۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۱۴ : ۱۸
در این میان، یکی از بهترین حربه هایی که در چندین قرن اخیر از سوی دشمنان اسلام و استعمارگران قدیم و جدید برای از بین بردن انسجام میان مسلمانان در نظر گرفته شده، سیاست همیشگی «تفرقه بیانداز و حکومت کن»، است. کارآمدترین وسیله برای نابودی هر عقیده ای نیز همان عقیده است. مذهب تشیع با متبلور کردن خود در قیام نهضت اسلامی مردم ایران در سال 1357؛ یکی از مهم ترین شرکای غرب را در زمان دوقطبی بلوک شرق و غرب، از مدار قدرت و نفوذ خارج کرد و به عنوان قدرت جدید با ایدئولوژی مستحکم و بومی منطقه، اوج گرفت. این قیام برای سیاست گذاران قدرت های جهانی، به عنوان خطری الگوپذیر مطرح شد که می تواند بساط آنها را از منطقه در کوتاه مدت و فرامنطقه در بلند مدت جمع کند، به همین روی، سیاست های توطئه آمیز در دستور کار قرار گرفت تا تیغ تیز قیام و نهضت شیعی، کندتر شود.
با وقوع انقلاب اسلامی، ایران به عنوان محور حرکت های آزادی خواهانه با پشتوانه مذهب تشیع و شعائر آن تبدیل شد. انقلابی که نه تنها برای مسلمانان بلکه برای تمامی مستضعفان و آزادی خواهان جهان نسخه داشت و مرکز ثقل تحرک آن نیز، اندیشه های برگرفته از قرآن و سنت پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت بود. یکی از روش های خاموش کردن چنین نهضتی همانگونه که گفته شد، تفرقه افکنی به وسیله، کسانی بود که خود مدعی دین و تشیع بودند و هستند. در یک قرن اخیر، چنین سیاستی از سوی کشورهای غربی به ویژه انگلیس و آمریکا دنبال می شود که تا حدودی نیز توانسته اند، عده ای را گمراه کنند و به جان شیعیان و مسلمانان بیاندازند. فرقه بابیه یا بهایت در قرن 19 از این دست بود.
با ورود به قرن جدید و گسترش ارتباطات نوین در قالب شبکه های ماهواره ای و اجتماعی، حرکت به سمت بهره برداری از این امکانات علیه دین، قوت بیشتری گرفته و از این رو چنین امکاناتی در اختیار مدعیان دینی و مزدوران غرب قرار گرفته تا با این وسایل، چهره ای انحرافی از دین ارائه گردد.
به نام حسین به کام یزید زمانه
اسامی شکیل و پرطمطراق هستند اما چیزی که پشت آنها قرار دارد چیزی به جز انحراف و افراط نیست. کارویژه شبکه های ماهواره ای که به نام اهل بیت و اسامی متبرکه، در حال فعالیت در حوزه اسلام و تشیع هستند، اغلب همین است و کاری که اینها می کنند، بریدن اصل دین ومذهب با تمرکز بر شبهات و اعمال افراطی است.
مجموعه رسانه ای امام حسین (ع) که به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی در حال فعالیت است، در معرفی فعالیت های خود، عنوان داشته: " در این میان (عصر ارتباطات) آیت الله سید صادق حسینی شیرازی، با تأکید به ضرورت تأسیس شبکه های متعدد و پرشمار تلویزیونی و ماهواره ای شیعی، در خصوص ضرورت راه اندازی شبکه ای ماهواره ای به نام امام حسین علیه السلام در روز عاشوراى سال 1430 فرمودند: شایسته است برای ایجاد یک شبکه ماهواره ای به نام حضرت سید الشهدا علیه السلام با هدف پوشش دادن تمام نقاط جهان با نام آن حضرت و ترویج شعائر حسینی، همه مؤمنان به اندازه توان علمی و مالی خود مشارکت کنند."
شبکه ماهواره ای امام حسین ماموریت خود را نیز اینگونه بیان داشته است: " در راستای عمل به توصیه ی مرجعیت شيعه، مجموعه رسانه ای امام حسین علیه السلام توسط گروهی از جوانان شيعه از مناطق گوناگون، تاسيس گرديد و به مرور به يكى از بزرگ ترین رسانه های اسلامی - شیعی تبدیل گردید. تا مأموریت الهی خویش را در «احیاء امر اهل بیت علیهم السلام و مدیریت افکار عمومی جوامع به سوی فرهنگ اصیل، صحیح و حقه ی شیعه ی اثنی عشری» به انجام رساند."
این شبکه از سال 1387 کار خود را با مرکزیت شهر کربلا آغاز کرد و به صورت 24 ساعته برنامه پخش می کند که اغلب آنها نیز تکرار برنامه های تولیدی هر روزه است. شبکه امام حسین از سه ماهواره هاتبرد، گلکسی و نایل ست، برای قاره های آسیا، اروپا، آمریکا و کانادا با شعار "حسينيه اى فراتر از كهكشان"، تولیدات را پخش می کند.
