۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۰ : ۰۹
ایشان افزودند: این جریان زمانی رخ می داد که هر پیامبری بر قومی مبعوث می شد، مردم آن دیار از ایشان پرس و جو می کردند، دلیل مدعیات ایمانی ایشان چیست.
این مرجع تقلید با ذکر این مطلب، یکی از مدعیات قرآن کریم، مساله قادریت خداست، اظهارکردند: اولین دلیلی که بر قادریت خداوند و از سوی قرآن بیان شده، مساله ابداع است؛ ابداع به صنعی گفته میشود که از ماده خاصی بوجود نیامده باشد و تماما از بن، ساخته شده است.
ایشان اظهارکردند: مساله انسجام در نظام آفرینش از دیگر مدعیات قرآنی در مساله قادریت خداست؛ یکی از مظاهر انسجام قرآن وجود هفت آسمان در نظام خلقت است که بالای سر هم حرکت میکنند و همدیگر را کامل میکنند و به شکل منسجمی در کنار هم هستند.
این استاد خارج فقه و اصول حوزه بیان کردند: یکی از اعجاز قرآن، همین شکل دلیل آوردن است، امکان ندارد یک فرد امی بی سواد مکتب نرفته، بتواند این چنین دلیل و مدعیات علمی را بیان کند؛ پیامبر اکرم به بهترین شکل به بیان دلایل خود می پرازند.
معظم له با ذکر این مطلب که متاسفانه مسلمانان علم قرآن را رها کرده به سراغ هیئت بطلمیوسی رفتند، تصریح کردند: اگر ما به جای غربیان به دنبال تحقیق در علوم قرآنی بودیم، امروز عوالم بسیاری برای بشر روشن می شد؛ سوره ملک انسانها را به فهم قوانین الهی در نظام آفرینش فرا می خواند.
ایشان گفتند: نظام آفرینش بدون هیچ گونه خلل و نقصانی در حال حرکت است درحالی که انسان حتی نمی تواند تضمین کند که بین قطارها و هواپیماها تصادمی ایجاد نشود.
معظم له یادآورشدند: قرآن از هفت آسمان سخن میگوید در حالی که بشر تا کنون تنها به یک آسمان پی برده است و قرآن نیز بیان کرده، آنچه انسان ها در این دنیا مشاهده میکنند، همان آسمان اول است؛ قطعا آنچه با تلسکوپ هم میبینیم جلوههایی از آسمان اول است.
حضرت آیت الله سبحانی با ذکر این مطلب که هیئت قرآنی با هیئت جدید متفاوت است ، افزودند: البته در بخشهایی مشابهتهایی دیده میشود، ولی در امور زیادی نیز با هم تفاوت دارند؛ از مسایلی که در قرآن وجود دارد و در هیئت جدید به چشم نمیخورد مساله هفت زمین است.
ایشان اظهارکردند: بشر تنها مقداری از جهان را کشف کرده و عوالم بسیاری وجود دارد و بشر موفق به کشف آنها نشده است؛ دانشمندان دنیا را مثل یک اقیانوس تاریک میدانند، ولی آنها در همین آسمان اول نیز نتوانستند به همه عوامل دست یابند.
این مرجع تقلید اظهارکردند: باید از دانشمندان مادی که با تلسکوپ و میکروسکوپ به شناخت پدیدهها مشغول هستند این سوال را پرسید، چرا به شناخت قوانین عالم مشغول هستید و قانون گذار این نظم را قبول ندارید.