استاد شیخ حسین انصاریان:
رعایت احکام شرعی، گرفتاریهای دنیوی و اخروی را از انسان دور میکند
خداوند متعال تمامی احکام واجب، حرام، مستحب، مکروه و مباح را از روی محبت به بندگان وضع کرده است؛ انسانی که فهم داشته باشد، بی چون و چرا تمامی احکام دینی را میپذیرد حتی اگر فلسفه آنها را نداند.
عقیق:حجتالاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان استاد اخلاق و مفسر قرآن کریم در دوازدهمین روز ماه مبارک رمضان در مسجد حضرت امیرالمؤمنین(ع) تهران طی سخنانی اظهار داشت: وجود مبارک رسول خدا(ص) ده خصلت اخلاقی برای اهل درک و فهم بیان فرمودهاند؛ یکی از موفقیتهای مهم این دسته از افراد، جواب دادن به نبوت پیغمبر اکرم(ص) است.
وی گفت: شیعه و غیر شیعه در مهمترین کتابهای خود نقل کردهاند که رسول خدا(ص) فرمودند «علت مبعوث شدن من به رسالت این است که ارزشهای اخلاقی را در مرد و زن به کمال برسانم»؛ چراکه اخلاق مایه ایمان و عمل صالح و انجام خیر است.
استاد انصاریان ابراز داشت: مرحوم کلینی(ره) در کتاب کافی از پیامبر اکرم(ص) نقل میکند که: در ترازوی عمل انسان در قیامت، عملی سنگینتر و پر وزنتر از اخلاق خوب نیست؛ همانطور که وجود مبارک حضرت محمد(ص) بر بلندای ارزشهای اخلاقی عظیم قرار داشتند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آیات قرآن کریم اگر پیامبر اکرم(ص) سلم فردی خشن یا سنگدل بودند، احدی بر دین اسلام باقی نمیماند؛ بنابراین وجود ارزشهای اخلاقی در انسان میتواند مؤثرترین درس دین و اخلاق برای دیگران باشد.
استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: امیرمؤمنان حضرت علی(ع) در روایتی میفرمایند: «هر انسانی به واسطه فهم و درکش، اهل پند گرفتن و عبرت گرفتن میشود»؛ کسی که درک و فهم داشته باشد، میداند اگر کار خوب یا بدی در این دنیا انجام دهد، روزی به خودش باز میگردد.
وی یادآور شد: خداوند متعال تمامی احکام واجب، حرام، مستحب، مکروه و مباح را از روی محبت به بندگان وضع کرده است؛ انسانی که فهم داشته باشد، بی چون و چرا تمامی احکام دینی را میپذیرد حتی اگر فلسفه آنان را نداند؛ اهل عقل و فهم، از گرفتار شدن در امان هستند زیرا رعایت احکام شرعی، گرفتاریهای دنیوی و اخروی را از انسان دور میکنند.
استاد انصاریان با اشاره به ادامه روایت حضرت رسول(ص) در بیان خصلتهای انسانهای فهمیده، ادامه داد: انسان فهمیده اهل تواضع و فروتنی است، برای خودش جایگاه خاصی در برابر دیگران قائل نیست و هیچگاه احدی را از خود پایینتر نمیبیند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: اهل فهم هرچه بالاتر میروند و عالمتر و صاحب منصبتر شوند، متواضعتر میشوند؛ همانطور که اهلبیت معصومین علیهمالسلام با تمام عظمتی که داشتند، هیچگاه برای خود جایگاهی قائل نبودند و با فقرا هم سفره میشدند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم تصریح کرد: حضرت موسی بن جعفر میفرمایند: «هر چیزی در این عالم مرکبی دارد؛ مرکب عقل تواضع است»؛ کسی که تواضع ندارد، عقلش معطل است و فایدهای برایش ندارد.
وی عنوان کرد: امام صادق(ع) در روایتی میفرمایند که خدا دو فرشته موکل بر بندگان کرده است؛ این دو فرشته هر مرد و زنی را دارای فروتنی ببینند، مرکب قیامتی او را بالا ببرند و در میان مردم عزیزش کنند؛ اما اگر انسانی را مغرور و متکبر ببینند، او را به خاک میکشند.
استاد انصاریان گفت: با توجه به مطالعه کتابهای عالمان بزرگ شیعه از قرن ششم تا کنون، همگی از دختر سه ساله حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در خرابه شام نام بردهاند؛ توهین منکرین به این دختر سه ساله حرام است، چراکه ایشان تمام کتابهای شیعه را ندیدهاند.
منبع:فارس