هفته برائت به جای هفته وحدت!
نگاهی به برنامه های شبکه سه زبانه امام حسین (ع)، نشان می دهد این شبکه و رسانه های همسو با چنین جریان فکری، کار ویژه اصلی خود را تکفیر شیعیان قرار داده اند. جریانی تندرو و افراطی که با حمله به اعتقادات و اندیشه های اکثریت شیعیان و بزرگان این مذهب، خود را در جایگاه قضاوت و صدور حکم قرار می دهند و با تکفیر جریان اصیل شیعی و اسلامی، بذر کینه و نفاق را در میان پیروان مذاهب مختلف می پاشند. کینه ورزی و نفرت پراکنی در قالب روایات متعدد انحرافی و شبه انگیز، محور سخنان مجریان و کارشناسان این شبکه است.
به طور کلی آیت الله سیدصادق شیرازی، به عنوان رهبر معنوی دست اندرکاران شبکه های ماهواره ای امام حسین و چند شبکه دیگر به نام مرجعیت، فدک، سلام، رقیه، ابوالفضل العباس، الانوار، خدیجه، الزهرا، المهدی شناخته می شود که حاضران دراین شبکه ها خود را مقلدین این آیت الله می دانند. صادق شیرازی به صدور احکام افراطی همچون لزوم بسط قمه زنی در مراسم عزاداری ماه محرم معروف است و سخنرانی تندی نیز علیه نظام جمهوری اسلامی و رهبران آن ایراد کرده است. این شبکه ها که با پنهان شدن در ظاهر دینی سعی میکنند جلوههای واقعی شیعی بودن را به صورت کاملاً برعکس به نمایش درآورند.
اما یکی از بدعت هایی که شبکه جهانی امام حسین (ع) در سال 1391 به آن دست زد که تعجب همگان را به همراه داشت و حتی با توصیه های رهبر معنوی آنها یعنی صادق شیرازی تناسخی نداشت، نامیدن هفته وحدت به نام «هفته برائت» بود. تشکلی به نام شورای سیاست گذاری شبکه جهانی امام حسین، اقدام به بدعتی جدید و تامل برانگیز کرد و نهم تا پانزدهم ربیع الاول را به عنوان هفته برائت اعلام نمود: "با نزدیک شدن به ایام فرحه الزهرا و غدیر ثانی، شورای سیاست گذاری شبکه جهانی امام حسین علیهالسلام در بیانیه ای اعلام داشت: روز نهم ربیع الاول طبق فرموده اهلبیت علیهم السلام روز غدیر ثانی نامگذاری شده است… از این رو بر خود لازم میدانیم که از روز نهم لغایت ۱۵ ربیع الاول را به عنوان هفته برائت نامگذاری کنیم تا از این شبکه مقدسه پیام برائت از دشمنان خاندان رسالت را با اتکا به عمل معصومین به جهان صادر نماییم."
بدعتی که با توجه به بازه زمانی هفته وحدت (12 تا 17 ربیع الاول) جای هیچ تردیدی باقی نمی گذاشت که حرکتی متعمدانه و طراحی شده برای ضربه زدن به اصل اصیل وحدت اسلامی و خدمتی بزرگ در راستای اهداف تفرقه افکنان جهانی در میان مسلمانان جهان بود. حال از شروع انقلاب اسلامی ایران، تاکید رهبران آن بر وحدت میان شیعیان و اهل سنت قرار داشته و برنامه هایی را نیز برای تحقق این امر در نظر گرفته اند، ناگهان جریانی با امکانات رسانه ای گسترده، وسیله تفرقه را مهیا می کند و اهرمی را در اختیار جریانات تندرو اسلامی قرار می دهد تا به شیعه هراسی دست بزنند.
