۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۲۳ : ۰۰
به گزارش عقیق، مراسم جشن ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها مصادف با شب میلاد آن حضرت، در هیئت یا ثارالله الحسین(ع) برگزار شد.
این مراسم بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء، و قرائت زیارت جامعه کبیره، با سخنرانی حجه الاسلام والمسمین حسین معرفت آغاز شد.
حجه الاسلام والمسمین حسین معرفت پیرامون تربیت اسلامی فرزندان گفت: در روایتی پيامبرصلي الله عليه وآله فرمودند: «أدِّبُوا أولادَكُم عَلي ثَلاثَ خِصالٍ : حُبِّ نَبِيِّكُم ، حُبِّ أهلِ بَيتِهِ و قِراءَةِ القُرآنِ؛ فرزندان خود را بر سه ويژگي تربيت كنيد: دوست داشتن پيامبرتان، دوست داشتن اهلبيت او، و خواندن قرآن».
همچنین در قرآن نیز خداوند متعال به این موضوع اشاره فرموده است، چنانچه در آیه 23 سوره شوری میفرماید: « ذَلِكَ الَّذِي يبَشِّرُ اللَّهُ عِبَادَهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى وَمَنْ يقْتَرِفْ حَسَنَةً نَزِدْ لَهُ فِيهَا حُسْنًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَكُورٌ؛ اين همان چيزي است که خداوند بندگانش را که ايمان آورده و اعمال صالح انجام دادهاند به آن نويد ميدهد بگومن هيچ پاداشي از شما بر رسالتم درخواست نميکنم جز دوستداشتن اهل بيتم و هر کس کار نيکي انجام دهد ، بر نيکياش ميافزاييم؛ چرا که خداوند آمرزنده و سپاسگزار است.»
در روایتی داریم که ابو زبیر نقل میکند که جابر را دیدم که بر عصایش تکیه کرده بود و میان اصحاب می گشت و می گفت: «عليٌ خيرُ البشر فمن أبى فقد كفر، يا معشر الأنصار أدِّبوا أولادكم على حُبَّ علي عليه السلام فمن أبى فانظروا في شأن أمّه؛ علی علي عليه السلام بهترین مردم است و هر کس این را قبول نداشته باشد کافر شده است. ای انصار پیامبر فرزندانتان را بر محبت علی علیه السلام تربیت نمایید . اگر محبت علی را نپذیرفتند از مادر بچه قضیه را جستجو کنید.»
در حديثى آمده است كه پيامبر خدا صلى اللّه عليه وآله فرمود: من مات على حبّ آل محمّد مات شهيداً؛ هر كس بر دوستى خاندان محمّد از دنيا رود، شهيد از دنيا رفته است.»
بنابراین با توجه به این سیره تربیتی که برای ترتبیت فرزندان برای ما معرفی شده را باید در زندگی هایمان پیاده کنیم. باید فرزندانمان را با فرهنگ اهل بیت علیهم السلام آشنا کنیم. همه والدین دوست دارند که فرزندشان به اوج کمال و سعادت برسد، اما راه رسیدن به این هدف این است که در جهت تربیت فرزند بکوشد و الگوهای مناسبی را برای فرزند معرفی کند تا او در مسیر صحیح قرار گیرد.
هر انسانی یک ظرف وجودی دارد، وقتی که ما در تربیت ناقص عمل کنیم و فرهنگ غرب و بیگانه ظرف وجود فرزند ما را پر کند دیگر جایی برای دریافت فرهنگ اهل بیت علیهم السلام باقی نمیماند.
تربیت مسئلهای است که از همان دوران جنینی شروع میشود و جنین همه چیز را درک میکند. روایات و احادیث 1400 سال پیش با ارائه دستوراتی به مادران باردار به این مسئله اشاره کردهاند. در حالیکه علم امروز تازه به این موضوع رسیده است که جنین در رحم مادر قرار دارد وقایعی را که در خارج روی میدهد را درک میکند.
وقتي که کفار از پيامبر اسلام انشقاق قمر را خواستند، زماني بود که خديجه فاطمه سلاماللهعليها را در حمل داشت و خديجه از اين سؤال کفار ناراحت بود پس حضرت زهرا سلاماللهعليها از شکم مادرش صدا کرد: «يا اماه لا تحزني و لا ترهبي، فان الله مع ابي؛ اي مادر نترس و محزون مباش زيرا خدا با پدر من ميباشد.» پيامبر صلی الله علیه و آله به حضرت خدیجه سلام الله علیها فرمود: بشارت باد تو را اي خديجه اين کودکي که در شکم داري دختر است و خداوند او را مادر يازده جانشين من که بعد از من و پدرشان ميآيند قرار داده است و من بوی بهشت را از او استشمام میکنم.
در هنگام تولد اینکه اسلام سفارش میکند که در یک گوش کودک اذان و در گوش دیگرش اقامه بگویید برای این است که میخواهد دوره تربیتی را از همان ابتدا شروع کند. انتخاب نام نیکو بر فرزند از حقوقی است که فرزندان بر والدین دارند.
