کد خبر : ۹۳۶۲۱
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۲
نگاهی به پیام رهبری به اجلاس نماز

چرایی دعوت به نماز از منظر رهبر انقلاب

شاه بیت سخنان حکیمانه امام امت در پیام اجلاس بیست و ششم دعوت به نماز می‌باشد، چون دعوت به نماز دعوت به زیباترین جلوه‌های زندگی است، مسئولان مؤمن در نظام اسلامی باید امکانات گسترده خود را در جذب این دعوت بگذارند.
عقیق:مسعود دریس مسئول فضای مجازی ستاد اقامه نماز در یادداشتی به واکاوی پیام‌های امام خامنه‌ای به اجلاس سراسری بیست و یکم تا بیست و ششم پرداخته است که در ادامه می‌آید:

*دعوت به نماز مطالبه امام امت از همگان

در این یادداشت سعی شده است با واکاوی پیام‌های حکیمانه امام المسلمین مقام معظم رهبری به اجلاس سراسری بیست و یکم تا بیست و ششم، با مطالبات و انتظارات معظم‌له که می‌تواند به عنوان نقشه راه و راهبرد کلان در حرکت عظیم امت اسلامی به سمت اهداف عالیه نظام اسلامی به شمار آید، آشنا شویم، بلکه منجر به قدری تلاش بیشتر و برداشتن قدم‌های بزرگ‌تر شود.

حضرت آقا در ابتدا تأکید دارند که اهمیت نماز باید به درستی فهمیده شود و در این خصوص می‌فرمایند: اگر نماز در درگاه خداوند مقبول افتد دیگر خدمات و زحمات نیز پذیرفته شده و اگر نماز، مردود باشد هر چه جز آن نیز مردود گشته است، این مطلب حقیقتی بزرگ را به ما می‌نمایاند. آن حقیقت این است که اگر در جامعه‌ اسلامی نماز در جایگاه شایسته‌ خود قرارگیرد، همه‌ تلاش‌های سازنده‌ مادی و معنوی، راه خود را به سمت و سوی آرمان‌ها می‌گشاید و جامعه را به نقطه‌ مطلوب آرمانی اسلام می‌رساند و اگر از اهمیت نماز غفلت شود و نماز مورد بی‌اعتنایی قرار گیرد، این مسیر به درستی طی نخواهد شد و تلاش‌ها و مجاهدت‌ها تأثیر لازم را در رساندن به قله‌‌ایی که اسلام برای جامعه‌ بشری ترسیم کرده است،‌ نخواهد داشت.

و در پیام معظم‌له به بیست و دومین اجلاس سراسری نماز ایشان به اقامه نماز که در صدر وظایف قدرتمندان مومن در قرآن اشاره رفته است، تاکید می‌نمایند و در ادامه به شرح این فریضه در دو ساحت شخصی و تلاش‌های اجتماعی و همگانی ساختن آن می‌پردازند و می‌فرمایند: این وظیفه، در عمل شخصی، کیفیت بخشیدن به نماز است و در تلاش اجتماعی، ترویج نماز و همگانی کردن آن.

کیفیت یافتن نماز بدین معنی است که نماز، با حال و حضور ادا شود؛ نمازگزار به نماز با چشم «میعاد ملاقات با خدا» بنگرد و در آن، با خدای خود سخن بگوید و خود را در حضور او ببیند؛ نماز را تا می‌تواند در مسجد و تا می‌تواند به جماعت بگزارد.

و ترویج نماز، هر حرکت و تلاشی است که در راه همگانی کردن آن و تبیین اهمیت آن و آسان کردن دسترسی به آن بتوان صورت داد. صاحبان اندیشه و بیان، با گفتن و نوشتن، دارندگان رسانه‌ها و منبرها با پرداخت جذاب و هنری، مسئولان دستگاه‌ها هر یک متناسب با کارکرد آن دستگاه، می‌توانند این وظیفه‌ بزرگ را ادا کنند.

مجددا امام امت در ابتدای پیام بیست و سوم اشاره‌ای گذرا به کیفیت یافتن نماز در بعد شخصی و تاثیر بر رفتار انسان ها و به ویژه روح و جوهر نماز که حضور قلب و خشوع است تأکید می‌ورزند و در بحث مسئولیت‌شناسی نیز توصیه‌های موکدی می‌کنند.