سکوت در مقابل حمله به شیعیان و تنفرپراکنی علیه محور مقاومت
بارقه های امیدی که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران الهام گرفته از نهضت مبارزاتی شیعیان در طول تاریخ شکل گرفته بود، پروژه های بزرگی را برای انحراف آن از سوی دشمنان در پی داشت. از امام خمینی (ره) گرفته تا رهبر معظم انقلاب (مد) نسبت به نفوذ جریانات انحرافی روحانی نما برای گمراه کردن امت مسلمان و شیعیان از راه اصلی خود، هشدارهای فراوانی داده اند و بخشی از وصیت امام (ره) به روحانیت منحرف اختصاص داشت. ایشان در بخشی از توصیه های خود می فرمایند: "خدای متعال میداند که من نسبت به آخوندهای فاسد آنقدر شدید هستم که نسبت به سایر مردم نیستم. ساواکی پیش من محترم تر از آخوند فاسد است." مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مردم در روز عید غدیر سال جاری، بار دیگر نسبت به راه اندازی شبکه های مختلف برای تفرقه و نفرت پراکنی، شفاف سازی کردند و بیان داشتند: " یک عدّهای خیال میکنند اثبات تشیّع به این است که انسان به بزرگان مورد اعتقاد اهل سنّت و دیگران بنا کند مدام بدوبیراه گفتن؛ نه، این خلاف سیرهی ائمّه است. اینکه شما میبینید رادیوها یا تلویزیونهایی در دنیای اسلام به وجود میآید که کار آنها این است که بهعنوان شیعه و به نام شیعه، به بزرگان مورد اعتقاد بقیّهی فِرق اسلامی بدگویی کنند، این معلوم است که بودجهاش بودجهی خزانهداری انگلیس است؛ این بودجهاش بودجهی انگلیس [است]، این شیعهی انگلیسی است. هیچکس خیال نکند که گسترش شیعه و اعتقاد تشیّع و استحکام ایمان شیعی به این بدوبیراه گفتن و به این [طرز] حرف زدن است؛ نخیر؛ اینها عکس عمل میکند"
چگونه است که شبکه ماهواره ای امام حسین (ع)، در بیش از 8 سال فعالیت خود، کارکرد اصلی مذهب تشیع را کناری نهاده و تنها مبارزه را مبارزه با جمهوری اسلامی و جلوه های ارزشمند انقلاب اسلامی خلاصه کرده است. در سال های اخیر، اتفاقات متعددی در حوزه کشورهای اسلامی و تهاجم علیه شیعیان صورت گرفته، اما این شبکه حتی یک برنامه در دفاع از سیاست های محور مقاومت تهیه نکرده، بلکه به تکفیر چنین اقداماتی نیز دست می زند. سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان، از سوی این شبکه همواره مورد هجمه قرار می گیرد و در میان جریان های اسلامی، پس از تکفیری ها، جریان منحرف شیعه دروغین است که به این مبارز شیعه در لبنان می تازد. با وجود آنکه شبکه المنار وابسته به حزب الله، از سوی جریان حاکم بر رسانه های جهانی، محدود و توقیف می شود، شبکه هایی مانند امام حسین، که در ترویج نفرت شهره است، با قدرت بیشتری به کار خود ادامه می دهد.
شبکه ماهواره ای امام حسین با تاکید بر آنکه نباید عقاید و مراسم های مذهبی و عزدارای را سیاسی کرد، دست به ترویج هیات های مذهبی به اصطلاح غیرسیاسی می زند، در حالیکه هدف اصلی آن ایجاد شکاف میان هیات ها و نظام اسلامی است. نظامی که خود برآمده از نهضت مبارزاتی شیعیان می باشد. این پارداکس آشکار که غیرقابل پنهان کردن است، در راستای اهداف دشمنان نظام اسلامی ایران قرار دارد که فاصله انداختن میان مردم و نظام را گام مهمی در مسیر نابودی آن می دانند.
کاملا واضح است که پروبال دادن به رسانه هایی مانند شبکه جهانی امام حسین و تامین بودجه های مالی آن از سوی روحانیت منحرف و دستگاه های اطلاعاتی معاند، در راستای شیعه هراسی و در نهایت اسلام هراسی قرار دارد. در چند سالی که تروریست های تکفیری با اقدامات خود، چهره اسلام را در جهان خدشه دار ساخته اند، کارزاری از رسانه های شیعه نیز همچون قارچ شروع به فعالیت می کنند تا از یکسو شیعیان و اهل تسنن در روبه روی یکدیگر قرار گیرند و از سوی دیگر، پیروان تشیع اهل مقاومت به عنوان کافر و منحرف معرفی شوند!
فعالیت شبکه ماهواره ای امام حسین (ع)، با پوشش مذهبی تشیع و با حمایت روحانیون منحرف و شبکه سازی کشورهای معاند، در تقابل با نهضت اسلامی و نظام برآمده از آن، خطوط قرمزی را نیز تعریف کرده که در برخی از برنامه های خود جمهوری اسلامی را تهدید نیز می کنند. شبکه ای که با شعار حسینه فراتر از کهکشان شروع به کار کرده بود، در فاصله ای کوتاهی نقاب از چهره برداشت و اصل ماموریت خود را در تکفیر شیعیان، تفرقه میان مسلمانان و ترویج بدعت های خشن و شیعه هراسی، قرار داد. خاموش کردن اصل شعور در مراسم های مذهبی و تاکید بر شور و بدعت های منحرف کننده همچون قمه زنی، تهدیدی است که از سوی این شبکه ها تبلیغ می شود و مخالفان و منتقدان این قبیل بدعت ها نیز از طرف آنها تکفیر می شوند.
منبع:فرهنگ