۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۱۰ : ۲۲
عقیق:در این چند سال با مطرح شدن نام حضرت خدیجه(س) بیشک نام یک مبلغ و روحانی اثرگذار در سطح اجتماع مطرح میشود. حجتالاسلام شهاب مرادی در ماه مبارک رمضان سال 92 این گونه در صفحه شخصیاش مینویسد: «سخن از یک نام غریب است. نامی که در بین اسامی دختران ایرانی هر روز کمتر میشود؛ نام یک مادر؛ مادر مهربان همه ما. همیشه برایم این غربت عجیب بوده! زیرا اسباب شهرت و محبوبیت تماماً در او و تاریخچه زندگیاش جمع است، اما کوتاهی ما و شاید عوامل تاریخی دیگری باعث شده ما او را در حد شأنش تجلیل نکنیم و در بین مسلمین آنطور که شایسته حق اوست تکریم نشود. کسی که نزد خدا و پیامبر اعظم(ص) از اهمیت و مرتبت خاص و والایی برخوردار بود. خانم بزرگواری که رسول خدا، برای وفات او، به جای روز عزا، سال حزن و غم اعلام کرد؛ عامالحزن»!
وی بارها با تأکید بر اینکه حضرت خدیجه کبری(س) یک بانوی تمامعیار، موحد، صاحب علم و دانایی، ثروت بینظیر و بسیار زیبا بوده است، این بانوی بزرگوار را وفادارترین یار و آرامبخشترین حامی رسول خدا(ص) توصیف و در قالب کمپین «مرا به نام مادرم صدا بزن» پیشنهاد میکند: در روز دهم ماه مبارک رمضان که مصادف با سالروز رحلت سیده نساء اهل جنت است، هر مسلمانی دخترش را با نام مبارک «خدیجه» صدا کند. یعنی فقط یک روز، نام دخترشان را خدیجه بگذارند.
این چهره مذهبی، همه را به یک اتفاق خوب دعوت میکند و میگوید: بیایید تلاش کنیم تا نام زیبای «خدیجه» زیاد شنیده شود و دلنشینی این نام زیبا، در تمام خانهها احساس شود و إنشاءالله با تلاش شما و سایر دوستداران محمد(ص) و آل محمد، یک رسم حسنه در احترام عمومی نسبت به مادر مهربان همه ما مسلمانان؛ امالمومنین خدیجه کبری سلاماللهعلیها در جامعه اسلامی مرسوم شود.
تا اینکه در تابستان سال 93 این روحانی پرمخاطب در صفحه اول یکی از روزنامههای پرتیراژ کشور، پیام تبریکی برای غلامعلی حدادعادل به خاطر انتخاب نام خدیجه برای نوهاش مینگارد: «شادتر از خبر ازدواج، خبر تولد است و تولد یک دختر مسرتبخشتر و مبارکتر... دخترک نازنینی که به احترام مادر مهربان مؤمنین خدیجه کبری(س) مفتخر و مزین به نام زیبای «خدیجه» است، خدا میداند چقدر از شنیدن این خبر مسرور و خوشحال شدم و امیدوارم سایر ارادتمندان به اهل بیت(ع)، به ویژه اهالی فرهنگ و دانش و سیاست با این روش ساده اما مؤثر، موجب ترویج نام و یاد آن بانوی نمونه شوند»، البته بعد از این پیام بسیاری وی را مذمت کردند که چرا چنین اقدامی را انجام داده است.
پیشنهاد نامگذاری روز دهم ماه ربیع الاول به نام حضرت خدیجه کبری(س) در سال 94 به رئیس جمهور، دیگر اقدام حجتالاسلام مرادی است که در برنامه ماه خدا اعلام میکند. وی همچنین خواستار ضرب سکه بهار آزادی به نام حضرت خدیجه(س) میشود که از یک سو مزین به نام حضرت باشد و از سوی دیگر تصویر امام خمینی(ره) بر آن حک شده باشد.
این اقدام فرهنگی حتی در میان فامیل و بستگان مرادی هم کشیده شده و او در میان بستگانش مطرح میکند که به هر دختری که نامش مزین به نام مادر حضرت زهرا(س) باشد، یک سکه اهدا میکند. هرچند بارها در محافل عمومی و در بازه زمانی محدود، این دایره را برای اهدای سکه گسترده میکند و ابراز میدارد که به هر کسی نام دخترش خدیجه است، سکه اهدا میکند، اما در کمال ناباوری وی، نام خدیجه در میان دختران تازه تولدیافته پایتخت به انگشتان یک دست هم نمیرسد.
حجتالاسلام شهاب مرادی در میان صحبتهایش به ماجرای مسجد ارک در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان سال 89 هم اشاره میکند و میگوید: در پاسخ به سؤالم، در آن انبوه جمعیت تنها یک نفر در مسجد بلند شد و بعد از تأیید همراهان آن مرد، یک سکه که اتفاقی برای هدیه همراهم بود را به او دادم و بسیار متأسف شدم که در میان جمعیت چشمگیر مسجد ارک، تنها یک نفر نام «خدیجه» را برای دختر خود انتخاب کرده است.
به مناسبت سالروز وفات حضرت خدیجه کبری(س)، حجتالاسلام شهاب مرادی در تحریریه فارس حضور یافت و به بیان جایگاه و عظمت امالمؤمنین پرداخت. او با بیان اینکه اسلام تا ابد بدهکار حضرت خدیجه(س) است و ما باید به عنوان یک مسلمان، از این بانوی ممتاز اسلام سپاسگزار باشیم، ابراز داشت: متأسفانه درباره فضایل حضرت خدیجه(س) بسیار کم گفته شده و یا گفته نشده است.