۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۳۸ : ۱۲
سیستم و برنامه حکومتی آن حضرت(عج) چگونه است که در آن ظلم و ستمی در جهان نخواهد بود؛ فسادی صورت نمی گیرد و گرسنه ای یافت نمی شود؟
سرکوبی شورش ها
پس از ظهور حضرت مهدی و گشودن شهرها و کشورهای گوناگون برخی از شهر ها و قبایل به رویارویی با حضرت می پردازند که به وسیله لشکریان امام سرکوب می شوند و گروهی کج اندیش سخن حضرت را در برخی مسائل نمی پذیرند و به سرکشی علیه حضرت دست می زنند که دوباره به وسیله لشکریان حضرت سرکوب می گردند.
امام صادق(ع) می فرماید: سیزده شهر و طایفه هستند که مردم آن با قائم به نبرد می پردازند و حضرت با آنان می جنگد آنان عبارتند از: مردم مکه، مدینه، شام، بی امیه، بصره، دمنسیان، کردها و اعراب قبایل: بنی ضبه، غنی، باهله، ازد و سرزمین ری.
امام باقر(ع) درباره پرخاش گروهی به سخنان مهدی(ع) می فرماید: وقتی حضرت مهدی پاره ای از احکام را بیان می دارد و درباره برخی از سنت ها سخن می گوید گروهی به عنوان اعتراض و قیام علیه حضرت از مسجد بیرون می روند.
حضرت به یارانش دستور تعقیب آنان را صادر می کند سپاه حضرت در محله تمارین بر آنان دست می یابند و آنان را اسیر کرده نزد حضرت می آورند، امام دستور می دهد که همگی را سر ببرند و این آخرین شورش و حرکتی است که علیه حضرت رخ می دهد.
درباره شورش در رمیله و سرکوبی آن فرزند ابی یعفور می گوید: به حضور امام صادق(ع) آمدن در حالی که گروهی از یارانش نیز در خدمت ایشان بودند. حضرت به من فرمود: آیا قرآن خوانده ای؟ عرض کردم: آری ولی به همین قرائت متعارف. فرمود: مقصود من هم همین قرائت بود. گفتم: منظور از این پرسش چیست؟ فرمود: حضرت موسی مطالبی را برای قوم خود گفت ولی آنان تاب و توان آن را نداشتند و علیه حضرت در مصر قیام کردند موسی نیز با آنان جنگید و آنان را به قتل رسانید.
حضرت قائم نیز هنگامی که ظهور کند سخنانی برای شما می گوید که تاب و توان پذیرش آن را نخواهید داشت از این رو علیه حضرت در شهر رمیله قیام می کنید و با او می جنگید حضرت نیز به رویارویی با شما می پردازد و شما را به قتل می رساند و این شورش آخرین قیام علیه حضرت است.
منبع:شبستان