در اجلاس بیست و چهارم به صراحت می‌فرمایند: سخن امروز من تأکید بر احساس مسئولیت همگانی است. توقع و انتظار اینجانب آن است که همه به ویژه مسئولان دستگاه‎ها و دارندگان امکانات مادی و معنوی و مدیریتی، عظمت این مسأله را به درستی دریابند و گام در راه عمل نهند. همه بدانند که یکی از مؤثرترین راه‎ها برای کاستن آسیب‎های اجتماعی، ترویج نماز است. به اینکه حتی یک نفر از جوانان و نوجوانان کشور، در نماز سهل‌انگاری نکند همت گمارید. این یکی از بهترین راه‎ها برای سلامت معنوی و روحی مردم ما و جامعه‏ ما است و در پایان این پیام انجام و تحقق این مطالبات را در گرو عزم راسخ و کار مداوم بر می‌شمرند.

اما در پیام بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز مقام معظم رهبری سلامت معنوی هر فرد، صراط مستقیم و حیات طیبه را در گرو اقامه نماز می‌دانند و به گسترش نماز و به کیفیت لازم رسیدن نمازها تأکید می‌ورزند.

در ادامه گروه‌های مؤثر در مسئولیت بزرگ ترویج و تبلیغ و توسعه فرهنگ نورانی نماز را بر می‌شمردند و می‌فرمایند که حق این فریضه الهی که درمان همه دردهای عمده فردی و اجتماعی ماست ادا نشده است و در نهایت مطالبه و انتظار خود را به صراحت از امت اسلامی بیان می‌دارند و به نحوی اتمام حجت می‌نمایند در جایی که فرمودند: همه همت گماریم که نماز را در جایگاه شایسته خود که در قرآن و حدیث بر آن ناطق است بشناسیم و بشناسانیم و عمل شخص خود را نیز به تناسب آن تعالی بخشیم.

و اما سخن پایانی، توجه شما خواهران و برادران ایمانی، مسئولان، سخنوران، سخنگویان، سررشته‌داران امور کشور، روحانیون و متولیان تبلیغ و تعلیم دین و همه آحاد و عموم قشرهای مردم ، همه و همه که در مسئولیت اقامه نماز شریکند، را به مطالبه اخیر امام المسلمین در پیام حکیمانه و گهربار به بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز آمده است جلب می‌نمایم و امیدوارم همه آنانی که مخاطب این پیام هستند و به برکت نظام اسلامی از هر نوع تمکنی برخوردار هستند، فرصت خدمت به این فریضه کوتاه و پر مغز و بسیار تأثیرگذار را مغتنم شمرده و از هر گونه تلاش و کوششی در راستای تحقق آیه 41 سوره حج «الذین ان مکناهم فی الارض اقاموا الصلاه» دریغ نکنند و یقین بدانند که امروزه تلاش برای اقامه نماز تلاش برای همه ارزش‌ها و خوبی‌ها است .

بدانیم که احیای نماز احیای تمام معروف‌ها است و رها کردن نماز و بی‌مهری به نماز و ضایع ساختن نماز باعث از بین رفتن تمام ارزش‌ها و زمینه انتشار تمام منکرات در جامعه خواهد بود. فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلَاةَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ(مریم/59)؛ شاه بیت سخنان حکیمانه امام امت در این پیام (بیست و ششم ) دعوت به نماز می‌باشد، چون دعوت به نماز دعوت به زیباترین جلوه‌های زندگی است و نیز می‌فرمایند بندگان صالح و نیکوکار خدا باید این را درسی برای خود بدانند و به نماز دعوت کنند. مسئولان مؤمن در نظام اسلامی باید امکانات گسترده خود را در جذب این دعوت بگذارند.

معظم‌له در پایان دعوت به نماز را نشانه خط مستقیم و توفیق بزرگ توصیف نمودند و بر پای فشاری بر این راه تاکید می‌ورزند. روحانی، معلم، مربی، مدیر و مسئول در همه جا مخاطبان و دائره‌ نفوذ خود را به این سو بکشانند و از آنان دعوت‌کننده به خدا و نماز بسازند.

منبع:فارس

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین