۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۳ : ۰۵
این اثر در سه فصل تدوین شده که نویسنده در آن با رویکردی پژوهشی به موضوع شعر هیئت، شاخهها و ویژگیهای آن پرداخته است. نویسنده در این اثر به محورهای چیستی، سیر تحول و تطور و ویژگی های شعر هیئت می پردازد تا با ارائه تصویری روشن از اینگونه شعری، مخاطب را با ابعاد، دقایق و ظرایف آن آشناتر سازد.
سنگری پیشتر به رسانهها درباره این کتاب گفته است: در این اثر شعرهایی که در هیئتهای عزاداری و مذهبی به کار میرود، مورد توجه قرار گرفته و ویژگیهای آنها بررسی شده است، از سوی دیگر آسیبهایی که این نوع شعر را تهدید میکند بحث و بررسی شده و اثری کاملاً پژوهشی بوده و راه را برای مداحان و شاعران نشان میدهد.
در معرفی این کتاب آمده است: از ساحتها و قلمروهای شعر دینی و آیینی، هیچ ساحتی از منظر زایایی و البته حضور در مجامع مردمی، هماندازه و همتراز «شعر هیئت» نبوده و نیست. در روزگار ما، به سبب گسترش هیئتهای مذهبی، اقبال و استقبال به اینگونه سرودهها افزونتر شده است و همین بسیاری شاعران شاخص را به این عرصه فراخ کشانده است.
علاقهمندان برای خرید اینترنتی این اثر میتوانند به نشانی نشر خیمه مراجعه کنند.
محمدرضا سنگری تاکنون کتابهای متعددی به نگارش درآورده که از جمله آنها میتوان به «آینهداران آفتاب»، «از نتایج سحر»، «سیب و عطش»، «عاشوراییها»، «چهل روز عاشقانه»، «روایت عطش و آتش»، «ماه در آب» و «آینه در کربلاست» اشاره کرد. او همچنین چندی مدیریت دفتر ادبیات عاشورایی حوزه هنری را نیز برعهده داشت.