؟
انقلاب ایران نسل خوبی را تربیت نموده است و ایران نیازمند ستایش نمی‌باشد و ما اکنون در ایران نسلی را می‌بینیم که پس از 33 سال از انقلاب، نسل انقلابی و حسینی و ولایتمدار است.


گفت و گو و ترجمه از مختار پرتو    منبع: شبکه ایران

کد خبرنگار:212111


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین