کد خبر : ۸۰۵۲۱
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۱

فضیلت زیارت سالارشهیدان در روایت معصومین

با توجه به مصیبت بزرگ وارده بر اهل بیت(ع)، زیارت امام حسین(ع) اجر و پاداش بی نظیری دارد که تنها از خزانه غیب پرورگار بخشیده خواهد شد.
عقیق:شاید با خود بگویید تا وقتی هیات و مراسم های عزاداری سید الشهدا (ع) وجود دارد و می توان با زبانی ساده از صمیم قلب، روی به حرم به امام حسین (ع) سلام داد، پیاده روی اربعین و طی کردن این مسیر با مشقت های فراوان به چه کار آید؟ پاداش، خریدن این راه از سوی پرورگار چیست؟

پس از واقعه عاشورا، زیارت اربعین به نقل از امام صادق (ع) فراگیر شده و در آن بخشهایی از مصائب وارده بر اهل بیت امام حسین (ع) بیان شده است. از این حیث پس از زیارت کاروان اسراء عاشورا و جابرابن انصاری و عطیه کوفی، بزرگان دینی بسیاری تا قبل از ریاست جمهوری صدام، چه از جامعه عرب و چه فارسی تبار، پای پیاده به زیارت سالار شهیدان (ع) رفتند. البته این امر تا قبل زمان ریاست صدام امکان پذیر بود و بعد از آن مردم عراق و یا دیگر بلاد اسلامی در شرایط خفقان سیاسی و حکومتی از بصره به نجف و از نجف به کربلا پنهانی پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) می رفتندو چه بسا گاهی با شکنجه های حکومت جور، جان خود را فدای راه زیارت سالار شهیدان(ع) می کردند .

در این گزارش با نگاهی به احادیث ائمه معصومین و روایات بزرگان دینی از فضیلت و اهمیت زیارت اباعبدالله الحسین (ع) در روز اربعین و تربت خاک کربلا اشاره می‌کنیم.

کتاب کامل الزیارت به نقل از امامان معصوم (علیهما السلام) در روایات و احادیثی مختلف و معتبر فضیلت های این امر را اینگونه بیان کرده است:

-«وَ بِإِسْنَادِهِ عَنْ سَیْفِ بْنِ عَمِیرَةَ عَنْ أَبِی‌بَکْرٍ الْحَضْرَمِیِّ عَنْ أَبِی‌جَعْفَرٍ .ع. قَالَ: سَمِعْتُهُ یَقُولُ: مَنْ أَرَادَ أَنْ یَعْلَمَ أَنَّهُ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ، فَیَعْرِضُ حُبَّنَا عَلَى قَلْبِهِ، فَإِنْ قَبِلَهُ فَهُوَ مُؤْمِنٌ وَ مَنْ کَانَ لَنَا مُحِبّاً فَلْیَرْغَبْ فِی زِیَارَةِ قَبْرِ الْحُسَیْنِ .ع. فَمَنْ کَانَ لِلْحُسَیْنِ ع زَوَّاراً، عَرَفْنَاهُ بِالْحُبِّ لَنَا أَهْلَ‌الْبَیْتِ وَ کَانَ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ مَنْ لَمْ‌یَکُنْ لِلْحُسَیْنِ زَوَّاراً، کَانَ نَاقِصَ الْإِیمَانِ‏.»

ابابکر حضرمی از امام باقر(ع) نقل می کند: «کسی که بخواهد بداند که از بهشتیان است، پس محبت ما را بر دلش ارائه کند، اگر قبول کرد، او مؤمن (با ایمان) است! و هرکه دوستدار ما باشد، باید به زیارت قبر حسین (ع) رغبت و میل داشته باشد، که ما زائران حسین (ع) را به "محبت‌داشتن به ما اهل‌بیت" می‌شناسیم، و چنین کسی، از بهشتیان است! و هرکه زیارت‌کننده حسین علیه السلام نباشد، کم ایمان است.»