در روایت داریم که هرکس نام فرزندش را حسین بگذارد، هرگاه حسینش را صدا کند ندایی از حضرت زهرا میرسد که:
کدام حسین را صدا میزنی؟ اگر حسین مرا صدا میزنی بدان که حسینم را در کربلا مظلوم شهید کردند اما اگر حسین خودت را صدا میکنی انشاالله خدا حفظش کند.
در روایت داریم که در شلوغی روز قیامت و صحرای محشر ندا میرسد که ای کسانی که اسمتان محمد است، شما را به خاطر اسمتان بخشیدم.
مرحله بعد تا هفت سالگی است که در روایات سفارش شده است که در این بازه سنی در عین حال که او تحت تربیت است اما بر او فشار نیاورید.
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله با ديدن بعضى از كودكان میفرمود: «واى به حال كودكان آخر زمان از دست پدرانشان، عرض شد يا رسول الله صلى الله عليه و آله از پدران مشرك آنها؟ فرمود: نه . بلكه از پدران مسالمانشان كه چيزى از فرائض مذهبى را به آنان نمى آموزند، و اگر فرزندان بخواهند خود در صدد آموزش مسائل دينى باشند آنان را از اين امر باز مى دارند. و تنها به اين دلخوشند كه فرزندانشان بهره ناچيزى از دنيا به دست آورند. من از اين قبيل پدران بيزارم و آنان نيز از من بيزارند.»
مرحله بعدی تربیت فرزند در دوره نوجوانی و جوانی است. اینکه والدین به نیازهای روحی و جسمی فرزندشان واقف باشند و مسائل و احکام لازم را با تدابیر خاصی به فرزندانشان آموزش دهند یا اینکه او را به شخصی که به این مسائل آگاه است روبرو کنند.
امام علی علیه السلام در وصیت نامه خویش به امام حسن مجتبی علیه السلام میفرماید: «قلب نوجوان، چون زمين کاشته نشده، آماده پذيرش هر بذري است که در آن پاشيده شود. پس در تربيت تو شتاب کردم، پيش از اينکه دل تو سخت شود و عقل تو به چيز ديگري مشغول شود تا به استقبال کارهايي بروي که صاحبان تجربه زحمت آزمون آن را کشيده و تو را از تلاش و يافتن بينياز ساختهاند.»
پیامبر صل الله علیه و آله فرمودند: «فرزندانتان را به زمان خودشان تربیت کنید نه به زمان خودتان»
اینها روایاتی است که از اهل بیت علیهم السلام به ما رسیده است و ما باید آنها را در جهت تربیت فرزندانمان نشر دهیم.
بعد از سخنرانی، جوایز مسابقه کتابخوانی «سقیفه» به 17 نفر از برگزیدگان اهداء شد. پس از اهداء جوایز آقای احسان عربیون اشعاری را در مدح حضرت زهرا سلام الله علیها سرودند و سپس گروه سرود دانشآموزان هنرستان ایران تکنیک سرود زیبایی را خواندند. در ادامه مراسم برادر حاج محمدجواد فارسی شعر زیر را در مدح حضرت زهرا سلام الله علیها قرائت نمودند:
نشسته ام بنويسم كه بال يعني تو
عروج كردن سمت كمال يعني تو
نشسته ام بنويسم تصورت، هيهات
فراتراز جريان خيال يعني تو
محبت تو همان آيينه است و مهرت آب
تو آب و آيينه پس زلال يعني تو
ز برگ هاي تو بوي رسول مي آيد
گل محمدي بي مثال يعني تو
مسير رد شدنت را كسي نگاه نكرد
جمال زير نقاب جلال يعني تو
تو نور و نورٌ علي نور و خالق النوري
تو از تصور خاكي نشين ما دوري
تو آن دعاي رسولي كه مستجاب شدي
براي خانه ي خورشيد آفتاب شدي
يگانه دختر احمد شدن مراد نبود
براي ام ابيهايي انتخاب شدي
تو مرتضي نشده اين همه صدا كردي
تو مصطفي نشده صاحب كتاب شدي
علي به پاي تو شد ذره ذره آب و سپس
تو هم به پاي علي ذره ذره آب شدي
تو عادلانه ترين فيضي و دوتا نه سال
نصيب روح نبي و ابو تراب شدي
تو آفتاب رسولي و آسمان علي
تو روح سينه ي پيغمبري و جان علي
شب سياه بگيرد تمام دنيا را
اگر ز خلق بگيرند نام زهرا را
هزار سال به جز آستانه ي كرمت
نبرده ايم در خانه اي تمنا را
ز روي عاطفه خوابت نمي برد شبها
اگر روا نكني حاجت گداها را
قرار نيست به نان مدينه لب بزني
ز سفره ات نگرفتند رزق بالا را
براي آنكه مقام تورا نشان بدهند
نموده اند فراهم بساط فردا را
دل رسول خدا را اسير درد مكن
مگير از سخن خويش لفظ «بابا» را
بگو پدر که نبی را حیات میبخشی
ز درد و غصه دلش را نجات میبخشی
منبع:روابط عمومی هیأت یا ثارالله الحسین(ع)
211001
e-beyragh.ir
مراجعه فرمایند.