کتاب «کامل الزیارات»/باب 78/ص 193/حدیث چهارم

هشام بن سالم در حدیثی از امام صادق علیه السلام نقل می‌کند که شخصی نزد حضرت آمد و پرسید : چه اجر و مزدی است برای فردی که در نزد حسین علیه السلام اقامت گزیند ؟

حضرت فرمودند :«هر روزش برابر هزار ماه است.»، (همانطور که عظمت شب قدر به این است که از هزار ماه بهتر است ، عظمت یک روز اقامت در نزد آن قبر شریف هم برابر با هزار ماه است؛ اما نکته آنجاست که شب قدر اگر چه از هزار ماه برتر است ولی سالی یکبار است ، در حالی که اقامت در کربلا در هر روز قابل تکرار است).

آن مرد پرسید : چه اجر و پاداشی است برای کسی که در راه رسیدن و در خود آن مکان مقدس از دارائیش خرج کند ؟

حضرت فرمودند :«خدا هر درهمی را که خرج کرده به هزار درهم پاداش خواهد داد .»، (در دنیا اموالش پربرکت می‌شود و در آخرت هم به هر درهمی، هزار درهم برای وی حساب می‌کنند).

راوی می‌گوید، عرض کردم : چه ثوابی است برای کسی که در نزد آن امام علیه السلام نماز گذارد ؟
حضرت فرمودند :«هر کس دو رکعت نماز در نزد آن حضرت بخواند هر چه از خدا بخواهد به او عطا فرماید .»

عرض کردم : چه ثوابی است برای آن‌که از آب فرات غسل کند ؟

حضرت فرمودند :«اگر به قصد زیارت حضرت در آب فرات غسل کند از گناهانش پاک می‌شود مانند روزی که از مادر متولد شده است .»

«کامل الزیارات» / باب 44 /حدیث 2

معاویة بن وهب از حضرت امام صادق علیه السلام نقل کرده ، وى گفت: امام (علیه السلام) به من فرمودند: اى معاویة به خاطر ترس و خوف، زیارت امام حسین (علیه السلام) را ترک مکن، زیرا کسى که آن را ترک کند چنان حسرتى بخورد

که آرزو کند قبر آن حضرت نزدش باشد و بتواند زیاد به زیارتش برود آیا دوست دارى که خدا تو را در زمره کسانى ببیند که حضرت رسول (صلی الله علیه و اله) و حضرات على و فاطمه و ائمّه (علیهم السلام ) در حقشان دعاء فرموده اند؟!

آیا دوست دارى از کسانى باشى که به واسطه آمرزش لغزشهاى گذشته طومار اعمالت تغییر یابد و گناهان هفتاد سال از تو آمرزیده شود؟!

آیا دوست دارى از کسانى باشى که از دنیا رفته بدون اینکه گناه قابل مؤ اخذه داشته باشى ؟!

آیا دوست دارى از کسانى باشى که رسول خدا(صلی الله علیه و اله) با آنها مصافحه مى فرمایند؟!

کامل الزیارت/ ص 383

عبدالملک خثعمى ، از حضرت امام صادق علیه السلام،‌نقل می کند: «اى عبدالملک زیارت حسین بن على (علیه السلام) را ترک مکن و یاران و اصحابت را به آن امر فرما، شیعیان ما را امر کنید به زیارت آن حضرت ،زیرا حق تعالى بواسطه آن عمر تو را طولانى کرده و روزى و رزقت را واسع مى فرماید و امورى که بدى و شر را جلب مى کند دفع مى نماید. در حال حیات سعید و سعادتمند نموده و نخواهى مرد مگر سعید و تو را در زمره سعداء مى نویسد و زیارت آن حضرت بر هر مؤمنى که اقرار به امامت حضرتش از طرف خدا دارد واجب است .

ترجمه کامل الزیارات ص 494

ازامام صادق علیه السلام روایت شده است که روزی امام حسین(ع) در دامن حضرت رسول(ص) نشسته بود و حضرت با او بازی می کرد و او را میخنداند.

عایشه گفت: یارسول الله! چه بسیار این کودک را خوش داری!

حضرت فرمود: وای بر تو! چگونه او را دوست ندارم و از او خوشم نیاید در جایی که این فرزند میوه دل و نور دیده مناست و البته امت من او را خواهند کشت، پس هر کس بعد از شهادتش او را زیارت کند حق تعالی برای او یک حج از حجهای مرا بنویسد.

عایشه تعجب کرد و گفت: یک حج ازحج های تو؟

حضرت فرمود: بلکه دو حج از حجهای من.

باز عایشه تعجب کردحضرت فرمود: بلکه چهار حج و پیوسته عایشه تعجب می کرد و حضرت بر آن می افزود تا آنجا که فرمود: نود حج از حجهای من که با هر حجی عمره برده باشد.

منتهی الامال، ج 1، ص 548.

امام صادق علیه السلام می فرمود: «حسین بن علی  نزد پروردگارش جایگاه بلندی دارد و از آنجا به کربلا و کسانی که با او به شهادت رسیدند و نیز به زائرانش نظر می‌کند. او به نام‌های آنان و نام پدرانشان و جایگاهشان نزد خداوند عزوجل از خودشان به فرزندانشان آگاه تر است. حسین کسی را که بر او می‌گرید می‌بیند، برایش استغفار می‌کند و از پدرانش نیز تقاضامی‌کند برای او استغفار کنند.» او می‌فرماید: «اگر زیارت کننده‌ام می‌دانست که خداوندچه چیزی برای او مهیا نموده است، شادمانی‌اش بیش از عزاداری‌اش بود .زائر حسین در حالی از کربلا باز می گردد که هیچ گناهی بر او نیست.»

بحارالانوار، ج 44، ص 281

عبدالله بن سنان خطاب به امام صادق علیه السلام می‌گوید: فدایت شوم پدرت درباره انفاق در راه حج می‌فرمودند به هر درهمی که در این راه خرج کنی برای او هزار درهم حساب می‌شود. کسی که در مسیر زیارت امام حسین علیه السلام انفاق می‌کند برای او چیست؟ آن حضرت فرمودند: «به هر درهمی که در این مسیر صرف می‌کند، هزار هزار هزار(تا ده مرتبه هزار را تکرار کردند) برای او حساب می‌شود و علاوه بر این رضایت و خشنودی خداوند و دعای خیر پیامبر اکرم صلی اله علیه و آله و حضرت علی علیه السلام و ائمه معصومین علیه السلام برای اوست.»

مکیال المکارم، ج 2، ص 414

امام صادق(ع) می فرمایند:«کسى‌که‏ توانایى زیارت حسین ابن علی(ع) را داشته باشد ولى زیارت نکند، نسبت به پیامبر اسلام و ائمه ( عاق ) شده است.» و نیز، آن حضرت فرموده است: (زیاره الحسین‏بن على واجبه على کل من یقر للحسین بالاءمامه من الله‏عزوجل)، «زیارت‏ حسین بن على(ع)، بر هر کسى که ( حسین ) را از سوى خداوند، (امام) میداند لازم و واجب است.» و اینکه: «هر که تا هنگام مرگ، به زیارت حسین(ع) نرود، دین‏ و ایمانش نقصان دارد.»

امام باقر(ع) فرموده است: «شیعیان ما را به زیارت قبر حسین بن على دستور بدهید.چرا که زیارت او، بر هر مومنى که به ( امامت الهى ) حسین(ع)، اقرار دارد، فریضه است.»

همچنین در سخنى دیگر می فرمایند:«شیعیان ما را دستور دهید تا حسین(ع) را زیارت کنند. همانا زیارت او عمر را زیاد، رزق را افزون، و بدیها را دفع مى‏کند و زیارت او، بر هر مومنین که به امامت او از سوى خداوند اعتقاد دارد واجب است.گویا بین اعتقاد به امامت و رهبرى، با رفتن به زیارت، ملازمه‏است و زیارت عمل به تعهد و وفاى کامل به پیمانى است که بین هر امام و پیروان او برقرار است.»

گفتنی است طریق الله و کسب فضیلت و اجر زیارت سالار شهیدان(ع) تمام آن چیزی است که می توان با عناوین آزادگی، رهایی از گناه، پاداش بی نظیر الهی و ... نام برد.

منبع:باشگاه خبرنگاران


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین